Категорија: Дописна мрежа

1 604 605 606 607 608 623 6060 / 6223 НАПИСИ
СЕЧА НА БОЛЕН КОСТЕН НА БОЕМСКА УЛИЦА ГИ ВОЗНЕМИРИ ЖИТЕЛИТЕ НА ДЕБАР МААЛО

СЕЧА НА БОЛЕН КОСТЕН НА БОЕМСКА УЛИЦА ГИ ВОЗНЕМИРИ ЖИТЕЛИТЕ НА ДЕБАР МААЛО

Купишта исечени гранки од утрово стојат на тротоарот на продолжението на Боемската улица во Дебар маало. Жителите, вознемирени дека почнува нова сеча ...
200 СТРУМИЧКИ ТУТУНАРИ НЕ ГИ ДОБИЛЕ ЛАНСКИТЕ СУБВЕНЦИИ, А ПЛАТИЛЕ ДАВАЧКИ

200 СТРУМИЧКИ ТУТУНАРИ НЕ ГИ ДОБИЛЕ ЛАНСКИТЕ СУБВЕНЦИИ, А ПЛАТИЛЕ ДАВАЧКИ

Околу 200 струмички тутунопроизводители сѐ уште ги немат добиено субвенциите од лани. Тутунарите реагираат дека им биле подмирени сите давачки кон држ ...
ТУРИСТИТЕ ВЕЌЕ НЕМА ДА ГАЗАТ ПО МОЗАИЦИТЕ ВО ХЕРАКЛЕЈА

ТУРИСТИТЕ ВЕЌЕ НЕМА ДА ГАЗАТ ПО МОЗАИЦИТЕ ВО ХЕРАКЛЕЈА

Туристите веќе не смеат да газат по мозаиците во Хераклеја и да одат по ѕидовите на археолошкиот локалитет во Битола. Тоа беше практика која се примен ...
ДОГРАДБА ПОСКАПА ОД НОВА ЗГРАДА – 5,7 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ  

ДОГРАДБА ПОСКАПА ОД НОВА ЗГРАДА – 5,7 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ  

Нема најава кога ќе биде готова најскапата доградба и надградба во Македонија - зградата на Министерството за транспорт и врски на плоштадот Филип Вто ...
ОСОМНИЧЕНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК НА БИТОЛА ВО ПРЕДИЗБОРНИТЕ АКТИВНОСТИ НА АНТОНИО МИЛОШОСКИ

ОСОМНИЧЕНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК НА БИТОЛА ВО ПРЕДИЗБОРНИТЕ АКТИВНОСТИ НА АНТОНИО МИЛОШОСКИ

По тримесечниот куќен притвор, битолскиот градоначалник Владимир Талески се вклучува во предизборните активности на ВМРО-ДПМНЕ во Битола. Тој попладне ...
СУДОТ ВО КУМАНОВО СО ДВА ПРЕТСЕДАТЕЛА И ЕДЕН ЛАПТОП

СУДОТ ВО КУМАНОВО СО ДВА ПРЕТСЕДАТЕЛА И ЕДЕН ЛАПТОП

Основниот суд во Куманово плаќа два претседатела, а има само еден лаптоп за работа на судиите. Поради недостигот од лаптопи во кумановскиот Суд, кој е ...
ПОМОШ ВО ХРАНА ЗА СТОТИНА ДОМАЌИНСТВА ШТО ГЛАДУВААТ ВО СТРУМИЦА

ПОМОШ ВО ХРАНА ЗА СТОТИНА ДОМАЌИНСТВА ШТО ГЛАДУВААТ ВО СТРУМИЦА

Стотина домакинства од Струмица кои секојдневно се соочуваат со глад и сиромаштија добија пакети со прехрамбени производи по повод Меѓународниот ден н ...
БОРБА ЗА ГРАМ КИСЛОРОД ПОД ОЏАЦИТЕ НА РЕК

БОРБА ЗА ГРАМ КИСЛОРОД ПОД ОЏАЦИТЕ НА РЕК

Ги разеленуваат дворовите со големи тревници, садат ружи, борови високи по неколку метри.  Создаваат зелени оази за да добијат некој кубик чист воздух ...
ПОЛИЦИЈАТА И НОВИНАРИТЕ СИ ГИ ЗАМЕНИЈА УЛОГИТЕ ВО БИТОЛА

ПОЛИЦИЈАТА И НОВИНАРИТЕ СИ ГИ ЗАМЕНИЈА УЛОГИТЕ ВО БИТОЛА

Новинарите станаа полицајци, а полицајците новинари на денешната работилница за зголемување на взаемната доверба помеѓу МВР и медиумите во Битола. Уче ...
КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ БЕЗ ОБРАЗЛОЖЕНИЕ ГО СМЕНИЛ БЛАГОЈА МЕНКОВСКИ, 16 ГОДИНИ КОМАНДАНТ НА СКОПСКАТА ПРОТИВПОЖАРНА БРИГАДА

КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ БЕЗ ОБРАЗЛОЖЕНИЕ ГО СМЕНИЛ БЛАГОЈА МЕНКОВСКИ, 16 ГОДИНИ КОМАНДАНТ НА СКОПСКАТА ПРОТИВПОЖАРНА БРИГАДА

Градоначалникот на Скопје без никакво образложение вчера го разрешил командантот на Противпожарната бригада на Скопје, Благоја Менковски. На неговото ...
1 604 605 606 607 608 623 6060 / 6223 НАПИСИ