Таг: пристап

1 2 10 / 13 НАПИСИ
ВО СМЕТКИТЕ ЗА СТРУЈА СЕ ВОВЕДУВА НОВА ДАВАЧКА ЗА ПРИСТАП ДО МРЕЖА, БИСЛИМОСКИ ВЕЛИ ЌЕ ПЛАЌААТ ПОВЕЌЕ ОНИЕ СО 5 СТАНОВИ

ВО СМЕТКИТЕ ЗА СТРУЈА СЕ ВОВЕДУВА НОВА ДАВАЧКА ЗА ПРИСТАП ДО МРЕЖА, БИСЛИМОСКИ ВЕЛИ ЌЕ ПЛАЌААТ ПОВЕЌЕ ОНИЕ СО 5 СТАНОВИ

Од 1 јануари, во сметките за струја ќе се воведе нова давачка за пристап до мрежа. Како што кажа претседателот на Регулаторната комисија за енергетика ...
42 ЖИТЕЛИ КУПИЈА ПАРЦЕЛИ, ПЛАТИЈА КОМУНАЛИИ, А ОПШТИНА БИТОЛА 11 ГОДИНИ НЕ ИМ НАПРАВИ ПАТ ЗА ПРИСТАП

42 ЖИТЕЛИ КУПИЈА ПАРЦЕЛИ, ПЛАТИЈА КОМУНАЛИИ, А ОПШТИНА БИТОЛА 11 ГОДИНИ НЕ ИМ НАПРАВИ ПАТ ЗА ПРИСТАП

Четириесет и двајца сопственици на парцели во битолската касарна, АРМ четврт 2, за кои уредно и навремено платиле комуналии, единаесет години не можат ...
СЕ ОДБЕЛЕЖУВА 151-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, СТРОГО ОГРАНИЧЕН ПРИСТАПОТ ДО ЦРКВАТА „СВ. СПАС“

СЕ ОДБЕЛЕЖУВА 151-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, СТРОГО ОГРАНИЧЕН ПРИСТАПОТ ДО ЦРКВАТА „СВ. СПАС“

Под силно полициско обезбедување се одбележува денеска  151-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев во црквата „Св. Спас“ во Скопје. Хеликоптер и дроно ...
СЕКОЈ ЌЕ ИМА ПРИСТАП САМО ДО СВОЕТО РЕШЕНИЕ ЗА КОВИД ИЗОЛАЦИЈА НА ВЕБ ПЛАТФОРМА, ВЕЛИ ВЛАДАТА

СЕКОЈ ЌЕ ИМА ПРИСТАП САМО ДО СВОЕТО РЕШЕНИЕ ЗА КОВИД ИЗОЛАЦИЈА НА ВЕБ ПЛАТФОРМА, ВЕЛИ ВЛАДАТА

Секој кој има потреба да дојде до сопственото решение за изолација поради тоа што е позитивен на ковид-19 или имал контакт со позитивен, ќе има приста ...
ЗА ПРВПАТ ХЕРАКЛЕЈА И АНТИЧКИОТ ТЕАТАР ДОСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ

ЗА ПРВПАТ ХЕРАКЛЕЈА И АНТИЧКИОТ ТЕАТАР ДОСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ

За првпат, античкиот локалитет и амфитеатарот во Хераклеја во Битола станаа пристапни за лицата со инвалидитет. Во рамките на проектот „Смарт-кул-тур“ ...
70 СЕМЕЈСТВА ВО КУМАНОВСКИ КАРПОШ ОСТАНАА БЕЗ ПРИСТАП ДО ДОМА ОТИ ДРЖАВАТА ЈА ПРИВАТИЗИРАЛА УЛИЦАТА

70 СЕМЕЈСТВА ВО КУМАНОВСКИ КАРПОШ ОСТАНАА БЕЗ ПРИСТАП ДО ДОМА ОТИ ДРЖАВАТА ЈА ПРИВАТИЗИРАЛА УЛИЦАТА

Седумдесетина семејства во кумановската населба Карпош бараат Општина Куманово да има ја врати улицата, која пред повеќе од 5 години ја денационализир ...
ВЕНЧАЛНАТА САЛА ВО БИТОЛА СЕГА Е ДОСТАПНА И ЗА ЛИЦА СО ИНВАЛИДИТЕТ

ВЕНЧАЛНАТА САЛА ВО БИТОЛА СЕГА Е ДОСТАПНА И ЗА ЛИЦА СО ИНВАЛИДИТЕТ

Пар млади битолчани, од кои младоженецот во инвалидска количка, без никакви потешкотии склучија брак во венчалната соба во Општина Битола благодарение ...
ЛИФТОТ ВО ГТЦ СЕ ГРАДИ НА НАЈИДИОТСКО МЕСТО, ОПШТИНА ЦЕНТАР НЕ ТРЕБАЛО ДА ДАДЕ СОГЛАСНОСТ ЗА ПРОЕКТОТ, ВЕЛИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ ПАНОВСКИ

ЛИФТОТ ВО ГТЦ СЕ ГРАДИ НА НАЈИДИОТСКО МЕСТО, ОПШТИНА ЦЕНТАР НЕ ТРЕБАЛО ДА ДАДЕ СОГЛАСНОСТ ЗА ПРОЕКТОТ, ВЕЛИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ ПАНОВСКИ

За панорамскиот лифт кој почна да се гради на влезот на Градскиот трговски центар (ГТЦ) во Скопје, општината не е задолжена да издава градежна дозвола ...
НЕМА ОПЕРАЦИИ И ПРЕГЛЕДИ НА КЛИНИКИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ПОСЕТАТА НА ПАПАТА, ИТНИТЕ СЛУЧАИ ВО „8 СЕПТЕМВРИ“ И СТАРА ГРАДСКА БОЛНИЦА

НЕМА ОПЕРАЦИИ И ПРЕГЛЕДИ НА КЛИНИКИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ПОСЕТАТА НА ПАПАТА, ИТНИТЕ СЛУЧАИ ВО „8 СЕПТЕМВРИ“ И СТАРА ГРАДСКА БОЛНИЦА

Клиниките во Клиничкиот центар во Скопје  добиле известување од Министерство за здравство за време на посетата на папата Фрањо на 7 мај да ги презакаж ...
ДИПЛОМАТИТЕ НА ЕУ, ОБСЕ И УНИЦЕФ ВО ЗЕМЈАВА ЌЕ ИЗБЕГНУВААТ ХОТЕЛИ ШТО НЕМААТ ПРИСТАП ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ДИПЛОМАТИТЕ НА ЕУ, ОБСЕ И УНИЦЕФ ВО ЗЕМЈАВА ЌЕ ИЗБЕГНУВААТ ХОТЕЛИ ШТО НЕМААТ ПРИСТАП ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Мисиите на ЕУ и ОБСЕ и канцеларијата на УНИЦЕФ во земјава нема да организираат и одржуваат настани во хотели кои немаат целосен пристап за лица со поп ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ