Таг: превентивни програми

ГРАЃАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА ЌЕ ДОБИЈАТ 800.000 ЕВРА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЗА СЕРВИСИТЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

ГРАЃАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА ЌЕ ДОБИЈАТ 800.000 ЕВРА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЗА СЕРВИСИТЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

За превентивните програми за заштита на населението од ХИВ Министерството за здравство годинава одвои 46,5 милиони денари или над 756.000 евра за подд ...
НАД 100 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА БОЛНИЦИ, НАБАВКА НА НОВА ОПРЕМА, ЛЕКОВИ И ВАКЦИНИ СО БУЏЕТОТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

НАД 100 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА БОЛНИЦИ, НАБАВКА НА НОВА ОПРЕМА, ЛЕКОВИ И ВАКЦИНИ СО БУЏЕТОТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Следната година за здравство се предвидени 300 милиони денари повеќе отколку оваа година, односно буџетот на Министерството за здравство со предлог бу ...
ПРОГРАМИТЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ ДА НЕ ЗАВИСАТ ОД ВОЛЈАТА НА ПОЛИТИЧАРИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

ПРОГРАМИТЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ ДА НЕ ЗАВИСАТ ОД ВОЛЈАТА НА ПОЛИТИЧАРИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Потребно е системско решение како од државниот буџет ќе се финансираат превентивните програми за ХИВ и намалување на штети од дроги, рече министерката ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДОПРВА ПРАВИ ПЛАН ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИЈАТА ЗА СЕКСУАЛНО ЗДРАВЈЕ ЗА ПЕРИОДОТ 2010-2020

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДОПРВА ПРАВИ ПЛАН ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИЈАТА ЗА СЕКСУАЛНО ЗДРАВЈЕ ЗА ПЕРИОДОТ 2010-2020

Министерството за здравство допрва прави акционен план за спроведување на Стратегијата за сексуално и репродуктивно здравје за периодот 2010-2020 годи ...
4 / 4 НАПИСИ