Категорија: Дописна мрежа

1 603 604 605 606 607 623 6050 / 6223 НАПИСИ
70 ОТСТО МЛАДИ ВО ПРИЛЕП ИДНИНАТА СИ ЈА ГЛЕДААТ НАДВОР ОД МАКЕДОНИЈА

70 ОТСТО МЛАДИ ВО ПРИЛЕП ИДНИНАТА СИ ЈА ГЛЕДААТ НАДВОР ОД МАКЕДОНИЈА

Прилепчанецот Александар Џ. (30) е дипломец на Економски факултет во Скопје и 8 години e без работа. Разочаран од системот, од економската стагнација ...
ПО 20 ГОДИНИ ПАУЗА ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СТРУМИЦА

ПО 20 ГОДИНИ ПАУЗА ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СТРУМИЦА

Германската компанија „Вете Е“ заедно со македонската „Вардар градба“ ги почнаа работите за изградба на пречистителната станица во Струмица, каде ќе с ...
ПОЛИТИЧАРИТЕ ЌЕ МОЖАТ БЕСПЛАТНО ДА ВИСАТ НА БАНДЕРИ ВО БИТОЛА, АМА ПОВИСОКО ОД ТРИ МЕТРИ

ПОЛИТИЧАРИТЕ ЌЕ МОЖАТ БЕСПЛАТНО ДА ВИСАТ НА БАНДЕРИ ВО БИТОЛА, АМА ПОВИСОКО ОД ТРИ МЕТРИ

Електричните столбови во Битола не ретко служат како огласна табла за некролози, а од 21 ноември на нив ќе биди дозволено да се лепат и изборни плакат ...
АКО ДО ПРВИ НОЕМВРИ „ЈУГОХРОМ“ НЕ СТАВИ ФИЛТРИ, ТРЕБА ДА СЕ ЗАТВОРИ

АКО ДО ПРВИ НОЕМВРИ „ЈУГОХРОМ“ НЕ СТАВИ ФИЛТРИ, ТРЕБА ДА СЕ ЗАТВОРИ

На први ноември му истекува рокот на „Југохром“ за поставување филтри, и ако не ги постави фабриката треба да биде затворена, потсети денеска здружени ...
МИГРАНТИТЕ ДОБИЈА АМБУЛАНТА ВО КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА

МИГРАНТИТЕ ДОБИЈА АМБУЛАНТА ВО КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА

Мигрантите од Сирија и останатите држави кои се зафатени со воени дејствија добија амбуланта во Општата болница Куманово. Во иднина, сите здравствени ...
НИКОЈ НЕ САДИ ПЧЕНИЦА ВО СТРУМИЧКО ОТИ ОТКУПНАТА ЦЕНА Е ПРЕНИСКА

НИКОЈ НЕ САДИ ПЧЕНИЦА ВО СТРУМИЧКО ОТИ ОТКУПНАТА ЦЕНА Е ПРЕНИСКА

Во струмичко никој не планира да сади пченица за продажба, оти велат дека последниве години откупните цени биле понижувачки. Во екот на есенската сеид ...
ВМРО-НАРОДНА ПРЕДЛОЖИ ПОСТАВУВАЊЕ ПЛАКАТИ СО ЛИКОТ НА ТАЛЕСКИ ЗА ДА ЗНААТ БИТОЛЧАНИ ЗА КОГО ГЛАСААТ

ВМРО-НАРОДНА ПРЕДЛОЖИ ПОСТАВУВАЊЕ ПЛАКАТИ СО ЛИКОТ НА ТАЛЕСКИ ЗА ДА ЗНААТ БИТОЛЧАНИ ЗА КОГО ГЛАСААТ

Плакати со ликот на битолскиот градоначалник Владимир Талески со слоганот „Проверено“ да се истакнат на овие парламентарни избори за да знаат битолчан ...
ПИПЕРКАТА АЈВАРКА СКАПУВА ПОРАДИ ХИПЕРПРОДУКЦИЈА ВО ПРИЛЕПСКИОТ РЕГИОН

ПИПЕРКАТА АЈВАРКА СКАПУВА ПОРАДИ ХИПЕРПРОДУКЦИЈА ВО ПРИЛЕПСКИОТ РЕГИОН

Откупот на црвената пиперка „капија“ наменета за ајвар е максимално редуциран. Во кривогаштанскиот регион, познат по производство на квалитетна пиперк ...
ПОРАДИ ПОЛИТИЧКИ ПРИТИСОЦИ, ПО ДУШКО МЛЕКАРОТ И ЛИДЕРОТ НА ПЕЛАГОНИСКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ АТАНАСОВСКИ ИЗБЕГА ВО ГЕРМАНИЈА

ПОРАДИ ПОЛИТИЧКИ ПРИТИСОЦИ, ПО ДУШКО МЛЕКАРОТ И ЛИДЕРОТ НА ПЕЛАГОНИСКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ АТАНАСОВСКИ ИЗБЕГА ВО ГЕРМАНИЈА

По фармерот Душко Илиевски кој од пред еден месец замина со семејството за Германија, деновиве се исели и уште еден од водачите на пелагониските земјо ...
СТРУМИЦА ЌЕ ГРАДИ НВО ЦЕНТАР ПО ПРЕПОРАКА НА ГРАЃАНИТЕ

СТРУМИЦА ЌЕ ГРАДИ НВО ЦЕНТАР ПО ПРЕПОРАКА НА ГРАЃАНИТЕ

Граѓанските организации во Струмица ќе добијат свој Центар каде ќе ги реализираат своите активности. Вака одлучија струмичани на граѓанскиот проектен ...
1 603 604 605 606 607 623 6050 / 6223 НАПИСИ