Таг: совет

1 2 3 4 5 13 30 / 129 НАПИСИ
СРЕДЕ ПАНДЕМИЈА, ВО НОВИОТ СОВЕТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ВО ВЕЛЕС НЕМА ИНФЕКТОЛОГ НИТУ ЛЕКАР ОД БОЛНИЦАТА

СРЕДЕ ПАНДЕМИЈА, ВО НОВИОТ СОВЕТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ВО ВЕЛЕС НЕМА ИНФЕКТОЛОГ НИТУ ЛЕКАР ОД БОЛНИЦАТА

Новоформираниот Советот за јавно здравје од Велес е без доктор од Општата болница, најголемата здравствена институција во општината, а во услови на па ...
СОВЕТНИЦИТЕ НА СДСМ ВО БИТОЛСКИОТ СОВЕТ ОБВИНИЈА ЗА НЕПОТИЗАМ ВО НОВОГОДИШНАТА „ЗИМСКА ПРИКАЗНА“

СОВЕТНИЦИТЕ НА СДСМ ВО БИТОЛСКИОТ СОВЕТ ОБВИНИЈА ЗА НЕПОТИЗАМ ВО НОВОГОДИШНАТА „ЗИМСКА ПРИКАЗНА“

„Зимската приказна“, како што беше наречена новогодишната празнична манифестација организирана од Општина Битола, од зимска прерасна и во непостистичк ...
ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО БИТОЛА, МНОЗИНСТВОТО НА ВМРО-ДПМНЕ, ПОИНАКУ И ЛЕВИЦА ИТНО ГО СМЕНИ СОСТАВОТ НА КОМИСИЈАТА ЗА ПРОЦЕНКА НА ШТЕТИ

ПО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО БИТОЛА, МНОЗИНСТВОТО НА ВМРО-ДПМНЕ, ПОИНАКУ И ЛЕВИЦА ИТНО ГО СМЕНИ СОСТАВОТ НА КОМИСИЈАТА ЗА ПРОЦЕНКА НА ШТЕТИ

По серијата земјотреси во Битола, итно на седница на општинскиот Совет преку дополнителна точка на дневен ред, советничкото мнозинство составено од ВМ ...
СОВЕТОТ НА БИТОЛА ДОДЕЛИ 32.000 ЕВРА ЗА ОБНОВА НА ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „КОПАНКИ“

СОВЕТОТ НА БИТОЛА ДОДЕЛИ 32.000 ЕВРА ЗА ОБНОВА НА ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „КОПАНКИ“

Советот одлучи да издвои два милиона денари (околу 32.000 евра) од буџетот на Општина Битола за изградбата на планинарскиот дом „Копанки“ на Пелистер, ...
ОПШТИНА ТЕТОВО НАПРАВИ ЈАВНА ДЕБАТА НА ДЕН ПРЕД ДОНЕСУВАЊЕТО НА БУЏЕТОТ ЗА 2022

ОПШТИНА ТЕТОВО НАПРАВИ ЈАВНА ДЕБАТА НА ДЕН ПРЕД ДОНЕСУВАЊЕТО НА БУЏЕТОТ ЗА 2022

Буџетот на Општина Тетово за 2022 година денеска беше ставен на јавна дебата пред граѓаните на Општината. Ова е за првпат досега буџетот да биде ставе ...
ОПШТИНА ЦЕНТАР ПАК НЕ ИЗБРА ПРЕТСЕДЕТЕЛ НА СОВЕТ, ПРЕДЛОГОТ НА ЛЕВИЦА МАРИЈА СРЕБРОВА НЕ ДОБИ ДОВОЛНО ГЛАСОВИ

ОПШТИНА ЦЕНТАР ПАК НЕ ИЗБРА ПРЕТСЕДЕТЕЛ НА СОВЕТ, ПРЕДЛОГОТ НА ЛЕВИЦА МАРИЈА СРЕБРОВА НЕ ДОБИ ДОВОЛНО ГЛАСОВИ

Општина Центар ниту на денешната седница не избра претседател на Советот. Ниту една партија нема мнозинство во Советот, а никој со никого официјално н ...
БИТОЛА ИМА САМО ЕДЕН ИНСПЕКТОР ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ТОН ЕКОЛОШКИ ПРОБЛЕМИ

БИТОЛА ИМА САМО ЕДЕН ИНСПЕКТОР ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ТОН ЕКОЛОШКИ ПРОБЛЕМИ

Битола, еден од градовите со најголеми еколошки проблеми во земјава, има само еден инспектор за животна средина и уште еден соработник. Тие не се во п ...
СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР УШТЕ Е БЕЗ ПРЕТСЕДАТЕЛ, НИКОЈ НЕМА МНОЗИНСТВО

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР УШТЕ Е БЕЗ ПРЕТСЕДАТЕЛ, НИКОЈ НЕМА МНОЗИНСТВО

Советот на Општина Центар е без претседател и е единствена скопска општина која работи со претседавач, односно седниците ги води најстариот советник. ...
СНИМАЈ МЕ, СНИМАЈ И ПОЗДРАВИ ГИ ТИЈА ШТО ТЕ ПРАЌАВ ДА СЕ ВРАТУ НАЗАД, МУ РЕЧЕ МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ НА ПРАТЕНИКОТ ОД СДСМ КОСТОВСКИ

СНИМАЈ МЕ, СНИМАЈ И ПОЗДРАВИ ГИ ТИЈА ШТО ТЕ ПРАЌАВ ДА СЕ ВРАТУ НАЗАД, МУ РЕЧЕ МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ НА ПРАТЕНИКОТ ОД СДСМ КОСТОВСКИ

На денешната конститутивна седница на Советот на Општина Куманово се случи вербален инцидент помеѓу градоначалникот Максим Димитриевски и претседатело ...
ИВАНА ЃОРЃИЕВСКА ОД НЕЗАВИСНАТА ЛИСТА НА ДИМИТРИЕВСКИ ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СОВЕТОТ НА КУМАНОВО СО ПОДДРШКА НА ВМРО-ДПМНЕ

ИВАНА ЃОРЃИЕВСКА ОД НЕЗАВИСНАТА ЛИСТА НА ДИМИТРИЕВСКИ ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СОВЕТОТ НА КУМАНОВО СО ПОДДРШКА НА ВМРО-ДПМНЕ

Ивана Ѓорѓиевска од независната листа „За наше Куманово“ на градоначалникот Максим Димитриевски, денеска е избрана за претседателка на Советот на Општ ...
1 2 3 4 5 13 30 / 129 НАПИСИ