Таг: Сабина Ајрула-Тозија

И СЕМЕЈСТВОТО НА САБИНА ТОЗИЈА НЕМА ДА ПРИСУСТВУВА НА НАСТАНОТ МЕСТО КОМЕМОРАЦИЈА ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР

И СЕМЕЈСТВОТО НА САБИНА ТОЗИЈА НЕМА ДА ПРИСУСТВУВА НА НАСТАНОТ МЕСТО КОМЕМОРАЦИЈА ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР

И синот на големата актерка Сабина Ајрула-Тозија, режисерот Вардан Тозија, објави дека нема да учествува на настанот место комеморација во Драмскиот т ...
САБИНА БЕШЕ НЕУМОРЕН УМЕТНИК, НО ПРЕД СЀ МАЈКА И ЧОВЕК СО ЉУБОВ, РЕЧЕ НЕЈЗИНИОТ СИН ВАРДАН  ЗА ПОСТХУМНАТА НАГРАДА ОД КИНЕНОВА

САБИНА БЕШЕ НЕУМОРЕН УМЕТНИК, НО ПРЕД СЀ МАЈКА И ЧОВЕК СО ЉУБОВ, РЕЧЕ НЕЈЗИНИОТ СИН ВАРДАН ЗА ПОСТХУМНАТА НАГРАДА ОД КИНЕНОВА

Доајените на македонскиот театар и филм Сабина Ајрула-Тозија и Мето Јовановски се годинашни добитници на наградите за особен придонес во филмската уме ...
ПОЧИНА ГОЛЕМАТА АКТЕРКА САБИНА АЈРУЛА-ТОЗИЈА

ПОЧИНА ГОЛЕМАТА АКТЕРКА САБИНА АЈРУЛА-ТОЗИЈА

Сабина Ајрула-Тозија, една од најзначајните и најпопуларните македонски актери, почина денеска на 75 години, по тешко боледување. Во кариерата долга н ...
3 / 3 НАПИСИ