Категорија: Дописна мрежа

1 321 322 323 324 325 377 3230 / 3763 НАПИСИ
СТРУМИЦА Е ЖРТВА НА КОНФЛИКТОТ НА ВМРО-ДПМНЕ И СДСМ

СТРУМИЦА Е ЖРТВА НА КОНФЛИКТОТ НА ВМРО-ДПМНЕ И СДСМ

Струмица со години не добива никаква поддршка од државата за крупни проекти зашто постојано локалната и централната власт се во конфликт како спротивн ...
СТРУМИЧАНКИ ЌЕ ГО ПРЕКРОЈАТ БУЏЕТОТ АКО СЕ ГРАДОНАЧАЛНИЧКИ

СТРУМИЧАНКИ ЌЕ ГО ПРЕКРОЈАТ БУЏЕТОТ АКО СЕ ГРАДОНАЧАЛНИЧКИ

Ако струмичанки станат градоначалнички, општинските пари ќе ги трошат на подобрување на образованието, социјалната заштита, програми за економско јакн ...
ДА СЕ ЗАЧУВА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО ОД ВОЈНИ И ПОЛИТИЧКИ СУДИРИ, ВЕЛИ ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР ТИМОНИЕ

ДА СЕ ЗАЧУВА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО ОД ВОЈНИ И ПОЛИТИЧКИ СУДИРИ, ВЕЛИ ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР ТИМОНИЕ

Одговорност на граѓаните во светот е да го зачуваат културното богатство настрана од војни и од политички судири, рече францускиот амбасадор Кристијан ...
ГЕЈЗЕР ПРЕД БАРОКНАТА ПАЛАТА ЕМАНУЕЛ ЧУЧКОВ ОД ПУКНАТА ЦЕВКА

ГЕЈЗЕР ПРЕД БАРОКНАТА ПАЛАТА ЕМАНУЕЛ ЧУЧКОВ ОД ПУКНАТА ЦЕВКА

Пукната цевка направи гејзер пред палатата „Емануел Чучков“  на раскрсницата на улиците Јордан Мијалков и Павел Шатев во центарот на Скопје. Млазот ...
ПУКНА КАНАЛИЗАЦИСКАТА ЦЕВКА ОД НОВАТА ДЕТСКА БОЛНИЦА ВО КОЗЛЕ

ПУКНА КАНАЛИЗАЦИСКАТА ЦЕВКА ОД НОВАТА ДЕТСКА БОЛНИЦА ВО КОЗЛЕ

Жители од населбата Козле се жалат дека неколку дена населбата им мириса на фекалии, кои истекуваат од пукната канализациска цевка во близина на Инсти ...
СЕ СОЗДАВА НОВА ПЛАНИНА ОД СМЕТ ВО ТЕТОВО ДОДЕКА КОМУНАЛЕЦ БАРА РЕШЕНИЕ

СЕ СОЗДАВА НОВА ПЛАНИНА ОД СМЕТ ВО ТЕТОВО ДОДЕКА КОМУНАЛЕЦ БАРА РЕШЕНИЕ

Тетовската дива депонија на влезот во градот од ден на ден се повеќе расте. Сметот почна да се фрла и на пристапните патишта, острата миризба станува ...
ОПШТИНАТА ДА НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ШИЗОИДНИ ИДЕИ КАКО ФИЛМОТ НА ТАЛЕСКИ, БАРА ОПОЗИЦИЈАТА ВО БИТОЛА

ОПШТИНАТА ДА НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ШИЗОИДНИ ИДЕИ КАКО ФИЛМОТ НА ТАЛЕСКИ, БАРА ОПОЗИЦИЈАТА ВО БИТОЛА

Советниците од опозицијата во битолскиот Совет побараа да се укине огласот за собирање понуди што го објави општина Битола за снимање на документарен ...
ПОЖАР ВО СКОПСКА „СИТИ ГАЛЕРИ“, НАЈВЕРОЈАТНО ОД ОПУШОЦИ

ПОЖАР ВО СКОПСКА „СИТИ ГАЛЕРИ“, НАЈВЕРОЈАТНО ОД ОПУШОЦИ

Мал пожар изби утринава во зградата на „Сити галери“ на Плоштад Македонија во Скопје, но помина само со материјална штета и без повредени. Според С ...
БАКРАЧЕСКИ НЕ ГО СТОПИРА ХОТЕЛОТ ВО ЛАГАДИН И ПОКРАЈ 12 ЗАКОНСКИ ПРЕКРШУВАЊА

БАКРАЧЕСКИ НЕ ГО СТОПИРА ХОТЕЛОТ ВО ЛАГАДИН И ПОКРАЈ 12 ЗАКОНСКИ ПРЕКРШУВАЊА

Општина Охрид не ја стопира изградбата на хотелот во Лагадин и покрај  барањето на Државниот инспекторат за  градежништво и урбанизам општината да го ...
ВЛАСТИТЕ ДА ГИ ОДБЛОКИРААТ СУБВЕНЦИИТЕ, АПЕЛИРААТ СТРУМИЧКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ

ВЛАСТИТЕ ДА ГИ ОДБЛОКИРААТ СУБВЕНЦИИТЕ, АПЕЛИРААТ СТРУМИЧКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ

Земјоделските здруженија од струмичко инсистираат надлежните да најдат решение за деблокада на исплатата на субвенциите од минатата година. Поради нем ...
1 321 322 323 324 325 377 3230 / 3763 НАПИСИ