Категорија: Магазин

СДК Магазин

1 2 3 4 5 6 274 40 / 2740 НАПИСИ
ЛЕКАРИТЕ ПРВПАТ ПРОНАШЛЕ ЖИВ ЦРВ ВО ЧОВЕЧКИ МОЗОК, СЕ ВЕРУВА ДЕКА ТАМУ ЖИВЕЕЛ ДВА МЕСЕЦА

ЛЕКАРИТЕ ПРВПАТ ПРОНАШЛЕ ЖИВ ЦРВ ВО ЧОВЕЧКИ МОЗОК, СЕ ВЕРУВА ДЕКА ТАМУ ЖИВЕЕЛ ДВА МЕСЕЦА

Црв долг осум сантиметри е пронајден жив во мозокот на жена од Австралија и научниците велат дека ова е прв ваков случај досега. Структура налик на жи ...
АВСТРИЈА ДАВА БЕСПЛАТНА КАРТА ЗА ЈАВЕН ПРЕВОЗ ЗА ОНИЕ КОИ ЌЕ ГО ТЕТОВИРААТ ИМЕТО НА БИЛЕТОТ

АВСТРИЈА ДАВА БЕСПЛАТНА КАРТА ЗА ЈАВЕН ПРЕВОЗ ЗА ОНИЕ КОИ ЌЕ ГО ТЕТОВИРААТ ИМЕТО НА БИЛЕТОТ

Австрија нуди бесплатен јавен превоз за една година на оние кои ќе направат тетоважа на која пишува „Климатикет“ односно името на билетот за јавен пре ...
ВО ХАМБУРГ СОБОРЕН СВЕТСКИ РЕКОРД ЗА НАЈМНОГУ ЛИЦА ОБЛЕЧЕНИ КАКО ХАРИ ПОТЕР

ВО ХАМБУРГ СОБОРЕН СВЕТСКИ РЕКОРД ЗА НАЈМНОГУ ЛИЦА ОБЛЕЧЕНИ КАКО ХАРИ ПОТЕР

Стотици обожаватели на Хари Потер облечени како момчето волшебник се собраа во германскиот град Хамбург во саботата и го соборија светскиот рекорд на ...
МУЗЕЈОТ ВО ТИРАНА ИЗГРАДЕН ВО ЧЕСТ НА ЕНВЕР ХОЏА СТАНА КОМПЈУТЕРСКИ ЦЕНТАР ЗА МЛАДИ

МУЗЕЈОТ ВО ТИРАНА ИЗГРАДЕН ВО ЧЕСТ НА ЕНВЕР ХОЏА СТАНА КОМПЈУТЕРСКИ ЦЕНТАР ЗА МЛАДИ

Музејот изграден во Албанија во 1980-тите во чест на долгогодишниот комунистички диктатор Енвер Хоџа се трансформира во центар за компјутерска обука з ...
ВО ЕВРОПА НАМАЛЕНА ПОТРОШУВАЧКАТА НА ВИНО, ФРАНЦИЈА ИЗДВОИ 200 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА ВИШОЦИТЕ

ВО ЕВРОПА НАМАЛЕНА ПОТРОШУВАЧКАТА НА ВИНО, ФРАНЦИЈА ИЗДВОИ 200 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА ВИШОЦИТЕ

Француската влада ќе издвои 200 милиони евра за уништување на вишокот вино и поддршка на производителите. Хиперпроизводството, кризата и зголемувањ ...
ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВО АЛБАНИЈА ОТКРИЕНА НАСЕЛБА СТАРА 8.500 ГОДИНИ

ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВО АЛБАНИЈА ОТКРИЕНА НАСЕЛБА СТАРА 8.500 ГОДИНИ

Во Охридското Езеро во Албанија откриено е село за кое се верува дека е најстаро во Европа. Пропадната населба на потпорници ја пронашле швајцарски и ...
ПОТРАГАТА ПО НАЈДОБРИОТ ЗВУК Е МОЈАТА ОПСЕСИЈА, ВЕЛИ СВЕТОЗАР БОГДАНОВСКИ, САМОУК ИЗРАБОТУВАЧ НА ВИОЛИНИ ОД ВЕЛЕС

ПОТРАГАТА ПО НАЈДОБРИОТ ЗВУК Е МОЈАТА ОПСЕСИЈА, ВЕЛИ СВЕТОЗАР БОГДАНОВСКИ, САМОУК ИЗРАБОТУВАЧ НА ВИОЛИНИ ОД ВЕЛЕС

„Потрагата по најдобриот тон, идеалниот звук нема крај. Тонот е течен, имагинација, тоа е како потрага по каменот на мудроста“, вели „македонскиот Стр ...
МАКЕДОНСКИОТ ТУТУН БИЛ ГЛАВНА СОСТОЈКА ВО НАЈПОПУЛАРНИТЕ ГЕРМАНСКИ ЦИГАРИ ВО ПРВАТА ПОЛОВИНА НА 20. ВЕК

МАКЕДОНСКИОТ ТУТУН БИЛ ГЛАВНА СОСТОЈКА ВО НАЈПОПУЛАРНИТЕ ГЕРМАНСКИ ЦИГАРИ ВО ПРВАТА ПОЛОВИНА НА 20. ВЕК

Нашиот сограѓанин Влатко Милошевски, кој минатата година го објави делото „Странски сликари во Македонија во периодот 1850-1950 година“ и понатаму неу ...
ЖЕНА ОД ТЕКСАС ДОБИ ОТШТЕТА ОД 1,2 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ЗАШТО БИЛА ЖРТВА НА ОДМАЗДНИЧКИ ПОРНО СНИМКИ

ЖЕНА ОД ТЕКСАС ДОБИ ОТШТЕТА ОД 1,2 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ЗАШТО БИЛА ЖРТВА НА ОДМАЗДНИЧКИ ПОРНО СНИМКИ

Порота од Тексас ѝ додели на една жена отштета од 1,2 милијарди долари зашто била жртва на одмазднички порно снимки. Именувана како И. Д. во судските ...
ТУТУНОТ СЕ БЕРЕ ОД ПОЛНОЌ ДО УТРО ЗА ДА ЈА ЗАДРЖИ ВЛАЖНОСТА – ФОТОРЕПОРТАЖА ОД ПРИЛЕПСКО

ТУТУНОТ СЕ БЕРЕ ОД ПОЛНОЌ ДО УТРО ЗА ДА ЈА ЗАДРЖИ ВЛАЖНОСТА – ФОТОРЕПОРТАЖА ОД ПРИЛЕПСКО

Стотици челни лампи ги осветлуваат тутуновите полиња на Пелагонија во Прилепско секоја августовска ноќ по полноќ. Ги носат надничарите кои во еден час ...
1 2 3 4 5 6 274 40 / 2740 НАПИСИ