Таг: оро

НЕВЕСТАТА ДА НЕ НОСИ ВЕНЧАНИЦА, СВАДБИ СЕ ПРАВАТ И ПОКРАЈ ЗАБРАНАТА, СО ФИСКАЛНИ СМЕТКИ ЗА СЕКОЈА МАСА

НЕВЕСТАТА ДА НЕ НОСИ ВЕНЧАНИЦА, СВАДБИ СЕ ПРАВАТ И ПОКРАЈ ЗАБРАНАТА, СО ФИСКАЛНИ СМЕТКИ ЗА СЕКОЈА МАСА

Свадби, крштевки и други веселби со жива музика секој викенд се организираат и покрај забраната донесена со Уредба на Владата поради коронавирусот.  П ...
БИТОЛСКИОТ КЛАРИНЕТИСТ ЧАПЧЕ СО ОРОТО „ГАЈДА“ ГО РАЗИГРАЛ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЖАК ШИРАК

БИТОЛСКИОТ КЛАРИНЕТИСТ ЧАПЧЕ СО ОРОТО „ГАЈДА“ ГО РАЗИГРАЛ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЖАК ШИРАК

Препознатливото македонско „Гајдарско оро“ изведено од битолскиот мајстор на кларинет Славе Наумовски-Чапче, го оставило без зборови дури и поранешнио ...
ВЕЛЕШКАТА ЧАЛГИЈА СВИРИ НА ПОГРЕБИ ПО АМАНЕТ НА ПОКОЈНИКОТ

ВЕЛЕШКАТА ЧАЛГИЈА СВИРИ НА ПОГРЕБИ ПО АМАНЕТ НА ПОКОЈНИКОТ

Тогаш кога солзите сами течат, во Велес имало случаи на гробот од покојниот да се пее, да се свири и да се игра. Не од радост, туку да се исполни аман ...
3 / 3 НАПИСИ