Категорија: Дописна мрежа

1 341 342 343 344 345 386 3430 / 3853 НАПИСИ
СЕ ВРАЌА ЖИВОТОТ ВО ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

СЕ ВРАЌА ЖИВОТОТ ВО ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

Запира трендот на деградација Преспанското Езеро, постепено се обновуваат природните функции на езерото, а забележано е подобрување на квалитетот на в ...
ВО ТИКВЕШКО СЕ КРАДАТ ДРВЕНИ КОЛЦИ ОД ЛОЗЈАТА ЗА ОГРЕВ

ВО ТИКВЕШКО СЕ КРАДАТ ДРВЕНИ КОЛЦИ ОД ЛОЗЈАТА ЗА ОГРЕВ

Во Тиквешко се крадат дрвени колци од лозја, најверојатно за огрев, но и за препродавање. Кражбите им прават голема штета на лозарите кои ионака се со ...
РОМЕО И ЈУЛИЈА ЖИВЕАТ ВО ТЕТОВО

РОМЕО И ЈУЛИЈА ЖИВЕАТ ВО ТЕТОВО

Проблемите со меѓуетничката поделеност меѓу младите во Тетово е една од темите во првата епизода од ТВ серијалот „Пратеник од доверба“. „Нема никак ...
НЕМА ДА БИДЕ ТЕШКО ДА СЕ СОБЕРАТ 61 ПОТПИС, ВЕЛИ АМБАСАДОРОТ НА ЕУ ЖБОГАР

НЕМА ДА БИДЕ ТЕШКО ДА СЕ СОБЕРАТ 61 ПОТПИС, ВЕЛИ АМБАСАДОРОТ НА ЕУ ЖБОГАР

Амбасадорот на ЕУ во Македонија Самуел Жбогар изрази оптимизам дека ќе се соберат потребните 61 потпис за формирање Влада, откако претседателот Ѓорге ...
12-ГОДИШНО МОМЧЕ НАЈДЕНО ВО БЕССОЗНАНИЕ НА ПАТОТ ОХРИД-РЕСЕН

12-ГОДИШНО МОМЧЕ НАЈДЕНО ВО БЕССОЗНАНИЕ НА ПАТОТ ОХРИД-РЕСЕН

12-годишно момче се бори за живот во Ургентниот центар во Скопје откако вчера било пронајдено во бессознание со сериозни повреди на главата на региона ...
ПАСКО НЕ ВЕРУВА ДЕКА Е НАЈДЕН ТЕСТАМЕНТОТ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

ПАСКО НЕ ВЕРУВА ДЕКА Е НАЈДЕН ТЕСТАМЕНТОТ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

Археологот Паско Кузман е убеден дека англискиот академик Дејвид Грант, кој завчера објави дека го пронашол тестаментот на Александар Македонски, е са ...
СПОМЕНИКОТ НА ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА ВЕЌЕ НЕ Е ЛАМПИОН

СПОМЕНИКОТ НА ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА ВЕЌЕ НЕ Е ЛАМПИОН

Отстранета е украсната снежна топка од споменикот на Филип Втори во Битола. По барање на градските служби, денеска споменикот беше откитен. Топката ус ...
ТРЧАЈТЕ ПО КОКОШКИТЕ И КОЛЕТЕ СИ ГИ САМИ, ИМ РЕКЛЕ МОРОИШТАНИ НА ИНСПЕКТОРИТЕ

ТРЧАЈТЕ ПО КОКОШКИТЕ И КОЛЕТЕ СИ ГИ САМИ, ИМ РЕКЛЕ МОРОИШТАНИ НА ИНСПЕКТОРИТЕ

Дел од жителите во струшкото село Мороишта каде што е регистриран птичји грип не даваат петлите и кокошките да ги уништат инспекторите од Агенцијата з ...
УЧИЛИШТАТА ВО КУМАНОВО ОСТАНАА БЕЗ НАФТА ЗА ГРЕЕЊЕ

УЧИЛИШТАТА ВО КУМАНОВО ОСТАНАА БЕЗ НАФТА ЗА ГРЕЕЊЕ

Четири основни училишта во Куманово денеска останаа без греење, поради тоа што снемаа нафта. Наставата во училиштата „Христијан Карпош“, „Бајрам Шабан ...
ТАЛЕСКИ НА ИДНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ЌЕ МУ КАЖУВА ШТО Е ПРИОРИТЕТНО ДА ГРАДИ ВО БИТОЛА

ТАЛЕСКИ НА ИДНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ЌЕ МУ КАЖУВА ШТО Е ПРИОРИТЕТНО ДА ГРАДИ ВО БИТОЛА

Иако мандатот му истекува за неколку месеци, битолскиот градоначалник Владимир Талески најави дека дел од капиталните прокети ќе се доправаат или ќе п ...
1 341 342 343 344 345 386 3430 / 3853 НАПИСИ