Таг: Воденица

ВОДЕНИЦАТА НА НАСИР УСЕИНИ ВО ТЕАРЦЕ Е СТАРА 500 ГОДИНИ, НО НЕМА КОЈ ДА ГО НАСЛЕДИ ЗАНАЕТОТ

ВОДЕНИЦАТА НА НАСИР УСЕИНИ ВО ТЕАРЦЕ Е СТАРА 500 ГОДИНИ, НО НЕМА КОЈ ДА ГО НАСЛЕДИ ЗАНАЕТОТ

На местото каде што завршува село Теарце и почнува Отушиште се наоѓа воденицата на Насир Усеини. Според кажувањето на Насир, стара е над 500 години, н ...
ГАЛИИТЕ ВО ВАРДАР ЌЕ ОСТАНАТ ДО 2035, ГРАДОТ НЕМА 6 МИЛИОНИ ЕВРА ДА ГИ ТРГНЕ ИАКО ПРОТОЧНОСТА НА ВАРДАР Е НАМАЛЕНА ЗА ТРЕТИНА

ГАЛИИТЕ ВО ВАРДАР ЌЕ ОСТАНАТ ДО 2035, ГРАДОТ НЕМА 6 МИЛИОНИ ЕВРА ДА ГИ ТРГНЕ ИАКО ПРОТОЧНОСТА НА ВАРДАР Е НАМАЛЕНА ЗА ТРЕТИНА

Бродови во коритото на реката Вардар во центарот на Скопје ќе има до 2035 година. Тогаш истекува последниот договор кој Град Скопје, кога градоначални ...
СЕСТРО КАТИЦЕ, РЕЧЕ ЉУБЕ БОШКОСКИ И СЕ ПОЗДРАВИ СО ОБВИНИТЕЛКАТА НА РОДЕНДЕНОТ НА КРАЛИЦАТА

СЕСТРО КАТИЦЕ, РЕЧЕ ЉУБЕ БОШКОСКИ И СЕ ПОЗДРАВИ СО ОБВИНИТЕЛКАТА НА РОДЕНДЕНОТ НА КРАЛИЦАТА

Љубе Бошкоски се појави на роденденот на кралицата кој вечевра го огранизира Британската амбасада во Скопје. Тој, кога ја забележа обвинителката Катиц ...
3 / 3 НАПИСИ