Таг: скулптура

1 217 / 17 НАПИСИ
„БИКОТ“ ВО СКОПЈЕ 6 МЕСЕЦИ ЧЕКА ДА МУ СТАВАТ НОВА ОПАШКА

„БИКОТ“ ВО СКОПЈЕ 6 МЕСЕЦИ ЧЕКА ДА МУ СТАВАТ НОВА ОПАШКА

Шест месеци на никого не му текнува да стави нова опашка на скулптурата „Бик“ на улицата Македонија во Скопје. Опашката на бикот, дело на авторот Дарк ...
ШТИП ГИ ЗАБОРАВИ ПРВИТЕ СКУЛПТОРИ АЛЕКСАНДАР СМИЛКОВ И СВЕТЕЦОТ МИЈАЛЧЕ ПАРНАЏИЕВ

ШТИП ГИ ЗАБОРАВИ ПРВИТЕ СКУЛПТОРИ АЛЕКСАНДАР СМИЛКОВ И СВЕТЕЦОТ МИЈАЛЧЕ ПАРНАЏИЕВ

Светецот Гаврил Светогорец, познат по роденото име Мијалче Парнаџиев кој бил роден 1926 во Штип, и помладиот негов современик, уметникот Александар См ...
ЕДИНСТВЕНАТА СКУЛПТУРА НА ДА ВИНЧИ ВЕЌЕ 160 ГОДИНИ Е ВО ЛОНДОНСКИ МУЗЕЈ, ТВРДАТ ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ

ЕДИНСТВЕНАТА СКУЛПТУРА НА ДА ВИНЧИ ВЕЌЕ 160 ГОДИНИ Е ВО ЛОНДОНСКИ МУЗЕЈ, ТВРДАТ ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ

Италијанските куратори на изложба во Фиренца тврдат дека ја откриле единствената најдена скулптура на Леонардо да Винчи. Отсекогаш постоела легендата ...
СКУЛПТУРАТА „ХУМАНО СРЦЕ“  НА ВАЈАРОТ СМИЛКОВ  ВО ГАЛЕРИСКИОТ КОМПЛЕКС НА ОТВОРЕНО ВО ЕГИПЕТ

СКУЛПТУРАТА „ХУМАНО СРЦЕ“ НА ВАЈАРОТ СМИЛКОВ ВО ГАЛЕРИСКИОТ КОМПЛЕКС НА ОТВОРЕНО ВО ЕГИПЕТ

За прв пат македонска скулптура трајно ќе остане во големата отворена уметничка галерија во Египет, сместена во најтуристичката дестинација во оваа зе ...
НЕ НИ Е ЈАСНО КАКО МУ ЈА СКРШИЛЕ ОПАШКАТА НА БИКОТ, ВЕЛАТ ОД МУЗЕЈОТ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ЗА ОШТЕТЕНАТА СКУЛПТУРА

НЕ НИ Е ЈАСНО КАКО МУ ЈА СКРШИЛЕ ОПАШКАТА НА БИКОТ, ВЕЛАТ ОД МУЗЕЈОТ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ЗА ОШТЕТЕНАТА СКУЛПТУРА

Скршената опашка на скулптурата „Бик“ на Дарко Дуковски на улица Македонија во Скопје ќе биде поправена. Од Музејот на современа уметност, што со одлу ...
СКУЛПТУРА НА ГЛАВА ОД 10 ТОНИ ПОСТАВЕНА СРЕДЕ ЛОНДОН ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ

СКУЛПТУРА НА ГЛАВА ОД 10 ТОНИ ПОСТАВЕНА СРЕДЕ ЛОНДОН ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ

Џиновска скулптура на глава која ја менува бојата е поставена во централен Лондон покрај реката Темза, за подигнување на свеста за менталното здравје. ...
ИЗРАЕЛСКИОТ АМБАСАДОР СО ШПАГА ВО ВИС НА БИТОЛСКО КАФЕ

ИЗРАЕЛСКИОТ АМБАСАДОР СО ШПАГА ВО ВИС НА БИТОЛСКО КАФЕ

Шпага во вис направи израелскиот амбасадор Дан Оријан крај скулптурата од филџан со кафе на влезот од Битола, при неговата неодамнешна посета на градо ...
1 217 / 17 НАПИСИ