Таг: Василица

СО ДИЈАМЕТЕР НАД ЕДЕН МЕТАР СВРТЕН МАЗНИК СО ПАРИЧКА ВО БИТОЛСКО БУКОВО

СО ДИЈАМЕТЕР НАД ЕДЕН МЕТАР СВРТЕН МАЗНИК СО ПАРИЧКА ВО БИТОЛСКО БУКОВО

Пречник над еден метар имаше мазникот со паричка што за празникот Василица го свртија жителите на битолското село Буково. И покрај температурите под н ...
НЕМА НА КОГО ДА ГИ ОСТАВИМЕ АЛАТИТЕ – ВЕЛЕШКИТЕ ЗАНАЕТЧИИ КОИ РАБОТАТ СО ЖЕЛЕЗО ТРАДИЦИОНАЛНО СЕ ДРУЖЕА ЗА ВАСИЛИЦА

НЕМА НА КОГО ДА ГИ ОСТАВИМЕ АЛАТИТЕ – ВЕЛЕШКИТЕ ЗАНАЕТЧИИ КОИ РАБОТАТ СО ЖЕЛЕЗО ТРАДИЦИОНАЛНО СЕ ДРУЖЕА ЗА ВАСИЛИЦА

Велес отсекогаш бил град на занаетчии. Традицијата на нивно собирање не е прекината ниту по еден век другарување и забава. Некои занаети изумирале, др ...
ПО 80. ПАТ ПЛАНИНАРИ ВРТЕА МАЗНИК СО ПАРИЧКА НА ПЕЛИСТЕР

ПО 80. ПАТ ПЛАНИНАРИ ВРТЕА МАЗНИК СО ПАРИЧКА НА ПЕЛИСТЕР

Сукан мазник со паричка за среќа во пресрет на православниот празник Василица, денес на Копанки на Пелистер, на надморска височина од 1.500 метри сврт ...
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАВАДАРЦИ СЕ КАЧИ НА МАГАРЕ, ЏОЛОМАРИТЕ ГИ ИЗБРКАА ЛОШИТЕ ДУХОВИ ОД ТИКВЕШИЈАТА

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КАВАДАРЦИ СЕ КАЧИ НА МАГАРЕ, ЏОЛОМАРИТЕ ГИ ИЗБРКАА ЛОШИТЕ ДУХОВИ ОД ТИКВЕШИЈАТА

Претседателот на Советот на Општина Кавадарци Ристо Сакалиев денеска се качи на магаре во кавадаречкото село Бегниште, на прославата на Василица со тр ...
4 / 4 НАПИСИ