Категорија: Дописна мрежа

1 284 285 286 287 288 326 2860 / 3254 НАПИСИ
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ ДАДЕ ПАРИ ЗА ПРЕТСТАВАТА НА БИТОЛСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ ДАДЕ ПАРИ ЗА ПРЕТСТАВАТА НА БИТОЛСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК

Претставата „Смртта на Јовиќ“ по текст на битолскиот градоначалник Владимир Талески, а во режија на Сашо Миленковски не влезе во Националната програма ...
ЧЕТИРИ ПАТИ ЗГОЛЕМЕНА РАДИОАКТИВНОСТ ОКОЛУ РЕК БИТОЛА

ЧЕТИРИ ПАТИ ЗГОЛЕМЕНА РАДИОАКТИВНОСТ ОКОЛУ РЕК БИТОЛА

Зголемена радиоактивност е констатирана во пепелта од депонијата на РЕК Битола и почите од овој регион. Дисперзијата на прашина од депонијата на пепел ...
ОХРИД Е УБАВ И КОГА Е ПРАЗЕН

ОХРИД Е УБАВ И КОГА Е ПРАЗЕН

Охрид е привлечен во зима исто како и во лето. За разлика од остатокот од земјата, Охрид периодов не прекриен со снег и е потопол за неколку степени о ...
СОВЕТНИЧКА НА ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ГО ТУЖИ КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ОТИ СКРШИЛА РАКА НА МРАЗ

СОВЕТНИЧКА НА ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ГО ТУЖИ КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ОТИ СКРШИЛА РАКА НА МРАЗ

Советничката на ВМРО-ДПМНЕ во советот на општина Куманово Злата Божиновска ќе го тужи градоначалникот Зоран Дамјановски затоа што не ги исчистил трото ...
ОТКАКО ДУИ И ДПА ОБВИНИЈА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА, ГРАД СКОПЈЕ ГИ ВРАТИ ДРЖАВНИТЕ АВТОБУСИ 9 И 19

ОТКАКО ДУИ И ДПА ОБВИНИЈА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА, ГРАД СКОПЈЕ ГИ ВРАТИ ДРЖАВНИТЕ АВТОБУСИ 9 И 19

Автобусите на Јавното собраќајно претпријатие - Скопје (ЈСП) ќе се вратат на линиите девет и деветнаесет, на барање на советниците од ДУИ и од ДПА во ...
ЛАНИ РЕКОА ДЕКА ПРОЕКТОТ Е ГОТОВ, НО ОДРОНОТ КАЈ БИТОЛА УШТЕ НЕ Е ОТСТРАНЕТ

ЛАНИ РЕКОА ДЕКА ПРОЕКТОТ Е ГОТОВ, НО ОДРОНОТ КАЈ БИТОЛА УШТЕ НЕ Е ОТСТРАНЕТ

Втор ден во прекин е сообраќајот на патниот правец Прилеп-Битола- Ресен кај обиколницата над Битола поради повторно активирање на свлечиштето на околн ...
РИЗИЧНО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НАД 2.000 ЛУЃЕ ВО КАВАДАРЕЧКО

РИЗИЧНО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НАД 2.000 ЛУЃЕ ВО КАВАДАРЕЧКО

Ризично е водоснабдувањето на 2.142 жители од кавадаречки и росомански села, кои вода обезбедуваат преку локални селски водоводи, природни чешми и бун ...
БЕГАЛЕЦ ПРЕМРЗНАЛ ВО ЦИСТЕРНА ПАТУВАЈЌИ СО ВОЗ ДО ТАБАНОВЦЕ

БЕГАЛЕЦ ПРЕМРЗНАЛ ВО ЦИСТЕРНА ПАТУВАЈЌИ СО ВОЗ ДО ТАБАНОВЦЕ

Млад бегалец од Алжирец премрзнал во цистерна за превоз на хемикалии во товарен воз кој сообраќал од Гевгелија кон Србија, додека се обидувал нелегалн ...
АДВОКАТОТ СТЕВАНОСКИ СО КРИВИЧНА ЗА ДИРЕКТОР ЗА КЛЕВЕТИ ПРОТИВ ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

АДВОКАТОТ СТЕВАНОСКИ СО КРИВИЧНА ЗА ДИРЕКТОР ЗА КЛЕВЕТИ ПРОТИВ ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Најистакнатиот активист на Шарената револуција од Прилеп, адвокатот Жарко Стеваноски, поднесе кривична пријава против директорот на ЈП за просторно и ...
СЕ ВРАТИ СТУДОТ ОД ПРЕД ПОЛОВИНА ВЕК ВО БИТОЛА

СЕ ВРАТИ СТУДОТ ОД ПРЕД ПОЛОВИНА ВЕК ВО БИТОЛА

Во Битола се врати студот како пред 50 години. Точно пред половина век, во 1967 година Битола го преживеала најстудениот јануари, кога ниските темпера ...
1 284 285 286 287 288 326 2860 / 3254 НАПИСИ