Таг: позитивна листа на лекови

ОПШТИТЕ ЛЕКАРИ ЌЕ МОЖЕ ДА ПРЕПИШУВААТ ЛЕКОВИ ЗА ВИСОК ПРИТИСОК, ДИЈАБЕТЕС, АСТМА И ХИПОТИРОИДИЗАМ

ОПШТИТЕ ЛЕКАРИ ЌЕ МОЖЕ ДА ПРЕПИШУВААТ ЛЕКОВИ ЗА ВИСОК ПРИТИСОК, ДИЈАБЕТЕС, АСТМА И ХИПОТИРОИДИЗАМ

Министерот за здравство Фатмир Меџити смета дека е потребно што поитно ажурирање на позитивната листа со нови современи лекови за справување со незара ...
СОБРАНИЕТО НЕМА ТЕРМИН ЗА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ПОТРЕБНИ ЗА ПРОМЕНА НА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА НА ЛЕКОВИ

СОБРАНИЕТО НЕМА ТЕРМИН ЗА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ПОТРЕБНИ ЗА ПРОМЕНА НА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА НА ЛЕКОВИ

Собранието нема термин за законските измени со кои треба да им се овозможи побрза промена на позитивната листа на лекови кои се на товар на Фондот за ...
ЛЕКОВИТЕ ЗА РАК НА КОЖА ДА БИДАТ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ДА НЕМА ПРЕКИНИ ВО ТЕРАПИЈАТА, БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ

ЛЕКОВИТЕ ЗА РАК НА КОЖА ДА БИДАТ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ДА НЕМА ПРЕКИНИ ВО ТЕРАПИЈАТА, БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ

Петнаесетина пациенти со меланом минатата недела два дена останаа без потребната имунотерапија, бидејќи се потрошиле количините од лекот, а Клиниката ...
ФИЛИПЧЕ ЌЕ ГИ УКИНЕ 14-ТЕ КОМИСИИ НА ТОДОРОВ ЗА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА НА ЛЕКОВИ

ФИЛИПЧЕ ЌЕ ГИ УКИНЕ 14-ТЕ КОМИСИИ НА ТОДОРОВ ЗА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА НА ЛЕКОВИ

Министерот за здравство Венко Филипче најави дека ќе ги укине 14 комисии за ревидирање на позитивната листа на лекови, воведени од ексминистерот Никол ...
4 / 4 НАПИСИ