Таг: скулпторка

ПОЧИНА СКУЛПТОРКАТА ГОРДАНА ХАЏИ-НИКОЛОВА МАЛАШЕВ, ГОДИНЕШНАТА ЛАУРЕАТКА НА ДЛУМ

ПОЧИНА СКУЛПТОРКАТА ГОРДАНА ХАЏИ-НИКОЛОВА МАЛАШЕВ, ГОДИНЕШНАТА ЛАУРЕАТКА НА ДЛУМ

Скулпторката Гордана Хаџи-Николова Малашев почина денес на 43 години во родниот град Гевгелија, соопшти Друштвото на ликовни уметници на Македонија (Д ...
ПОЧИНА УМЕТНИЦАТА ЛИЛЈАНА ЃУЗЕЛОВА-ХАЏИ БОШКОВА

ПОЧИНА УМЕТНИЦАТА ЛИЛЈАНА ЃУЗЕЛОВА-ХАЏИ БОШКОВА

Скулпторката Лилјана Ѓузелова-Хаџи Бошкова почина денес во Скопје на 83 години. Родена во Чачак во 1935 година и по образование лингвист, таа беше ист ...
2 / 2 НАПИСИ