Таг: покачување

ПОНУДИВМЕ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ЗА 2.500 ДЕНАРИ, НЕОДГОВОРНО Е ДЕЦАТА И ПОНАТАМУ ДА СЕ ОСТАВАТ БЕЗ НАСТАВА, ВЕЛИ ВЛАДАТА

ПОНУДИВМЕ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ЗА 2.500 ДЕНАРИ, НЕОДГОВОРНО Е ДЕЦАТА И ПОНАТАМУ ДА СЕ ОСТАВАТ БЕЗ НАСТАВА, ВЕЛИ ВЛАДАТА

Неодговорно е децата и понатаму да останат без настава, кога Владата во време на економска и енергетска криза понуди покачување на платите за 2.500 де ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО МАКЕДОНСКИ ПОШТИ ОД ДЕНЕС НА ШТРАЈК, БАРААТ ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА 3.000 ДЕНАРИ

ВРАБОТЕНИТЕ ВО МАКЕДОНСКИ ПОШТИ ОД ДЕНЕС НА ШТРАЈК, БАРААТ ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА 3.000 ДЕНАРИ

Вработените во АД Македонски пошти на Северна Македонија од денеска се во штрајк и бараат зголемување на платите за 3.000 денари. Како што кажа претсе ...
ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ СИ ГИ ОПРАВДАА ЗГОЛЕМЕНИТЕ ПЛАТИ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ И НАЈАВИ ДЕКА ДОПОЛНИТЕЛНИТЕ 5 ОТСТО ЌЕ СТИГНАТ МЕСЕЦОВ

ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ СИ ГИ ОПРАВДАА ЗГОЛЕМЕНИТЕ ПЛАТИ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ И НАЈАВИ ДЕКА ДОПОЛНИТЕЛНИТЕ 5 ОТСТО ЌЕ СТИГНАТ МЕСЕЦОВ

Покачувањето од 5 отсто на платите на здравствените работници иако беше најавено во март, доцни од технички причини и ќе биде исплатено на крајот на м ...
СИТЕ ВРАБОТЕНИ ВО ЗДРАВСТВОТО ВО АПРИЛ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОВИСОКА ПЛАТА ЗА 5 ОТСТО, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

СИТЕ ВРАБОТЕНИ ВО ЗДРАВСТВОТО ВО АПРИЛ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОВИСОКА ПЛАТА ЗА 5 ОТСТО, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

Сите вработени во јавно-здравствените установи ќе добијат покачување од пет отсто на платите, вели министерот за здравство Венко Филипче. Тој додава д ...
НЕЗАВИСНИОТ СИНДИКАТ БАРА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР ЗА 25 ПРОЦЕНТИ

НЕЗАВИСНИОТ СИНДИКАТ БАРА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР ЗА 25 ПРОЦЕНТИ

Усогласување на платите во јавниот сектор согласно процентот со кој е покачена минималната плата, исплата на К15 во јавниот сектор, како и откажување ...
ОД ЈАНУАРИ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ И ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ, ПРОЦЕНТОТ ОСТАНУВА 5 ОТСТО

ОД ЈАНУАРИ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ И ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ, ПРОЦЕНТОТ ОСТАНУВА 5 ОТСТО

Покачување на платите од 10 отсто за лекарите и 5 отсто за медицинските сестри и останатите здравствени работници стартува од јануари, кажа премиерот ...
АДМИНИСТРАЦИЈАТА ДА НЕ ЧЕКА ПОГОЛЕМА ПЛАТА, ПОВЕЌЕ ПАРИ САМО ЗА ЗДРАВСТВОТО, ОБРАЗОВАНИЕТО И ОДБРАНАТА

АДМИНИСТРАЦИЈАТА ДА НЕ ЧЕКА ПОГОЛЕМА ПЛАТА, ПОВЕЌЕ ПАРИ САМО ЗА ЗДРАВСТВОТО, ОБРАЗОВАНИЕТО И ОДБРАНАТА

Замрзнување на платите на администрацијата која не си ја работи својата работа, најави премиерот Зоран Заев на отворен брифинг со новинарите. „Ми т ...
ШЕЌЕРИНСКА НАЈАВИ ДВА КОНКУРСА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ ВО 2018

ШЕЌЕРИНСКА НАЈАВИ ДВА КОНКУРСА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ ВО 2018

Два конкурса за прием на професионални војници во АРМ во 2018 и подобрување на условите и средствата за работа, најави денеска министерката за одбрана ...
СУДИИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПЛАТА ДЕНЕСКА, НО БЕЗ ВЕТЕНОТО ЗГОЛЕМУВАЊЕ, ПОТВРДИ СУДСКИОТ СОВЕТ

СУДИИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПЛАТА ДЕНЕСКА, НО БЕЗ ВЕТЕНОТО ЗГОЛЕМУВАЊЕ, ПОТВРДИ СУДСКИОТ СОВЕТ

Судиите и вработените во судската администрација треба да добијат плата денеска до 16 часот, но без покачувањето од 10 отсто, коешто им беше ветено де ...
ОСТАНАВМЕ БЕЗ ПЛАТА ЗА ВЕЛИГДЕН ПОРАДИ НЕОДГОВОРНИОТ ОДНОС И ПОЛИТИКАНСТВОТО НА КАРАЏОВСКИ, ОБВИНИ СИНДИКАТОТ НА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

ОСТАНАВМЕ БЕЗ ПЛАТА ЗА ВЕЛИГДЕН ПОРАДИ НЕОДГОВОРНИОТ ОДНОС И ПОЛИТИКАНСТВОТО НА КАРАЏОВСКИ, ОБВИНИ СИНДИКАТОТ НА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ) и Здружението на судската администрација (ЗСА) го обви ...
10 / 10 НАПИСИ