Категорија: Магазин

СДК Магазин

1 2 3 4 102 20 / 1013 НАПИСИ
НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЈА ПРЕД 70 ГОДИНИ ИМАЛА 34.000 ПОСЕТИТЕЛИ – ПРВИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА ОСНОВАЊЕТО ИЗЛОЖЕНИ ВО ДАУТ ПАШИН АМАМ ЗА ЈУБИЛЕЈОТ

НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЈА ПРЕД 70 ГОДИНИ ИМАЛА 34.000 ПОСЕТИТЕЛИ – ПРВИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА ОСНОВАЊЕТО ИЗЛОЖЕНИ ВО ДАУТ ПАШИН АМАМ ЗА ЈУБИЛЕЈОТ

Документот за основање на Уметничката галерија во 1948 година, денес Национална галерија на Македонија (НГМ ), решенијата за назначување на Борко Лазе ...
ДАНСКА ПЛАНИРА ДА ГИ ИЗОЛИРА НЕПОСАКУВАНИТЕ МИГРАНТИ НА ОСТРОВ НА КОЈ СЕ ИСТРАЖУВААТ ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ДАНСКА ПЛАНИРА ДА ГИ ИЗОЛИРА НЕПОСАКУВАНИТЕ МИГРАНТИ НА ОСТРОВ НА КОЈ СЕ ИСТРАЖУВААТ ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Данска планира да ги смести најнепосакуваните мигранти на најмалку пожелно место: мал и тешко достапен остров, на кој моментално се наоѓаат лаборатори ...
ЗА РУИНИРАНИОТ ХОТЕЛ ВО ГОРНО ВРАНОВЦИ РАЗМИСЛУВАМЕ ДАЛИ ДА СЕ ПРОДАДЕ ИЛИ ДА СЕ ОТСТАПИ НА ИСЕЛЕНИЦИТЕ ВО ТУРЦИЈА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАШКА

ЗА РУИНИРАНИОТ ХОТЕЛ ВО ГОРНО ВРАНОВЦИ РАЗМИСЛУВАМЕ ДАЛИ ДА СЕ ПРОДАДЕ ИЛИ ДА СЕ ОТСТАПИ НА ИСЕЛЕНИЦИТЕ ВО ТУРЦИЈА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАШКА

Хотелот во селото Горно Врановци, поранешно работничко одморалиште на велешани е во очајно лоша состојба. Руиниран, a поголем дел од имотот и инвентар ...
СУДОТ ГО ОДБИ БАРАЊЕТО НА ХОЛАНЃАНЕЦ ЗАКОНСКИ ДА СЕ ПОДМЛАДИ ЗА 20 ГОДИНИ

СУДОТ ГО ОДБИ БАРАЊЕТО НА ХОЛАНЃАНЕЦ ЗАКОНСКИ ДА СЕ ПОДМЛАДИ ЗА 20 ГОДИНИ

Судот во Арнхем го одби барањето на 69-годишен Холанѓанец законски да си го промени датумот на раѓање, со цел да се подмлади за 20 години. Емиле Ра ...
ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД СТРУМИЦА ИЗРАБОТУВААТ УКРАСИ И САМИ ЌЕ ГИ ПРОДАВААТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД СТРУМИЦА ИЗРАБОТУВААТ УКРАСИ И САМИ ЌЕ ГИ ПРОДАВААТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

Лицата со интелектуална попреченост од Струмица, членови на Центарот за подршка на лицата со интелектуална попреченост „Порака“ ќе понудат Новогодишна ...
РАДОСТА И ТАГАТА НА ЖЕНИТЕ СЕ ВТКАЕНИ ВО РАКОТВОРБИТЕ – ИЗЛОЖБА НА ВЕЛЕШКИТЕ ПЕНЗИОНЕРКИ

РАДОСТА И ТАГАТА НА ЖЕНИТЕ СЕ ВТКАЕНИ ВО РАКОТВОРБИТЕ – ИЗЛОЖБА НА ВЕЛЕШКИТЕ ПЕНЗИОНЕРКИ

Здружението на пензионери на Велес одбележа 61 година од постоењето, во склоп на Неделата за грижа за стари изнемоштени лиц, а  Активот на жени при ов ...
ПРОМОВИРАНА АУДИОКНИГА „БЕЛИ МУГРИ“ ЗА СЛЕПИТЕ ЛИЦА

ПРОМОВИРАНА АУДИОКНИГА „БЕЛИ МУГРИ“ ЗА СЛЕПИТЕ ЛИЦА

Аудиоиздание на стихозбирката „Бели мугри“ од Кочо Рацин, намената за слепите лица не само од Македонија, туку и пошироко беше промовирана денес во ме ...
КИМ КАРДАШИЈАН И КАНЈЕ ВЕСТ СЕ ПОФАЛИЈА СО НОВИОТ ПРИВАТЕН АВИОН – „БОИНГ 747“

КИМ КАРДАШИЈАН И КАНЈЕ ВЕСТ СЕ ПОФАЛИЈА СО НОВИОТ ПРИВАТЕН АВИОН – „БОИНГ 747“

Ким Кардашијан на Инстаграм се пофали со новиот приватен авион на нејзиниот сопруг Канје Вест, што го опишува како „лебдечка канцеларија на Јизи“. „Н ...
СОНДАТА „ИНСАЈТ“ УСПЕШНО СЛЕТА НА МАРС, ЗА ПРВПАТ ЌЕ СЕ ИСТРАЖУВА ВНАТРЕШНОСТА НА ПЛАНЕТАТА

СОНДАТА „ИНСАЈТ“ УСПЕШНО СЛЕТА НА МАРС, ЗА ПРВПАТ ЌЕ СЕ ИСТРАЖУВА ВНАТРЕШНОСТА НА ПЛАНЕТАТА

НАСА објави дека успешно приземјила нова роботска сонда на Марс по седумминутното драматично слетување на негова површина. Сондата „Инсајт“ ќе има ...
УКРАСНИ ПТИЦИ СЕ ОДГЛЕДУВААТ ОД ЉУБОВ, А НЕ ЗА ПАРИ – ИЗЛОЖБА НА УКРАСНИ ПТИЦИ ВО ТЕТОВСКО БРВЕНИЦА

УКРАСНИ ПТИЦИ СЕ ОДГЛЕДУВААТ ОД ЉУБОВ, А НЕ ЗА ПАРИ – ИЗЛОЖБА НА УКРАСНИ ПТИЦИ ВО ТЕТОВСКО БРВЕНИЦА

Спортската сала во тетовското село Брвеница овие два дена е претворена во мегдан каде, наместо спортистите, своите квалитети ги покажуваат над илјада ...
1 2 3 4 102 20 / 1013 НАПИСИ