Таг: слика

1 2 10 / 17 НАПИСИ
ПРАДО ЌЕ ЈА ИЗЛОЖИ ИЗГУБЕНАТА СЛИКА НА КАРАВАЏО КОЈА ЗА МАЛКУ ЌЕ СЕ ПРОДАДЕШЕ ЗА 1.500 ЕВРА

ПРАДО ЌЕ ЈА ИЗЛОЖИ ИЗГУБЕНАТА СЛИКА НА КАРАВАЏО КОЈА ЗА МАЛКУ ЌЕ СЕ ПРОДАДЕШЕ ЗА 1.500 ЕВРА

Изгубена слика на Караваџо на измачениот и крунисан со трње Исус Христос, која беше погрешно проценета и речиси продадена за само 1.500 евра, ќе биде ...
МУЗЕЈ ВО ХАМБУРГ ИМ ОВОЗМОЖИ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ ДА ФРЛААТ ПИРЕ ОД КОМПИР ВРЗ РЕПРОДУКЦИЈА НА СЛИКА ОД ВАН ГОГ

МУЗЕЈ ВО ХАМБУРГ ИМ ОВОЗМОЖИ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ ДА ФРЛААТ ПИРЕ ОД КОМПИР ВРЗ РЕПРОДУКЦИЈА НА СЛИКА ОД ВАН ГОГ

Посетителите на Музејот на фудбалскиот клуб Санкт Паули во Хамбург фрлаа пире од компир на реплика на сликата „Петнаесет сончогледи“ од Винсент ван Го ...
БУГАРСКАТА ПОЛИЦИЈА ЗАПЛЕНИ ДОСЕГА НЕПОЗНАТО ДЕЛО ОД ЏЕКСОН ПОЛОК, КОЕ СЕ ПРОЦЕНУВА НА 50 МИЛИОНИ ЕВРА

БУГАРСКАТА ПОЛИЦИЈА ЗАПЛЕНИ ДОСЕГА НЕПОЗНАТО ДЕЛО ОД ЏЕКСОН ПОЛОК, КОЕ СЕ ПРОЦЕНУВА НА 50 МИЛИОНИ ЕВРА

Досега непознато дело од прославениот американски сликар Џексон Полок е пронајдено во Бугарија во рамките на полициска истрага на меѓународни шверцери ...
КАКО МЕ УБУТАВТЕ МЕНЕ НА ИЗЛОЖБА НА МАКЕДОНСКИ БУГАРИ, ПРАШУВА СЛИКАРОТ ИЛИЈА ПЕНУШЛИСКИ И БАРА ОД БУГАРСКИОТ КИЦ ВО СКОПЈЕ ДА ГО ТРГНЕ ДЕЛОТО И НЕГОВОТО ИМЕ

КАКО МЕ УБУТАВТЕ МЕНЕ НА ИЗЛОЖБА НА МАКЕДОНСКИ БУГАРИ, ПРАШУВА СЛИКАРОТ ИЛИЈА ПЕНУШЛИСКИ И БАРА ОД БУГАРСКИОТ КИЦ ВО СКОПЈЕ ДА ГО ТРГНЕ ДЕЛОТО И НЕГОВОТО ИМЕ

Уметникот Илија Пенушлиски, еден од најреномираните македонски сликари, јавно ја замоли Галичката ликовна колонија да го повлече неговото дело кое е п ...
ДИГИТАЛНО ЌЕ СЕ ТРГНЕ ПРЕВЕЗОТ ОД ЦЕНЗУРИРАНАТА СЛИКА НА ГОЛА ЖЕНА НА АРТЕМИЗИЈА ЏЕНТИЛЕСКИ ОД 1616

ДИГИТАЛНО ЌЕ СЕ ТРГНЕ ПРЕВЕЗОТ ОД ЦЕНЗУРИРАНАТА СЛИКА НА ГОЛА ЖЕНА НА АРТЕМИЗИЈА ЏЕНТИЛЕСКИ ОД 1616

Реставраторите на уметност во италијанскиот град Фиренца започнаа шестмесечен проект за чистење и практично „откривање“ на долго цензурираната гола сл ...
СЕМЕЈСТВОТО НА ФРАНЦУСКИОТ УМЕТНИК ЖАН ПЕЈРИСАК ПОДАРИ НЕГОВО ДЕЛО ЗА БИТОЛСКАТА ОПШТИНА

СЕМЕЈСТВОТО НА ФРАНЦУСКИОТ УМЕТНИК ЖАН ПЕЈРИСАК ПОДАРИ НЕГОВО ДЕЛО ЗА БИТОЛСКАТА ОПШТИНА

Францускиот амбасадор Сирил Бомгартнер и битолскиот градоначалник Тони Коњановски ја открија голема репродукција, диптих, составена од две дела на фра ...
АНГЛИСКИОТ УМЕТНИК ДЕМИЕН ХРСТ ПОЧНА ДА ПАЛИ СВОИ СЛИКИ ОТКАКО ГИ ПРОДАДЕ НИВНИТЕ ДИГИТАЛНИ ВЕРЗИИ

АНГЛИСКИОТ УМЕТНИК ДЕМИЕН ХРСТ ПОЧНА ДА ПАЛИ СВОИ СЛИКИ ОТКАКО ГИ ПРОДАДЕ НИВНИТЕ ДИГИТАЛНИ ВЕРЗИИ

Славниот англиски уметник Демиен Хрст почна да пали свои слики откако продаде серија незаменливи токени (НФТ). Тој им кажа на купувачите на слики од н ...
СЛИКА НА МЕРИЛИН МОНРО ОД ВОРХОЛ СЕ ПРОДАДЕ ЗА РЕКОРДНИ 195 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

СЛИКА НА МЕРИЛИН МОНРО ОД ВОРХОЛ СЕ ПРОДАДЕ ЗА РЕКОРДНИ 195 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Прочуената слика на Мерлин Монро од Енди Ворхол е продадена на аукција за 195 милиони долари, и стана најскапото продадено уметничко дело од 20 век во ...
ВО НОВИОТ БРАН НА КОВИД-19 ЗА КУСО ВРЕМЕ СЕ РАЗВИВА ТЕШКА ПНЕВМОНИЈА И МОРА БРЗ ТРЕТМАН И ЧЕСТА КОНТРОЛА, ВЕЛАТ ЛЕКАРИТЕ ОД ОХРИД И СТРУГА

ВО НОВИОТ БРАН НА КОВИД-19 ЗА КУСО ВРЕМЕ СЕ РАЗВИВА ТЕШКА ПНЕВМОНИЈА И МОРА БРЗ ТРЕТМАН И ЧЕСТА КОНТРОЛА, ВЕЛАТ ЛЕКАРИТЕ ОД ОХРИД И СТРУГА

Охридската болница e преполна со ковид-позитивни пациенти. Мометално има 110 хоспитализирани, меѓу нив голем број млади од 30 до 40-годишна возраст. Н ...
ПЕЈЗАЖ ОД ЧЕРЧИЛ КОЈ БИЛ ПОДАРОК ЗА РУЗВЕЛТ, А ГО КУПИЛЕ БРЕД ПИТ И АНЏЕЛИНА ЏОЛИ, СЕ ПРОДАДЕ ЗА РЕКОРДНИ 11.5 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

ПЕЈЗАЖ ОД ЧЕРЧИЛ КОЈ БИЛ ПОДАРОК ЗА РУЗВЕЛТ, А ГО КУПИЛЕ БРЕД ПИТ И АНЏЕЛИНА ЏОЛИ, СЕ ПРОДАДЕ ЗА РЕКОРДНИ 11.5 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Пејзаж насликан од Винстон Черчил, кој беше во сопственост на Анџелина Џоли, се продаде на аукција за над 11.5 милииони долари, и со тоа го сруши прет ...
1 2 10 / 17 НАПИСИ