Таг: разрешувања

СТОЈАНЧЕ РИБАРЕВ ОД ВРХОВНИОТ СУД, СУЗАНА ЗДРАВЕВА И ЗОРАНЧО МИЦЕВСКИ ОД ШТИПСКА АПЕЛАЦИЈА И ГРАЃАНСКИ СУДИИ ОД ТЕТОВО И ШТИП, РАЗРЕШЕНИ ОД ФУНКЦИИТЕ

СТОЈАНЧЕ РИБАРЕВ ОД ВРХОВНИОТ СУД, СУЗАНА ЗДРАВЕВА И ЗОРАНЧО МИЦЕВСКИ ОД ШТИПСКА АПЕЛАЦИЈА И ГРАЃАНСКИ СУДИИ ОД ТЕТОВО И ШТИП, РАЗРЕШЕНИ ОД ФУНКЦИИТЕ

Судскиот совет на денешната седница повторно донесе одлука да разреши тројца судии, откако Врховниот суд ги укина неговите претходни решенија. Станува ...
ВЛАДАТА РАЗРЕШИ 70-ТИНА ФУНКЦИОНЕРИ, ВАСКО КОВАЧЕВСКИ НОВ ДИРЕКТОР НА ЕСМ

ВЛАДАТА РАЗРЕШИ 70-ТИНА ФУНКЦИОНЕРИ, ВАСКО КОВАЧЕВСКИ НОВ ДИРЕКТОР НА ЕСМ

Владата на денешната седница донесе одлука да разреши или да отповика или да препорача разрешување или отповикување на 70-тина директори на државни ин ...
ЗАЕВ ЌЕ ГИ РАЗРЕШИ ДИРЕКТОРИТЕ НА МЕПСО, ЕСМ И МАКЕДОНИЈА ПАТ

ЗАЕВ ЌЕ ГИ РАЗРЕШИ ДИРЕКТОРИТЕ НА МЕПСО, ЕСМ И МАКЕДОНИЈА ПАТ

Премиерот Зоран Заев ги соопшти имињата на високите функионери кои ќе ги предложи за разрешување на денешната владина седница, а меѓу нив се директори ...
ОДЛУЧИВ ДА ГИ РАЗРЕШАМ ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СИТЕ ОПШТИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ НА СДСМ, РЕЧЕ ЗАЕВ

ОДЛУЧИВ ДА ГИ РАЗРЕШАМ ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА СИТЕ ОПШТИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ НА СДСМ, РЕЧЕ ЗАЕВ

Премиерот Зоран Заев рече дека синоќа донел одлука да ги разреши сите претседатели на општински ограноци во СДСМ, и дека тоа е дел од почетокот на про ...
ВЛАДАТА ГИ РАЗРЕШИ СИТЕ УПРАВНИ И НАДЗОРНИ ОДБОРИ, ПОТПИШУВАЛЕ ШТЕТНИ МЕНАЏЕРСКИ ДОГОВОРИ

ВЛАДАТА ГИ РАЗРЕШИ СИТЕ УПРАВНИ И НАДЗОРНИ ОДБОРИ, ПОТПИШУВАЛЕ ШТЕТНИ МЕНАЏЕРСКИ ДОГОВОРИ

Владата на денешната седница донесе одлука за разрешување членови на сите управните и надзорни одбори на јавните претпријатија, јавните здравствени ус ...
5 / 5 НАПИСИ