Категорија: Македонија

1 3 4 5 6 7 1.502 50 / 15019 НАПИСИ
ЕКСПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ВЕСНА ДАМЕВА ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ДО СКОПСКОТО ОБВИНИТЕЛСТВО И ТУЖБА ДО УПРАВНИОТ СУД ЗА НЕЈЗИНОТО РАЗРЕШУВАЊЕ

ЕКСПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ВЕСНА ДАМЕВА ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ДО СКОПСКОТО ОБВИНИТЕЛСТВО И ТУЖБА ДО УПРАВНИОТ СУД ЗА НЕЈЗИНОТО РАЗРЕШУВАЊЕ

Двапати разрешената во спорни околности претседателка на Судскиот совет Весна Дамева поднесе кривична пријава до Основното јавно обвинителство Скопје ...
ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ ДА КАЖЕ КОЈ ГО ПЛАТИ ПАТУВАЊЕТО НА НЕГОВИТЕ ДЕЦА ВО ВАШИНГТОН, ПОВИКА ИВАНОВСКА ОД АНТИКОРУПЦИСКАТА КОМИСИЈА

ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ ДА КАЖЕ КОЈ ГО ПЛАТИ ПАТУВАЊЕТО НА НЕГОВИТЕ ДЕЦА ВО ВАШИНГТОН, ПОВИКА ИВАНОВСКА ОД АНТИКОРУПЦИСКАТА КОМИСИЈА

Претседателката на Антикорупциската комисија Билјана Ивановска денеска го повика премиерот Димитар Ковачевски да каже кој го плати патувањето на негов ...
ПРОПАЃААТ ДВА ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ОТИ ДРЖАВАТА НЕ УПЛАЌА КОТИЗАЦИЈА ВО ЕУ ОД 200.000 ЕВРА

ПРОПАЃААТ ДВА ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ОТИ ДРЖАВАТА НЕ УПЛАЌА КОТИЗАЦИЈА ВО ЕУ ОД 200.000 ЕВРА

Два големи проекти со меѓународни партнери за енергетска ефикасност, финансирани со грантови од Европска унија, ќе пропаднат до крајот на месецов, бид ...
ОПОЗИЦИЈАТА ГО КРИТИКУВА ДОГОВОРОТ СО „БЕХТЕЛ И ЕНКА“ САМО ЗА ДА БИДЕ ПРОТИВ ВЛАДАТА БЕЗ ДА ГИ ИМА СИТЕ ФАКТИ, ВЕЛИ АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДОРКА АГЕЛЕР

ОПОЗИЦИЈАТА ГО КРИТИКУВА ДОГОВОРОТ СО „БЕХТЕЛ И ЕНКА“ САМО ЗА ДА БИДЕ ПРОТИВ ВЛАДАТА БЕЗ ДА ГИ ИМА СИТЕ ФАКТИ, ВЕЛИ АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДОРКА АГЕЛЕР

Американската амбасадорка Анџела Агелер вели дека е разочарувачки што македонската опозиција го критикува договорот со „Бехтел и Енка“ за изградба на ...
ПОЧНА НОВА КАМПАЊА ЗА МОБИЛИЗИЦИЈА НА ЗГРИЖУВАЧКИ СЕМЕЈСТВА, ДОСЕГА СЕ ЗГРИЖЕНИ 608 ДЕЦА

ПОЧНА НОВА КАМПАЊА ЗА МОБИЛИЗИЦИЈА НА ЗГРИЖУВАЧКИ СЕМЕЈСТВА, ДОСЕГА СЕ ЗГРИЖЕНИ 608 ДЕЦА

„На секое дете му треба семејство“ е насловена кампањата за згрижувачки семејства, која денеска ја презентираа Министерството за труд и социјална поли ...
БУГАРИЈА КОН МАКЕДОНИЈА СЕ ОДНЕСУВА КАКО РУСИЈА КОН УКРАИНА, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ НА САМИТОТ НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА ВО РЕЈКЈАВИК

БУГАРИЈА КОН МАКЕДОНИЈА СЕ ОДНЕСУВА КАКО РУСИЈА КОН УКРАИНА, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ НА САМИТОТ НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА ВО РЕЈКЈАВИК

Премиерот Димитар Ковачевски на четвртиот Самит на Советот на Европа во Рејкјавик, Исланд кажа дека Бугарија се однесува кон Македонија исто како Руси ...
ДЕЦАТА ОД ГРАДИНКИТЕ ЕДНАШ НЕДЕЛНО ЌЕ ДОБИВААТ ПО ЕДНО КИЛО СВЕЖО ОВОШЈЕ

ДЕЦАТА ОД ГРАДИНКИТЕ ЕДНАШ НЕДЕЛНО ЌЕ ДОБИВААТ ПО ЕДНО КИЛО СВЕЖО ОВОШЈЕ

Децата од градинките еднаш неделно ќе добива по еден килограм свежо овошје. Министерот за земјоделство Љупчо Николовски и министерката за труд и социј ...
НЕМА ДА СЕ МЕНУВААТ РЕГИСТАРСКИТЕ ТАБЛИЦИ НА ВОЗИЛАТА, ЌЕ ИМ СЕ СТАВА НАЛЕПНИЦА „НМК“

НЕМА ДА СЕ МЕНУВААТ РЕГИСТАРСКИТЕ ТАБЛИЦИ НА ВОЗИЛАТА, ЌЕ ИМ СЕ СТАВА НАЛЕПНИЦА „НМК“

Нема да се менуваат регистарските таблички на возилата туку на нив ќе се ставаат нелепници „НМК“, одлучи Владата. Како пто соопшти Владата, на денешна ...
СЕКОЕ ШКОЛО ДА ОДРЕДИ КАКО ЌЕ СЕ КОРИСТАТ МОБИЛНИТЕ ВО УЧИЛНИЦИТЕ, ДА СЕ РАЗГОВАРА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА УНИФОРМИ, ВЛАДАТА ДОНЕСЕ 10 ПРЕПОРАКИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

СЕКОЕ ШКОЛО ДА ОДРЕДИ КАКО ЌЕ СЕ КОРИСТАТ МОБИЛНИТЕ ВО УЧИЛНИЦИТЕ, ДА СЕ РАЗГОВАРА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА УНИФОРМИ, ВЛАДАТА ДОНЕСЕ 10 ПРЕПОРАКИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Секое училиште треба да направи протокол за начинот на користење на мобилните телефони на учениците и наставниците за време на часовите во просториите ...
ОД ДЕНЕС УВЕРЕНИЕ ЗА ДРЖАВЈАНСТВО ЌЕ СЕ ИЗДАВА И ЕЛЕКТРОНСКИ

ОД ДЕНЕС УВЕРЕНИЕ ЗА ДРЖАВЈАНСТВО ЌЕ СЕ ИЗДАВА И ЕЛЕКТРОНСКИ

Од денеска ќе може електронски да се извади уверение за државјанство. Барањето се поднесува во лично име и за малолетно дете, а услугата е достапна на ...
1 3 4 5 6 7 1.502 50 / 15019 НАПИСИ