Таг: Роми

1 2 3 10 / 23 НАПИСИ
ПАРИТЕ ОД ДРЖАВАТА НЕ СЕ ДОВОЛНИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, ПА СЕ БАРААТ СРЕДСТВА ОД ЕУ ПРОЕКТИ

ПАРИТЕ ОД ДРЖАВАТА НЕ СЕ ДОВОЛНИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, ПА СЕ БАРААТ СРЕДСТВА ОД ЕУ ПРОЕКТИ

Од сите приориотетни области од страегијата за Ромите, домување е најтешко за реализирање бидејќи се потребни најмногу пари, рече Абера Камбери одгово ...
БИТОЛА БАРА РЕШЕНИЕ ЗА ПОДОБРО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, А ШТИП ВЕЌЕ ПОКРЕНА ПОСТАПКА ЗА ИЗГРАДБА НА СОЦИЈАЛНА НАСЕЛБА СО ТИПИЗИРАНИ КУЌИ

БИТОЛА БАРА РЕШЕНИЕ ЗА ПОДОБРО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, А ШТИП ВЕЌЕ ПОКРЕНА ПОСТАПКА ЗА ИЗГРАДБА НА СОЦИЈАЛНА НАСЕЛБА СО ТИПИЗИРАНИ КУЌИ

Народот го нарекува Картон Маало, а институциите Петочна Вода, иако за иронијата да биде поголема таму нема ни водовод, ни канализација. Големите тара ...
НЕЕВИДЕНТИРАНИТЕ ЛИЦА КОНЕЧНО ДОБИЈА ИЗВОД НА РОДЕНИ, ЗА ДЕЦАТА РАДОСТ, ЗА ВОЗРАСНИТЕ ВОЗБУДА И СОЛЗИ

НЕЕВИДЕНТИРАНИТЕ ЛИЦА КОНЕЧНО ДОБИЈА ИЗВОД НА РОДЕНИ, ЗА ДЕЦАТА РАДОСТ, ЗА ВОЗРАСНИТЕ ВОЗБУДА И СОЛЗИ

На емотивен настан во Управата за водење матични книги, денеска деца и возрасни граѓани од ромска припадност кои не постоеја никаде во системот, за пр ...
ВРЗ КУЌИ НА РОМИ ВО БИТОЛА ИСПИШАНИ КУКАСТИ КРСТОВИ И НАВРЕДЛИВИ НАТПИСИ „ЃУПЦИ“, ПОЛИЦИЈАТА ИСТРАЖУВА ДАЛИ ИМА СНИМКИ

ВРЗ КУЌИ НА РОМИ ВО БИТОЛА ИСПИШАНИ КУКАСТИ КРСТОВИ И НАВРЕДЛИВИ НАТПИСИ „ЃУПЦИ“, ПОЛИЦИЈАТА ИСТРАЖУВА ДАЛИ ИМА СНИМКИ

Навредливи графити со кукасти крстови и натписи „Ѓупци“ синоќа непознати лица испишале со црн спреј врз куќи на ромско население на улица Дебарска во ...
ОТВОРЕН ЗДРАВСТВЕН ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР ЗА РОМИ ВО БИТОЛА – ЗДРАВСТВЕНИ МЕДИЈАТОРИ ЌЕ ПОСРЕДУВААТ МЕЃУ РОМИТЕ И ЗДРАВСТВЕНИTE УСТАНОВИ

ОТВОРЕН ЗДРАВСТВЕН ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР ЗА РОМИ ВО БИТОЛА – ЗДРАВСТВЕНИ МЕДИЈАТОРИ ЌЕ ПОСРЕДУВААТ МЕЃУ РОМИТЕ И ЗДРАВСТВЕНИTE УСТАНОВИ

„Над 80 проценти од ромското население не знае дека ПАП тест може да се направи бесплатно, жените не знаат дека еднаш на шест месеци или годишно треба ...
РОМИТЕ ОД БИТОЛСКИ БАИР ЌЕ МОЖЕ ДА ГИ РЕНОВИРААТ ДОМОВИТЕ ПРЕКУ ПОСЕБЕН ФОНД, НО САМО АКО НЕ СЕ ДИВОГРАДБИ

РОМИТЕ ОД БИТОЛСКИ БАИР ЌЕ МОЖЕ ДА ГИ РЕНОВИРААТ ДОМОВИТЕ ПРЕКУ ПОСЕБЕН ФОНД, НО САМО АКО НЕ СЕ ДИВОГРАДБИ

Жителите од ромската населба Баир во Битола, каде условите за живот се лоши, во септември годинава ќе може да аплицираат до Фондот за реновирање на до ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ БАРА ВРЕМЕНО ДА ЗАПРЕ ИСЕЛУВАЊЕТО НА РОМИТЕ ОД ВИЗБЕГОВО ШТО ЗАРАБОТУВААТ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА И ОД СТАРО ЖЕЛЕЗО

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ БАРА ВРЕМЕНО ДА ЗАПРЕ ИСЕЛУВАЊЕТО НА РОМИТЕ ОД ВИЗБЕГОВО ШТО ЗАРАБОТУВААТ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА И ОД СТАРО ЖЕЛЕЗО

Народниот правобранител Насер Зибери побара од Министерството за труд и социјална политика да изрече времена мерка за иселувањето на седумте ромски се ...
7 РОМСКИ СЕМЕЈСТВА ТВРДАТ ДЕКА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА ГИ БРКА ОД ЦЕНТАРОТ ВО ВИЗБЕГОВО ЗАШТО СЕ ЗБОГАТИЛЕ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА

7 РОМСКИ СЕМЕЈСТВА ТВРДАТ ДЕКА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА ГИ БРКА ОД ЦЕНТАРОТ ВО ВИЗБЕГОВО ЗАШТО СЕ ЗБОГАТИЛЕ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА

Седум ромски семејства од групата која беше згрижена од под скопското Кале, а живееше под отворено небо со децата, треба да го напуштат прифатниот цен ...
84% ОД РОМСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ВО БИТОЛСКИ БАИР Е НЕОБРАЗОВАНО, ДОНИРАНИ РАНЦИ И УЧИЛИШТЕН ПРИБОР ЗА РОМИТЕ ПРВАЧИЊА

84% ОД РОМСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ВО БИТОЛСКИ БАИР Е НЕОБРАЗОВАНО, ДОНИРАНИ РАНЦИ И УЧИЛИШТЕН ПРИБОР ЗА РОМИТЕ ПРВАЧИЊА

Податоците за образовната структура на ромското население во битолската населба Баир, до кои преку истражување дојде фондацијата „ПРЕД плус“, се загри ...
ЗАПОЧНА ТЕРЕНСКАТА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД-19 ВО НАСЕЛБАТА БАИР ВО БИТОЛА, КАДЕ ГЛАВНО ЖИВЕЕ РОМСКО НАСЕЛЕНИЕ

ЗАПОЧНА ТЕРЕНСКАТА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД-19 ВО НАСЕЛБАТА БАИР ВО БИТОЛА, КАДЕ ГЛАВНО ЖИВЕЕ РОМСКО НАСЕЛЕНИЕ

Населбата Баир, каде што главно живее ромско население, стана дел од листата населени места ви Битолско каде што се врши теренска вакцинација против к ...
1 2 3 10 / 23 НАПИСИ