Категорија: Магазин

СДК Магазин

1 2 3 198 10 / 1975 НАПИСИ
„АЛКАЛОИД“ ВО 2020 ОСТВАРИЛ 210 НОВИ ВРАБОТУВАЊА, ИНВЕСТИЦИИ ОД 1,5 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ И ПОРАСТ НА ПРОДАЖБИТЕ ОД 9%

„АЛКАЛОИД“ ВО 2020 ОСТВАРИЛ 210 НОВИ ВРАБОТУВАЊА, ИНВЕСТИЦИИ ОД 1,5 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ И ПОРАСТ НА ПРОДАЖБИТЕ ОД 9%

„Алкалоид“ остварил 210 нови вработувања, инвестиции од над 1,5 милијарди денари и раст на консолидираните продажби од 9% во периодот јануари-декември ...
ТАТКО И СИН ЗА ДВА ЧАСА ЈА ДЕКОДИРАЛЕ ПОРАКАТА ШТО НАСА ЈА ОСТАВИ ВО ПАДОБРАНОТ НА РОВЕРОТ „ПЕРСЕВЕРАНС“

ТАТКО И СИН ЗА ДВА ЧАСА ЈА ДЕКОДИРАЛЕ ПОРАКАТА ШТО НАСА ЈА ОСТАВИ ВО ПАДОБРАНОТ НА РОВЕРОТ „ПЕРСЕВЕРАНС“

Кога роверот „Персеверанс“ се спушти на површината на Марс минатата недела за да ја почне својата историска потрага по траги на живот, инженерите на Н ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: ЧАРГ-ШТРАУСОВ СИНДРОМ

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: ЧАРГ-ШТРАУСОВ СИНДРОМ

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се збору ...
ДЕЦА ОД ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЛ И ХОР ОД ОХРИД СНИМИЈА ПЕСНА ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

ДЕЦА ОД ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЛ И ХОР ОД ОХРИД СНИМИЈА ПЕСНА ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Децата членови на фолклорниот ансамбл „Бисери“, хорчето „Весели бисерчиња“, дуото „Блек мун“ (Мила Тренеска и Билјана Буџоска), под раководство на уме ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: ПОМПЕОВА БОЛЕСТ

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: ПОМПЕОВА БОЛЕСТ

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се збору ...
ТРЕБА ХРАБРОСТ ЗА ПОЖАРНИКАР, ЗАТОА СМЕ 700, А ИМА 170.000 АДМИНИСТРАТИВЦИ, ВЕЛИ КОМАНДИРОТ НА БИТОЛСКАТА ПОЖАРНА ПОПОВСКИ КОЈ СЕ ПЕНЗИОНИРА ПО 6.000 ИЗГАСНАТИ ПОЖАРИ

ТРЕБА ХРАБРОСТ ЗА ПОЖАРНИКАР, ЗАТОА СМЕ 700, А ИМА 170.000 АДМИНИСТРАТИВЦИ, ВЕЛИ КОМАНДИРОТ НА БИТОЛСКАТА ПОЖАРНА ПОПОВСКИ КОЈ СЕ ПЕНЗИОНИРА ПО 6.000 ИЗГАСНАТИ ПОЖАРИ

За пожарникар потребно е срце и голема љубов кон професијата, вели командирот на Територијалната противпожарна единица од Битола Костадин Поповски, ко ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: ПИТ-ХОПКИНС СИНДРОМ

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: ПИТ-ХОПКИНС СИНДРОМ

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се збору ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: НЕКРОТИЗИРАЧКА АВТОИМУНА МИОПАТИЈА

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: НЕКРОТИЗИРАЧКА АВТОИМУНА МИОПАТИЈА

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се збору ...
ЛОНДОН СЕ ОТКАЖА ОД ИЗГРАДБА НА КОНЦЕРТНА САЛА ОД 326 МИЛИОНИ ЕВРА ПОРАДИ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ПАНДЕМИЈАТА

ЛОНДОН СЕ ОТКАЖА ОД ИЗГРАДБА НА КОНЦЕРТНА САЛА ОД 326 МИЛИОНИ ЕВРА ПОРАДИ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ПАНДЕМИЈАТА

Лондон се откажа од амбициозниот проект за изградба на концертна сала, вреден 326 милиони евра (288 милиони фунти), бидејќи „последиците од пандемијат ...
ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: ЛЕУКОЕНЦЕФАЛОПАТИЈА СО АКСОНАЛНИ СФЕРОИДИ И ПИГМЕНТИРАНА ГЛИJА КАЈ ВОЗРАСНИ

ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ: ЛЕУКОЕНЦЕФАЛОПАТИЈА СО АКСОНАЛНИ СФЕРОИДИ И ПИГМЕНТИРАНА ГЛИJА КАЈ ВОЗРАСНИ

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ на Здружението за лица со ретки болести „Живот со предизвици“, секој ден во февруари се збору ...
1 2 3 198 10 / 1975 НАПИСИ