Таг: Виенска опера

ВЕ МОЛИМЕ ДА НЕ СВИРКАТЕ И НАВИВАТЕ, САМО РАКОПЛЕСКАЈТЕ – ВИЕНСКАТА ОПЕРА СО АПЕЛ ДО ПУБЛИКАТА ЈА ОТВОРА НОВАТА СЕЗОНА

ВЕ МОЛИМЕ ДА НЕ СВИРКАТЕ И НАВИВАТЕ, САМО РАКОПЛЕСКАЈТЕ – ВИЕНСКАТА ОПЕРА СО АПЕЛ ДО ПУБЛИКАТА ЈА ОТВОРА НОВАТА СЕЗОНА

Престижната Виенска опера денес ја почнува новата сезона со премиера на „Мадам Батерфлај“ од Пучини, со строги заштитни правила, шест месеци откако бе ...
АКИ ОД ТЕТОВСКО КАМЕЊАНЕ ОДЛИКУВАН СО ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ЗЛАТЕН КРСТ ВО СЛУЖБА НА АВСТРИЈА

АКИ ОД ТЕТОВСКО КАМЕЊАНЕ ОДЛИКУВАН СО ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ЗЛАТЕН КРСТ ВО СЛУЖБА НА АВСТРИЈА

На прославениот австриски бизнисмен и вљубеник во операта родум од Македонија Аки Нуредини, на свеченост во Државната опера на Виена, (во четвртокот в ...
2 / 2 НАПИСИ