Таг: преглед

1 2 10 / 14 НАПИСИ
ОТКАКО ВЕЛЕС ОСТАНА БЕЗ РАДИОЛОЗИ, ВО БОЛНИЦАТА ПАЦИЕНТИТЕ САМО СЕ СНИМААТ, А РЕЗУЛТАТИТЕ ИМ СЕ ЧИТААТ ВО СКОПЈЕ

ОТКАКО ВЕЛЕС ОСТАНА БЕЗ РАДИОЛОЗИ, ВО БОЛНИЦАТА ПАЦИЕНТИТЕ САМО СЕ СНИМААТ, А РЕЗУЛТАТИТЕ ИМ СЕ ЧИТААТ ВО СКОПЈЕ

Одделението за радиодијагностика во велешката болница минатата есен се соочи со сериозен проблем. Остана без доктори специјалисти бидејќи дел се пензи ...
МИ РЕКОА „АЈ ПООДИ МАЛКУ“ И ПАК МЕ ОДБИЈА ЗА ПОМОШ ЗА ТУЃА НЕГА, ВЕЛИ СКОПЈАНЕЦОТ ВАСЕ СТОЈАНОВСКИ, КОЈ ИМА ПОКУСА НОГА ЗА 10 САНТИМЕТРИ, НЕМА КОЛК И ИМА МНОГУ СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ

МИ РЕКОА „АЈ ПООДИ МАЛКУ“ И ПАК МЕ ОДБИЈА ЗА ПОМОШ ЗА ТУЃА НЕГА, ВЕЛИ СКОПЈАНЕЦОТ ВАСЕ СТОЈАНОВСКИ, КОЈ ИМА ПОКУСА НОГА ЗА 10 САНТИМЕТРИ, НЕМА КОЛК И ИМА МНОГУ СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ

Тешко се остваруваат правата на граѓаните за добивање туѓа нега, особено ако едвај се движат како скопјанецот Васе Стојановски, а притоа живеат сами и ...
ВО ПАНДЕМИЈАТА ЗА ЧЕТИРИ ПАТИ БИЛЕ НАМАЛЕНИ ПРЕГЛЕДИТЕ НА ДОЈКА ВО БИТОЛА, СЕГА РАСТЕ БРОЈОТ НА БОЛНИ ОД РАК

ВО ПАНДЕМИЈАТА ЗА ЧЕТИРИ ПАТИ БИЛЕ НАМАЛЕНИ ПРЕГЛЕДИТЕ НА ДОЈКА ВО БИТОЛА, СЕГА РАСТЕ БРОЈОТ НА БОЛНИ ОД РАК

Дури за четири пати бил намален бројот на жени кои направиле ехо на дојка во пандемиската 2020 година во Клиничката болница Битола, регион каде ракот ...
ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО ПОЈАСНУВА ДЕКА ПРЕТРЕСОТ ВО ФИНАНСИСКАТА ПОЛИЦИЈА НЕ БИЛ ВО ВРСКА СО НЕСРЕЌАТА НА АВТОБУСОТ НА „БЕСА ТРАНС“ ВО БУГАРИЈА

ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО ПОЈАСНУВА ДЕКА ПРЕТРЕСОТ ВО ФИНАНСИСКАТА ПОЛИЦИЈА НЕ БИЛ ВО ВРСКА СО НЕСРЕЌАТА НА АВТОБУСОТ НА „БЕСА ТРАНС“ ВО БУГАРИЈА

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија реагира на текстот „Претресот во Финансиската полиција бил по пријава во врска со ‘Беса транс’“, ...
ПРВАЧИЊАТА МОРА СО ИТЕН УПАТ ДА ОДАТ НА ОЧЕН ЛЕКАР ПО ПОТВРДА ЗА УПИС ОТИ НЕМА ТЕРМИНИ

ПРВАЧИЊАТА МОРА СО ИТЕН УПАТ ДА ОДАТ НА ОЧЕН ЛЕКАР ПО ПОТВРДА ЗА УПИС ОТИ НЕМА ТЕРМИНИ

На офталмолошки преглед кој е задолжителен за децата да се запишат во прво одделение се стигнува и со приоритетен упат зашто редовните термини се попо ...
ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ МОЖЕ ОЧЕН ПРЕГЛЕД И СО ПРИОРИТЕТЕН УПАТ

ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ МОЖЕ ОЧЕН ПРЕГЛЕД И СО ПРИОРИТЕТЕН УПАТ

Од годинава, идните првачиња за да се запишат во училиште, освен здравствен и стоматолошки преглед, одат и на очен лекар. Оваа новина која ја воведе М ...
ТЕТОВСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИЈА БЕСПЛАТНИ ИНТЕРНИСТИЧКИ ПРЕГЛЕДИ

ТЕТОВСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИЈА БЕСПЛАТНИ ИНТЕРНИСТИЧКИ ПРЕГЛЕДИ

Во овој период на пандемијата со ковид-19, кога здравствените установи се преокупирани со лекување на заразаните од овој вирус, пензионерите од Тетово ...
МЕСТО НА ОСМОМАРТОВСКО ОРО, ЖЕНИТЕ ВО БИТОЛА НА БЕСПЛАТЕН МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД

МЕСТО НА ОСМОМАРТОВСКО ОРО, ЖЕНИТЕ ВО БИТОЛА НА БЕСПЛАТЕН МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД

За неполн час се пополни списокот за бесплатен мамографски преглед на жени од Битола и околните општини. Организацијата на жени, во соработка со Кл ...
ВОЛОНТЕРИ ОД ЦРВЕН КРСТ ЌЕ ИМ ПОМАГААТ НА ГРАЃАНИТЕ ДА СЕ СНАЈДАТ ПОЛЕСНО КОГА ИМААТ ПРЕГЛЕД НА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

ВОЛОНТЕРИ ОД ЦРВЕН КРСТ ЌЕ ИМ ПОМАГААТ НА ГРАЃАНИТЕ ДА СЕ СНАЈДАТ ПОЛЕСНО КОГА ИМААТ ПРЕГЛЕД НА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

Волонтери од Црвениот крст ќе им помагаат на луѓето полесно да се движат низ клиниките, за да не скитаат низ клиниките кога имаат закажан преглед. Тие ...
ЗА МОВЕМБЕР НЕМА СЛОБОДЕН ТЕРМИН ЗА УРОЛОГ ВО СКОПЈЕ

ЗА МОВЕМБЕР НЕМА СЛОБОДЕН ТЕРМИН ЗА УРОЛОГ ВО СКОПЈЕ

Во месецот на подигање на свеста за машкото здравје кога и глобално, а и во Македонија се одвива кампањата „Мовембер“ мажите над 45 години задолжителн ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ