Таг: радио

ПОЧИНА БИТОЛСКАТА РАДИОЛЕГЕНДА ЛАЗАР НИКОЛОВСКИ ОД „105-КА“, КОЈ ВЛЕЗЕ ВО ГИНИС ОТКАКО 22 ДЕНА ВОДЕШЕ ПРОГРАМА БЕЗ СПИЕЊЕ

ПОЧИНА БИТОЛСКАТА РАДИОЛЕГЕНДА ЛАЗАР НИКОЛОВСКИ ОД „105-КА“, КОЈ ВЛЕЗЕ ВО ГИНИС ОТКАКО 22 ДЕНА ВОДЕШЕ ПРОГРАМА БЕЗ СПИЕЊЕ

На 68 години ненајдено почина Лазар Николовски, сопственикот на познатото битолско радио „105 Бомбардер“. Николовски беше меѓу првите приватни радиоди ...
КУЛТНОТО РАДИО КАНАЛ 103 НА 1 МАЈ ЌЕ ЗАМОЛКНЕ НА 24 ЧАСА, КАКО ПРОТЕСТ ОТИ ВЛАДАТА И МРТВ 2 ГОДИНИ НЕ МУ ДАВААТ ФРЕКВЕНЦИЈА

КУЛТНОТО РАДИО КАНАЛ 103 НА 1 МАЈ ЌЕ ЗАМОЛКНЕ НА 24 ЧАСА, КАКО ПРОТЕСТ ОТИ ВЛАДАТА И МРТВ 2 ГОДИНИ НЕ МУ ДАВААТ ФРЕКВЕНЦИЈА

Култното музичко радио Канал 103 на 1 мај ќе го исклучи радио-стримингот и 24 часа ќе има молк. Потегот за 30-годишнината од основањето, е знак на про ...
РАДИО „БУБАМАРА“ Е НАЈСЛУШАНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ СПОРЕД ИСТРАЖУВАЊЕТО НА АВМУ

РАДИО „БУБАМАРА“ Е НАЈСЛУШАНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ СПОРЕД ИСТРАЖУВАЊЕТО НА АВМУ

Радио „Бубамара“ е најслушана регионална станица и во последниот квартал на 2020 година,  покажуваат податоците на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни ...
СВЕТСКИОТ ДЕН НА РАДИОТО ОВАА ГОДИНА ЈА СЛАВИ РАЗЛИЧНОСТА

СВЕТСКИОТ ДЕН НА РАДИОТО ОВАА ГОДИНА ЈА СЛАВИ РАЗЛИЧНОСТА

Светот денеска го одбележува Светскиот ден на радиото. Тој беше востановен од УНЕСКО пред осум години, со цел да се подигне свеста за значењето на ов ...
ПОЧИНА АКТЕРКАТА ТАСКА БАЛАБАНОВА, СО ЧИЈ ГЛАС ВО ЦРТАНИТЕ ФИЛМОВИ ИЗРАСНАА БРОЈНИ ГЕНЕРАЦИИ

ПОЧИНА АКТЕРКАТА ТАСКА БАЛАБАНОВА, СО ЧИЈ ГЛАС ВО ЦРТАНИТЕ ФИЛМОВИ ИЗРАСНАА БРОЈНИ ГЕНЕРАЦИИ

Aктерката Таска Балабанова, чиј глас беше беше бренд на Македонското радио и на цртаните филмови со кој израснаа многу генерации, почина во Скопје по ...
НЕКОГАШНАТА ЗГРАДА НА РАДИО ШТИП ПРОПАЃА 20 ГОДИНИ, ДРЖАВАТА НЕ ЗНАЕ ШТО ДА ПРАВИ СО НЕА

НЕКОГАШНАТА ЗГРАДА НА РАДИО ШТИП ПРОПАЃА 20 ГОДИНИ, ДРЖАВАТА НЕ ЗНАЕ ШТО ДА ПРАВИ СО НЕА

Зградата на поранешното Радио Штип, во која подоцна беше и седиште на Првата детска амбасада во овој град, за 20 години се претвори во една голема руи ...
ИЗБОРНИТЕ РЕКЛАМИ НА ПАРТИИТЕ ЌЕ ГИ ПЛАЌААТ ГРАЃАНИТЕ, АГЕНЦИЈАТА ЗА МЕДИУМСКИ УСЛУГИ ГО ОСУДИ НОВИОТ ЗАКОН КАКО МЕШАЊЕ ВО УРЕДУВАЧКАТА СЛОБОДА

ИЗБОРНИТЕ РЕКЛАМИ НА ПАРТИИТЕ ЌЕ ГИ ПЛАЌААТ ГРАЃАНИТЕ, АГЕНЦИЈАТА ЗА МЕДИУМСКИ УСЛУГИ ГО ОСУДИ НОВИОТ ЗАКОН КАКО МЕШАЊЕ ВО УРЕДУВАЧКАТА СЛОБОДА

Со измените на Изборниот законик, рекламите на партиите во печатените медиуми, радијата, телевизиите и електронските медиуми (портали) за време на изб ...
7 / 7 НАПИСИ