Таг: Туркменистан

ТУРКМЕНИСТАН ЌЕ ГО ГАСИ ОГНОТ ВО „ПОРТАТА НА ПЕКОЛОТ“

ТУРКМЕНИСТАН ЌЕ ГО ГАСИ ОГНОТ ВО „ПОРТАТА НА ПЕКОЛОТ“

Претседателот на Туркменистан нареди да се изгаси „Портата на пеколот“ во земјата, оган што гори со децении во огромен пустински кратер со гас. Гурбан ...
ТУРКМЕНИСТАН И НАТАМУ ГО НЕГИРА КОРОНАВИРУСОТ, НО ИМ ПРЕПОРАЧА НА ГРАЃАНИТЕ ДА НОСАТ МАСКА ПОРАДИ ПРАШИНА

ТУРКМЕНИСТАН И НАТАМУ ГО НЕГИРА КОРОНАВИРУСОТ, НО ИМ ПРЕПОРАЧА НА ГРАЃАНИТЕ ДА НОСАТ МАСКА ПОРАДИ ПРАШИНА

Владата на Туркменистан им препорача на своите граѓани да носат маска за да се заштитат од прашина, додека и натаму тврди дека во земјата нема случаи ...
ТУРКМЕНИСТАН ГО ЗАБРАНИ ЗБОРОТ КОРОНАВИРУС И ГИ АПСИ ОНИЕ КОИ НОСАТ МАСКА

ТУРКМЕНИСТАН ГО ЗАБРАНИ ЗБОРОТ КОРОНАВИРУС И ГИ АПСИ ОНИЕ КОИ НОСАТ МАСКА

Владата на Туркменистан забрани да се употребува зборот коронавирус, со што се цензурираат информации за пандемијата, а граѓаните се доведуваат во опа ...
3 / 3 НАПИСИ