Таг: Нарухито

НОВИОТ АМБАСАДОР ВО ЈАПОНИЈА ГОРАН ЦЕКОВ ГИ ПРЕДАДЕ АКРЕДИТИВИТЕ НА ЦАРОТ НАРУХИТО

НОВИОТ АМБАСАДОР ВО ЈАПОНИЈА ГОРАН ЦЕКОВ ГИ ПРЕДАДЕ АКРЕДИТИВИТЕ НА ЦАРОТ НАРУХИТО

Новиот македонски амбасадор во Јапонија Горан Цеков вчера ги предаде акредитивните писма на јапонскиот цар Нарухито, со што официјално ја презеде функ ...
НОВИОТ ЦАР НАРУХИТО ВЕТИ ДЕКА ЌЕ БИДЕ СИМБОЛ НА ЕДИНСТВОТО НА ЈАПОНИЈА

НОВИОТ ЦАР НАРУХИТО ВЕТИ ДЕКА ЌЕ БИДЕ СИМБОЛ НА ЕДИНСТВОТО НА ЈАПОНИЈА

Новиот јапонски цар Нарухито вети дека ќе ја исполнува својата улога како симбол на државата и единството во своето прво јавно обраќање откако денеска ...
ЈАПОНСКИОТ ЦАР АКИХИТО АБДИЦИРАШЕ И МУ ПОСАКА МИР И ЉУБОВ НА СВЕТОТ

ЈАПОНСКИОТ ЦАР АКИХИТО АБДИЦИРАШЕ И МУ ПОСАКА МИР И ЉУБОВ НА СВЕТОТ

Јапонскиот цар Акихито абдицираше на историска церемонија во Токио, станувајќи првиот монарх по повеќе од 200 години кој доброволно го предал тронот. ...
3 / 3 НАПИСИ