Таг: УНИЦЕФ

1 2 3 8 10 / 71 НАПИСИ
ПОЧНА НОВА КАМПАЊА ЗА МОБИЛИЗИЦИЈА НА ЗГРИЖУВАЧКИ СЕМЕЈСТВА, ДОСЕГА СЕ ЗГРИЖЕНИ 608 ДЕЦА

ПОЧНА НОВА КАМПАЊА ЗА МОБИЛИЗИЦИЈА НА ЗГРИЖУВАЧКИ СЕМЕЈСТВА, ДОСЕГА СЕ ЗГРИЖЕНИ 608 ДЕЦА

„На секое дете му треба семејство“ е насловена кампањата за згрижувачки семејства, која денеска ја презентираа Министерството за труд и социјална поли ...
МАТУРСКО ТАБЛО

МАТУРСКО ТАБЛО

Не само што си ги дигнаа платите, туку и не знаат колкави им се. Кој вработен човек не знае колкава му е платата? ...
ИТНО ДА ИМ СЕ ПОМОГНЕ НА ДЕЦАТА ДА НЕ БИДАТ ВОЗНЕМИРЕНИ ПРЕД КРАЈОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА, АПЕЛИРА УНИЦЕФ

ИТНО ДА ИМ СЕ ПОМОГНЕ НА ДЕЦАТА ДА НЕ БИДАТ ВОЗНЕМИРЕНИ ПРЕД КРАЈОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА, АПЕЛИРА УНИЦЕФ

Кај децата во Македонија се зголемени анксиозноста и стресот, особено по неодамнешниот бран закани со бомби во училиштата во земјата и откако беа изло ...
ИНФОРМАЦИИ ЗА ТЕРМИНИ, ИЗВЕШТАИ, СКРИНИНГ И ВАКЦИНИ СОБРАНИ НА ПЛАТФОРМАТА „Е-ЗДРАВСТВО“

ИНФОРМАЦИИ ЗА ТЕРМИНИ, ИЗВЕШТАИ, СКРИНИНГ И ВАКЦИНИ СОБРАНИ НА ПЛАТФОРМАТА „Е-ЗДРАВСТВО“

Сите достапни дигитални здравствени услуги се интегрирани на едно место на веб-платформата„е-здравство“, рече денеска министерот за здравство Фатмир М ...
АКО ЛЕКАРИТЕ СИ ЈА РАБОТЕЛЕ РАБОТАТА, ЗОШТО ИМАМЕ ТОЛКУ МНОГУ НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА?, ВЕЛИ ЕПИДЕМИОЛОГОТ Д-Р ДАНИЛОВСКИ ЗА ПОСЛЕДНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА УНИЦЕФ

АКО ЛЕКАРИТЕ СИ ЈА РАБОТЕЛЕ РАБОТАТА, ЗОШТО ИМАМЕ ТОЛКУ МНОГУ НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА?, ВЕЛИ ЕПИДЕМИОЛОГОТ Д-Р ДАНИЛОВСКИ ЗА ПОСЛЕДНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА УНИЦЕФ

Ако се вакцините задолжителни со закон, зошто не се спроведува законот?, вели епидемиологот проф. д-р Драган Даниловски за последниот поразителен изве ...
МАКЕДОНИЈА НА ВТОРО МЕСТО ВО СВЕТОТ ПО БРОЈОТ НА ДЕЦА КОИ НЕ ПРИМИЛЕ НИТУ ЕДНА ВАКЦИНА, ВЕЛИ НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА УНИЦЕФ

МАКЕДОНИЈА НА ВТОРО МЕСТО ВО СВЕТОТ ПО БРОЈОТ НА ДЕЦА КОИ НЕ ПРИМИЛЕ НИТУ ЕДНА ВАКЦИНА, ВЕЛИ НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА УНИЦЕФ

Македонија е на второ место на светската ранг-листа според бројот на деца со „нула дози“, термин што се однесува на децата кои немаат примена никаква ...
„АББА“ НЕ ЗАРАБОТИЛА НИШТО ОД СВОЈОТ ХИТ „ЧИКИТИТА“, СИТЕ ПРИХОДИ СЕ ДОНИРАНИ НА УНИЦЕФ

„АББА“ НЕ ЗАРАБОТИЛА НИШТО ОД СВОЈОТ ХИТ „ЧИКИТИТА“, СИТЕ ПРИХОДИ СЕ ДОНИРАНИ НА УНИЦЕФ

И покрај тоа што бил продаден во милиони примероци во изминатите четири децении, „АББА“ не заработила ништо од својот голем хит „Чикитита“ (Chiquitita ...
ДОКТОРИТЕ ЌЕ ГИ ЛЕЧАТ РАНЛИВИТЕ СЕМЕЈСТВА СО УРЕДИ ЗА ТЕЛЕМЕДИЦИНА, КУПЕНИ СО ПАРИ ОД УСАИД И УНИЦЕФ

ДОКТОРИТЕ ЌЕ ГИ ЛЕЧАТ РАНЛИВИТЕ СЕМЕЈСТВА СО УРЕДИ ЗА ТЕЛЕМЕДИЦИНА, КУПЕНИ СО ПАРИ ОД УСАИД И УНИЦЕФ

Ранливите семејства во земјава ќе бидат лекувани со уреди за телемедицина од лекари кои се обучени за давање телемедицински услуги, соопшти УСАИД. Пил ...
РОДИТЕЛИТЕ РЕДОВНО ДА ГИ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА ПРОТИВ МАЛИ СИПАНИЦИ, ОПФАТОТ Е ОПАСНО НИЗОК, АПЕЛИРА УНИЦЕФ

РОДИТЕЛИТЕ РЕДОВНО ДА ГИ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА ПРОТИВ МАЛИ СИПАНИЦИ, ОПФАТОТ Е ОПАСНО НИЗОК, АПЕЛИРА УНИЦЕФ

И понатаму на државно ниво останува недоволен опфатот на деца со вакцината против мали сипаници, рубеола и заушки (МРП), предупредуваат од УНИЦЕФ и Ми ...
САМО ВО АПРИЛ СЕ УБИЕНИ РЕЧИСИ 100 ДЕЦА ВО УКРАИНА, ВЕЛИ УНИЦЕФ И ПОБАРА ДА ПРЕСТАНЕ БОМБАРДИРАЊЕТО НА УЧИЛИШТА

САМО ВО АПРИЛ СЕ УБИЕНИ РЕЧИСИ 100 ДЕЦА ВО УКРАИНА, ВЕЛИ УНИЦЕФ И ПОБАРА ДА ПРЕСТАНЕ БОМБАРДИРАЊЕТО НА УЧИЛИШТА

Речиси 100 деца се убиени во Украина само во месец април, иако вистинската бројка може да биде значително поголема, соопшти Детскиот фонд на Обединети ...
1 2 3 8 10 / 71 НАПИСИ