Таг: Тетекс

ПО 69 ГОДИНИ, „ТЕТЕКС“ ПРЕСТАНУВА СО РАБОТА

ПО 69 ГОДИНИ, „ТЕТЕКС“ ПРЕСТАНУВА СО РАБОТА

Волнарскиот комбинат АД „Тодор Циповски-Мерџан“, односно „Тетекс“, по речиси 69 години престанува со работа. Денеска се затвори и погонот Конфекција, ...
НА ДВЕ ЛОКАЦИИ ВО ТЕТОВСКО УТВРДЕНО ПРИСУСТВО НА ПОГОЛЕМИ КОЛИЧИНИ АРСЕН ВО ПОЧВАТА

НА ДВЕ ЛОКАЦИИ ВО ТЕТОВСКО УТВРДЕНО ПРИСУСТВО НА ПОГОЛЕМИ КОЛИЧИНИ АРСЕН ВО ПОЧВАТА

Присуството на отровниот метал арсен, на две локации во тетовско, било утврдено од страна на стручните лица на Еколошкото друштво „Вила Зора“ од Велес ...
2 / 2 НАПИСИ