Таг: Венко Филипче

1 68 69 70 71 72 73 700 / 730 НАПИСИ
ВАКЦИНАЦИЈАТА ЌЕ БИДЕ УСЛОВ ЗА ГРАДИНКА И ШКОЛО, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ПО ПОВОД ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА ИМУНИЗАЦИЈАТА

ВАКЦИНАЦИЈАТА ЌЕ БИДЕ УСЛОВ ЗА ГРАДИНКА И ШКОЛО, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ПО ПОВОД ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА ИМУНИЗАЦИЈАТА

Под мотото „Заштити, спречи, вакцинирај“ во Градскиот парк во Скопје, Министерството за здравство организираше забавно-едукативен настан, со што по 13 ...
ЕУРОТРАНСПЛАНТ СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ЌЕ КАЖЕ ДАЛИ И КОГА ЌЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО МРЕЖАТА ЗА РАЗМЕНА НА ОРГАНИ ОД ПОЧИНАТИ ДАРИТЕЛИ

ЕУРОТРАНСПЛАНТ СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ЌЕ КАЖЕ ДАЛИ И КОГА ЌЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО МРЕЖАТА ЗА РАЗМЕНА НА ОРГАНИ ОД ПОЧИНАТИ ДАРИТЕЛИ

Претставници од Интернационалната фондација Еуротрансплант, за меѓугранична размена на органи од починати дарители, во текот на следниот месец треба д ...
КАМПАЊИТЕ ПРОТИВ ВАКЦИНИ ЈА СМЕСТИЈА МАКЕДОНИЈА МЕЃУ ВИСОКОРИЗИЧНИТЕ ЗЕМЈИ ЗА СМРТОНОСНИ ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

КАМПАЊИТЕ ПРОТИВ ВАКЦИНИ ЈА СМЕСТИЈА МАКЕДОНИЈА МЕЃУ ВИСОКОРИЗИЧНИТЕ ЗЕМЈИ ЗА СМРТОНОСНИ ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Македонија влезе во групата високоризични земји за појава на заразни заболувања, откако лани е забележан драстичен пад на опфатот со вакцинација од ре ...
ПРЕЗЕМАЊЕТО ЛЕКАРИ ОД ПРИВАТНИ ВО ДРЖАВНИ БОЛНИЦИ НЕМА ДА БИДЕ ВРЕМЕНСКИ ОГРАНИЧЕНО

ПРЕЗЕМАЊЕТО ЛЕКАРИ ОД ПРИВАТНИ ВО ДРЖАВНИ БОЛНИЦИ НЕМА ДА БИДЕ ВРЕМЕНСКИ ОГРАНИЧЕНО

Законските измени неопходни за да можат специјалисти од приватните болници директно со преземање да се вратат на работа во државните, се во владина пр ...
ПРЕД ТРАНСПЛАНТАЦИЈА ВО СТРАНСТВО, ПРИВАТНИТЕ БОЛНИЦИ ТРЕБА ДА КАЖАТ ДАЛИ МОЖЕ ДА ЈА НАПРАВАТ

ПРЕД ТРАНСПЛАНТАЦИЈА ВО СТРАНСТВО, ПРИВАТНИТЕ БОЛНИЦИ ТРЕБА ДА КАЖАТ ДАЛИ МОЖЕ ДА ЈА НАПРАВАТ

Владата на вчерашната седница одлучи да се прошири листата за издавање лиценци за трансплантација на клетки за лекување хематопоетски матични клетки, ...
ПОГОЛЕМА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ, НО И АКТИВИРАЊЕ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД НА ЛИЦАТА ВО СОЦИЈАЛЕН РИЗИК, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

ПОГОЛЕМА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ, НО И АКТИВИРАЊЕ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД НА ЛИЦАТА ВО СОЦИЈАЛЕН РИЗИК, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Зголемување на социјалната помош која што ја примаат лицата во социјален ризик најави министерката за труд и социјална работа Мила Царовска на конфере ...
ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ Ѝ ДАДЕ АВАНС НА ГИНЕКОЛОГИЈА ДА ЈА ОДБЛОКИРА СМЕТКАТА, КАЖА ФИЛИПЧЕ

ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ Ѝ ДАДЕ АВАНС НА ГИНЕКОЛОГИЈА ДА ЈА ОДБЛОКИРА СМЕТКАТА, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Фондот за здравствено осигурување ќе ѝ даде аванс на Клиниката за гинекологија за да може да ја одблокира сметката, кажа министерот за здравство Венко ...
ЗА СЕКОЈА СЕРИЈА НА ЛЕК ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ ЌЕ СЕ БАРА СЕРТИФИКАТ ЗА КВАЛИТЕТ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

ЗА СЕКОЈА СЕРИЈА НА ЛЕК ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ ЌЕ СЕ БАРА СЕРТИФИКАТ ЗА КВАЛИТЕТ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Поголема контрола на квалитетот на лековите што во земјава влагаат со паралелен увоз, а Агенцијата за лекови ќе може да набавува лекови со дозвола и п ...
МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ СО ДВЕ НЕДЕЛИ РОК ЗА ФИЛИПЧЕ ДА ГИ ВИКНЕ НА РАЗГОВОРИ ИЛИ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ СО ДВЕ НЕДЕЛИ РОК ЗА ФИЛИПЧЕ ДА ГИ ВИКНЕ НА РАЗГОВОРИ ИЛИ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ

Управниот одбор на Здружението на приватни матични лекари на денешната седница одлучи уште две недели да му даде рок на Министерството за здравство и ...
ПОРАДИ КРШЕЊЕ НА ДЕЛОВНИКОТ, МИСОВСКИ ГО ТРГНА ЗАЕВ ОД СОБРАНИСКАТА ГОВОРНИЦА, АМДИ НЕЗАДОВОЛЕН ОД ОДНЕСУВАЊЕТО НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ

ПОРАДИ КРШЕЊЕ НА ДЕЛОВНИКОТ, МИСОВСКИ ГО ТРГНА ЗАЕВ ОД СОБРАНИСКАТА ГОВОРНИЦА, АМДИ НЕЗАДОВОЛЕН ОД ОДНЕСУВАЊЕТО НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ

Поради кршење на собранискиот Деловник од Зоран Заев, потпретседателот на Собранието Горан Мисовски го прекина премиерот додека одговараше на пратенич ...
1 68 69 70 71 72 73 700 / 730 НАПИСИ