Таг: рушење

1 2 10 / 16 НАПИСИ
ОПШТИНА ВЕЛЕС ПОЧНА ДА УРИВА ДИВОГРАДБИ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЛЕВ ВЕЛИ ДЕКА ГИ НЕМА НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

ОПШТИНА ВЕЛЕС ПОЧНА ДА УРИВА ДИВОГРАДБИ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЛЕВ ВЕЛИ ДЕКА ГИ НЕМА НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Општина Велес започна со отстранувањето на времени објекти и дивоградби. Но, место тоа да го прави фирма, го сториле лицата кои со години ги користеле ...
РУШЕЊЕТО НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН ВО ТЕТОВО Е КАУБОЈСКО САМОВЛАСТИЕ И УНИШТУВАЊЕ НА ДРЖАВЕН ИМОТ, ОБВИНУВА ДАРИЈАН СОТИРОВСКИ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ОДНОСИ СО ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ

РУШЕЊЕТО НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН ВО ТЕТОВО Е КАУБОЈСКО САМОВЛАСТИЕ И УНИШТУВАЊЕ НА ДРЖАВЕН ИМОТ, ОБВИНУВА ДАРИЈАН СОТИРОВСКИ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ОДНОСИ СО ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ

Градоначалникот на Општина Тетово Билал Касами пред почетокот на предизборната кампања, најави изградбата на нов фудбалски стадион во Тетово на местот ...
ПОЧНА ДА СЕ УРИВА СТАДИОНОТ ВО ТЕТОВО ЗА ИЗГРАДБА НА НОВ, ЌЕ ЧИНИ 10 МИЛИОНИ ЕВРА

ПОЧНА ДА СЕ УРИВА СТАДИОНОТ ВО ТЕТОВО ЗА ИЗГРАДБА НА НОВ, ЌЕ ЧИНИ 10 МИЛИОНИ ЕВРА

Градоначалникот на Општина Тетово, Билал Касами, вчера на Градскиот стадион во Тетово ја најави изградбата на нов стадион на местото на постоечкиот. П ...
УШТЕ МЕ БОЛИ ШТО МИ ЈА СРУШИЈА „БЕКО“, НИКОЈ НЕ ЈА ОДБРАНИ, КОЛЕГИТЕ МИ РЕКОА „АЈ, ГЛЕЈ СИ РАБОТА“, ВЕЛИ АРХИТЕКТКАТА МИМОЗА НЕСТОРОВА-ТОМИЌ

УШТЕ МЕ БОЛИ ШТО МИ ЈА СРУШИЈА „БЕКО“, НИКОЈ НЕ ЈА ОДБРАНИ, КОЛЕГИТЕ МИ РЕКОА „АЈ, ГЛЕЈ СИ РАБОТА“, ВЕЛИ АРХИТЕКТКАТА МИМОЗА НЕСТОРОВА-ТОМИЌ

Немаме колегијална етика, ниту колегијална култура, вели 95-годишната архитектка Мимоза Несторова-Томиќ, една од најреномираните автори и урбанисти во ...
ОНА ШТО ОСТАНА ОД РАБОТНИЧКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВО ВЕЛЕС ТРЕБА ДА СЕ СРУШИ, УТВРДИЛЕ НАДЛЕЖНИТЕ

ОНА ШТО ОСТАНА ОД РАБОТНИЧКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВО ВЕЛЕС ТРЕБА ДА СЕ СРУШИ, УТВРДИЛЕ НАДЛЕЖНИТЕ

Тоа што остана од зградата на Работничкиот универзитет во Велес треба да се сруши оти не е функционална, препорачала надлежната комисија при Општина В ...
ДОДЕКА СЕДИМЕ ВО СУД ШИЛЕГОВ ПАРЧЕ ЈА ПРАВИ ГАЛИЈАТА, РЕЧЕ ИНВЕСТИТОРОТ, А ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГО ПОТСЕТИ ДЕКА НЕМААТ ВЕЌЕ ДОГОВОР ЗАШТО НЕ ПЛАЌАЛЕ ЗАКУП

ДОДЕКА СЕДИМЕ ВО СУД ШИЛЕГОВ ПАРЧЕ ЈА ПРАВИ ГАЛИЈАТА, РЕЧЕ ИНВЕСТИТОРОТ, А ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГО ПОТСЕТИ ДЕКА НЕМААТ ВЕЌЕ ДОГОВОР ЗАШТО НЕ ПЛАЌАЛЕ ЗАКУП

Додека седиме овде, не да се отстранува, се демолира и руши галијата во Вардар, сопственост на „ЕМУС сервис АД Скопје“, рече застапникот на инвеститор ...
ПРЕД СЕЗОНА НЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ РУШАТ ПЛАЖИТЕ, СМЕТААТ ЗДРУЖЕНИЕТО ОХРИДСКИ ЕСНАФ И НЕЗАВИСНАТА УГОСТИТЕЛСКА КОМОРА

ПРЕД СЕЗОНА НЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ РУШАТ ПЛАЖИТЕ, СМЕТААТ ЗДРУЖЕНИЕТО ОХРИДСКИ ЕСНАФ И НЕЗАВИСНАТА УГОСТИТЕЛСКА КОМОРА

Рушењето на охридските плажи не треба да се прави пред почеток на главната туристичка сезона, сметаат од охридскиот угостителски еснаф и Независната у ...
ЛЕПЧЕ ЗА СИТЕ

ЛЕПЧЕ ЗА СИТЕ

1 Ако три месеци главна вест е дека не може да се најде кој гради дивоградба кај „Мавровка“ во строгиот центар на Скопје, уште од мај кога некој го ис ...
ШТО НЕ РУШИТЕ ВО ОХРИД, ТУКА ВО ЧАИР ДОЈДОВТЕ, ВЕЛИ АДВОКАТОТ НА СОПСТВЕНИКОТ НА ОБЈЕКТОТ КАЈ „МАВРОВКА“

ШТО НЕ РУШИТЕ ВО ОХРИД, ТУКА ВО ЧАИР ДОЈДОВТЕ, ВЕЛИ АДВОКАТОТ НА СОПСТВЕНИКОТ НА ОБЈЕКТОТ КАЈ „МАВРОВКА“

Откако утринава јавното претпријатие „Македонија пат“ почна со рушењето на дивоградбата кај „Мавровка“ по налог на Владата, прес-конференција пред обј ...
СЕ РУШИ ОГРАДАТА ОКОЛУ ВЛАДАТА

СЕ РУШИ ОГРАДАТА ОКОЛУ ВЛАДАТА

Работници утринава почнаа да ја отстрануваат оградата околу Владата. Се руши само металниот дел од оградата, а бетонските столбови ќе останат, бидејќи ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ