Таг: општина Аеродром

1 2 3 6 10 / 59 НАПИСИ
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОВЕТОТ ДЕЈАН МИТЕСКИ ЌЕ БИДЕ ЗАМЕНИК-ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ ОТКАКО МУЦУНСКИ СТАНА МИНИСТЕР

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОВЕТОТ ДЕЈАН МИТЕСКИ ЌЕ БИДЕ ЗАМЕНИК-ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ ОТКАКО МУЦУНСКИ СТАНА МИНИСТЕР

Досегашниот претседател на Советот на Општина Аеродром, Дејан Митески од ВМРО-ДПМНЕ, ќе биде заменик-градоначалник на Општината откако Тимчо Муцунски ...
СОВЕТНИЦИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ ВО АЕРОДРОМ ГО ИЗГЛАСАА ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ЛИСИЧЕ, НАМЕСТО 9 ЌЕ ИМА ЕДНА 12-КАТНИЦА, ЖИТЕЛИТЕ НАЈАВИЈА ПРОТЕСТ

СОВЕТНИЦИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ ВО АЕРОДРОМ ГО ИЗГЛАСАА ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ЛИСИЧЕ, НАМЕСТО 9 ЌЕ ИМА ЕДНА 12-КАТНИЦА, ЖИТЕЛИТЕ НАЈАВИЈА ПРОТЕСТ

Општина Аеродром на вчерашната седница на Советот го усвои Деталниот урбанистички план (ДУП) ЈИ09 блок 09.01. за дел од населбата Лисиче. За овој план ...
АЕРОДРОМ ЌЕ СТАНЕ ПАМЕТНА ОПШТИНА, ПРОЕКТОТ ЌЕ ЧИНИ 10 МИЛИОНИ ЕВРА

АЕРОДРОМ ЌЕ СТАНЕ ПАМЕТНА ОПШТИНА, ПРОЕКТОТ ЌЕ ЧИНИ 10 МИЛИОНИ ЕВРА

Општина Аеродром потпиша договор во вредност од 10 милиони евра за реализација на проектот „Смарт Аеродром“. Договорот за јавно-приватно партнерство ...
ПО БУТЕЛ И ОПШТИНА АЕРОДРОМ БАРА ДА СЕ ВРАТАТ ИМИЊА НА УЛИЦИТЕ ОД ВРЕМЕТО НА ГРУЕВСКИ

ПО БУТЕЛ И ОПШТИНА АЕРОДРОМ БАРА ДА СЕ ВРАТАТ ИМИЊА НА УЛИЦИТЕ ОД ВРЕМЕТО НА ГРУЕВСКИ

Општина Аеродром бара од Град Скопје да се вратат  имиња на улиците во Скопје кои беа ставени во времето на  владеењето на Никола Груевски. Тогаш голе ...
ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ МУЦУНСКИ И ЃОРЃИЕВСКИ НАПРАВИЈА КРИВИЧНО ДЕЛО СО ИСТУРАЊЕ НА ЃУБРЕТО ПРЕД КАПИЈА, ВЕЛАТ ОД „ДРИСЛА“ КАДЕ НЕ ДОЗВОЛИЈА КАМИОНИТЕ ДА ВЛЕЗАТ НА ДЕПОНИЈАТА

ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ МУЦУНСКИ И ЃОРЃИЕВСКИ НАПРАВИЈА КРИВИЧНО ДЕЛО СО ИСТУРАЊЕ НА ЃУБРЕТО ПРЕД КАПИЈА, ВЕЛАТ ОД „ДРИСЛА“ КАДЕ НЕ ДОЗВОЛИЈА КАМИОНИТЕ ДА ВЛЕЗАТ НА ДЕПОНИЈАТА

Градоначалниците на Општините Аеродром и Кисела Вода Тимчо Муцунски и Орце Ѓорѓиевски направија кривично дело со тоа што го истурија ѓубрето пред влез ...
НАМЕСТО ДЕВЕТ ЌЕ ИМА ДВЕ ЗГРАДИ ВО ЛИСИЧЕ КОИ СЕ СО НАМАЛЕН ГАБАРИТ,  ВЕЛАТ ОД ОПШТИНА АЕРОДРОМ ЗА НОВИОТ ПЛАН

НАМЕСТО ДЕВЕТ ЌЕ ИМА ДВЕ ЗГРАДИ ВО ЛИСИЧЕ КОИ СЕ СО НАМАЛЕН ГАБАРИТ,  ВЕЛАТ ОД ОПШТИНА АЕРОДРОМ ЗА НОВИОТ ПЛАН

Две наместо девет згради ќе се градат во населбата Лисиче. Ова се предвидува со новата, втора верзија на Деталниот урбанистички план (ДУП) ЈИ 09.01, к ...
ОПШТИНА АЕРОДРОМ ЌЕ ПРАВИ НОВ ПЛАН ЗА СКОПСКО ЛИСИЧЕ, НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ ИМА ЗГРАДИ

ОПШТИНА АЕРОДРОМ ЌЕ ПРАВИ НОВ ПЛАН ЗА СКОПСКО ЛИСИЧЕ, НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ ИМА ЗГРАДИ

Ќе се прави нов Детален урбанистички план (ДУП) за населбата Лисиче, но не се знае дали сите маркички за згради ќе бидат избришани. Откако жителите ма ...
ОПШТИНА АЕРОДРОМ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ГЕНОЦИДОТ НА НАСЕЛБАТА, ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПСКО ЛИСИЧЕ В СРЕДА НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ НОВИОТ ПЛАН ЗА ОБЛАКОДЕРИ

ОПШТИНА АЕРОДРОМ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ГЕНОЦИДОТ НА НАСЕЛБАТА, ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПСКО ЛИСИЧЕ В СРЕДА НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ НОВИОТ ПЛАН ЗА ОБЛАКОДЕРИ

Жителите на скопската населба Лисиче в среда ќе протестираат против новиот Детален урбанистички план (ДУП) за нивната населба, кој го подготвува Општи ...
ПЕТИЦИЈА НА ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПСКО ЛИСИЧЕ ПРОТИВ НОВИОТ ПЛАН СО КОЈ СЕ ПРЕДВИДУВА БЕТОНИЗАЦИЈА НА НАСЕЛБАТА

ПЕТИЦИЈА НА ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПСКО ЛИСИЧЕ ПРОТИВ НОВИОТ ПЛАН СО КОЈ СЕ ПРЕДВИДУВА БЕТОНИЗАЦИЈА НА НАСЕЛБАТА

Жителите на населбата Лисиче поднесоа петиција до градоначалникот на Општина Аеродром Тимчо Муцунски и Советот на Општината против новиот Детален урба ...
ВИСОКОКАТНИЦИТЕ КОИ ТРЕБА ДА НИКНАТ ВО ЛИСИЧЕ СЕ НАЦРТАНИ НАД ГЛАВНАТА ГАСОВОДНА ЦЕВКА

ВИСОКОКАТНИЦИТЕ КОИ ТРЕБА ДА НИКНАТ ВО ЛИСИЧЕ СЕ НАЦРТАНИ НАД ГЛАВНАТА ГАСОВОДНА ЦЕВКА

Новите згради од 8 и 12 ката кои се предвидуваат да се градат во скопската населба Лисиче се нацртани врз главната гасоводна цевка. Цевката за гас со ...
1 2 3 6 10 / 59 НАПИСИ