Таг: река

1 2 3 5 10 / 46 НАПИСИ
САНИРАН ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ МОСТ НА РЕКАТА ЦРНА, ПАК ВОЗИ ВОЗОТ ОД ВЕЛЕС ДО ГЕВГЕЛИЈА, ЖЕЛЕЗНИЦАТА ЗАГУБИ 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА

САНИРАН ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ МОСТ НА РЕКАТА ЦРНА, ПАК ВОЗИ ВОЗОТ ОД ВЕЛЕС ДО ГЕВГЕЛИЈА, ЖЕЛЕЗНИЦАТА ЗАГУБИ 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА

Патничкиот воз кој вчера  од 16,55 часот тргна од Скопје е првиот кој по пауза од 52 дена стигна до Гевгелија, без притоа патниците да преседнуваат во ...
КОЖУФ ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК И ДА СЕ СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА ХИДРОЕЛЕКТРАНИТЕ, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ СО ДЕКЛАРАЦИЈА ДО ВЛАДАТА

КОЖУФ ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК И ДА СЕ СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА ХИДРОЕЛЕКТРАНИТЕ, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ СО ДЕКЛАРАЦИЈА ДО ВЛАДАТА

Во рок од 30 дена Владата да донесе одлука за стопирање на сите активности поврзани со изградбата на мали хидроелектрани на реката Дошница на Кожуф, а ...
ПОЧНА НАЈГОЛЕМОТО УРИВАЊЕ БРАНА ВО ИСТОРИЈАТА НА САД, ЌЕ СЕ НАСАДАТ И 17 МИЛИЈАРДИ СЕМИЊА ЗА ДА СЕ ВРАТИ ПРИРОДНАТА СРЕДИНА НА РЕКАТА КЛАМАТ

ПОЧНА НАЈГОЛЕМОТО УРИВАЊЕ БРАНА ВО ИСТОРИЈАТА НА САД, ЌЕ СЕ НАСАДАТ И 17 МИЛИЈАРДИ СЕМИЊА ЗА ДА СЕ ВРАТИ ПРИРОДНАТА СРЕДИНА НА РЕКАТА КЛАМАТ

Најголемиот проект за уривање брана во историјата на САД е во тек долж границата на Калифорнија со Орегон - процес што ќе заврши до крајот на следната ...
ЦРПЕЊЕТО ПЕСОК ОД ВАРДАР ГО МЕНУВААТ ТЕКОТ И КОРИТОТО НА РЕКАТА, АЛАРМИРААТ УЧЕСНИЦИТЕ НА ВАРДАРСКАТА РЕГАТА

ЦРПЕЊЕТО ПЕСОК ОД ВАРДАР ГО МЕНУВААТ ТЕКОТ И КОРИТОТО НА РЕКАТА, АЛАРМИРААТ УЧЕСНИЦИТЕ НА ВАРДАРСКАТА РЕГАТА

Учесниците на Вардарската регата при нивното пловење по реката виделе бројни еколошки проблеми на Вардар. Освен што се одржува традицијата на велешкит ...
ПО 4-МЕСЕЧНИОТ ЗАСТОЈ БЕЗ ПРИЧИНА, КЕЈОТ НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА СЕ ГРАДИ ШТОМ ЌЕ СЕ СТАБИЛИЗИРА НИВОТО НА РЕКАТА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

ПО 4-МЕСЕЧНИОТ ЗАСТОЈ БЕЗ ПРИЧИНА, КЕЈОТ НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА СЕ ГРАДИ ШТОМ ЌЕ СЕ СТАБИЛИЗИРА НИВОТО НА РЕКАТА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Изградбата на кејот на реката Вардар, од нејзината десна страна ќе продолжи штом ќе се стабилизира нивото на реката, најави градоначалникот на Општина ...
НЕВИДЕНА СУША ВО ДОЛИНАТА НА ЈАНГЦЕКЈАНГ, НАЈДОЛГАТА РЕКА ВО АЗИЈА

НЕВИДЕНА СУША ВО ДОЛИНАТА НА ЈАНГЦЕКЈАНГ, НАЈДОЛГАТА РЕКА ВО АЗИЈА

Едномесечниот топлотен бран и рекордно слабите врнежи резултираа со невидена суша долж Јангцекјанг, најдолгата река во Азија која тече низ Кина. Езера ...
ВТОР ПОМОР НА РИБИ ЗА 20 ДЕНА КАЈ КУМАНОВСКО ДОБРОШАНЕ

ВТОР ПОМОР НА РИБИ ЗА 20 ДЕНА КАЈ КУМАНОВСКО ДОБРОШАНЕ

Помор на риби од вливот на реките Кумановка и Пчиња по течението кон Искрин Мост кај селото Доброшане синоќа забележале кумановските рибари. Тие го пр ...
ОД РЕКАТА ОДРА ВО ПОЛСКА ИЗВАДЕНИ 100 ТОНИ МРТВА РИБА, НЕ СЕ ЗНАЕ ПРИЧИНАТА ЗА ПОМОРОТ

ОД РЕКАТА ОДРА ВО ПОЛСКА ИЗВАДЕНИ 100 ТОНИ МРТВА РИБА, НЕ СЕ ЗНАЕ ПРИЧИНАТА ЗА ПОМОРОТ

Полските пожарникари извлекоа 100 тони мртва риба од реката Одра, нагласувајќи ги размерите на оваа еколошка катастрофа, чија причина останува непозна ...
ВЕЛЕС Е НА ТРИ РЕКИ, НО ВОДИТЕ НА НИЕДНА НЕ СЕ ЗА КАПЕЊЕ ОТИ СЕ БАКТЕРИОЛОШКИ НЕИСПРАВНИ

ВЕЛЕС Е НА ТРИ РЕКИ, НО ВОДИТЕ НА НИЕДНА НЕ СЕ ЗА КАПЕЊЕ ОТИ СЕ БАКТЕРИОЛОШКИ НЕИСПРАВНИ

Велес е покрај три реки, но водите на ниту од една од нив не се препорачуваат за капење и рекреација веќе дваесетина. Водите на реката Вардар, Бабуна ...
ВАРДАР Е НАЈУБАВ КАЈ ДЕМИР КАПИЈА, ВЕЛИ КАЈАКАРОТ ВЛАДО СТОЈАНОВСКИ ЕДИНСТВЕН УЧЕСНИК НА СИТЕ 22 РЕГАТИ ПО РЕКАТА

ВАРДАР Е НАЈУБАВ КАЈ ДЕМИР КАПИЈА, ВЕЛИ КАЈАКАРОТ ВЛАДО СТОЈАНОВСКИ ЕДИНСТВЕН УЧЕСНИК НА СИТЕ 22 РЕГАТИ ПО РЕКАТА

Велешанецот Владо Стојановски е единствениот учесник на сите досега одржани 22 регати по реката Вардар. Тој пловеше и на последната, која се одржа по ...
1 2 3 5 10 / 46 НАПИСИ