Таг: прваче

ТРГНА ВО ШКОЛО И ЈАШАР, ЕДИНСТВЕНОТО ПРВАЧЕ ВО СЕЛО СЕЛЦЕ

ТРГНА ВО ШКОЛО И ЈАШАР, ЕДИНСТВЕНОТО ПРВАЧЕ ВО СЕЛО СЕЛЦЕ

Новата учебна година започна и за малиот Јашар Демиров, единственото прваче во штипското село Селце. Во ова мултиетничко село со  200 жители, Македонц ...
ПРВАЧЕ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ПЕШАЧИ ПО 13 КМ ДО ШКОЛО ОТИ НЕМА ПРЕВОЗ

ПРВАЧЕ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ПЕШАЧИ ПО 13 КМ ДО ШКОЛО ОТИ НЕМА ПРЕВОЗ

Народниот правобранител од Куманово отвори предмет за да ги утврди причините поради кои не се обезбедува превоз на првачето Елеонора Младеновска (8), ...
ОСУМЧЛЕНО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ТРИПАТИ ОДБИЕНО ЗА СОЦИЈАЛЕН СТАН

ОСУМЧЛЕНО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ТРИПАТИ ОДБИЕНО ЗА СОЦИЈАЛЕН СТАН

Осумгодишно девојче со интелектуална попреченост  пешачи десетина километри дневно за да оди на училиште. Првачето Елеонора Младеновска од селото Враг ...
3 / 3 НАПИСИ