Категорија: Македонија

1 2 3 4 5 6 1.503 40 / 15027 НАПИСИ
ЌЕ ГИ УКИНАМ ОРГАНИЗАЦИСКИТЕ ДИРЕКТОРИ НА СКОПСКИТЕ КЛИНИКИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

ЌЕ ГИ УКИНАМ ОРГАНИЗАЦИСКИТЕ ДИРЕКТОРИ НА СКОПСКИТЕ КЛИНИКИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Ќе се укинат организациските директори на скопскиот Клинички центар „Мајка Тереза“ и најверојатно ќе функционира со еден генерален директор, отккако о ...
ОД 517 КАНДИДАТИ НА АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ И ОБВИНИТЕЛИ, 107 ПАДНАЛЕ НА ТЕСТОТ ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИК, ОСТАНАТИТЕ ЧЕКААТ НА ПОСТРОГ ЗАКОН КОЈ Е ВО БРЗА СОБРАНИСКА ПРОЦЕДУРА

ОД 517 КАНДИДАТИ НА АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ И ОБВИНИТЕЛИ, 107 ПАДНАЛЕ НА ТЕСТОТ ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИК, ОСТАНАТИТЕ ЧЕКААТ НА ПОСТРОГ ЗАКОН КОЈ Е ВО БРЗА СОБРАНИСКА ПРОЦЕДУРА

Досега најголемата, деветта генерација кандидати за образование на Академијата за судии и јавни обвинители, застана по првата елиминација за тестот за ...
ПРОРАБОТЕ АПЛИКАЦИЈАТА „МОЕ ЗДРАВЈЕ“, КАДЕ СЕ СОБРАНИ СИТЕ ПОДАТОЦИ НА ПАЦИЕНТИТЕ

ПРОРАБОТЕ АПЛИКАЦИЈАТА „МОЕ ЗДРАВЈЕ“, КАДЕ СЕ СОБРАНИ СИТЕ ПОДАТОЦИ НА ПАЦИЕНТИТЕ

Податоци за реализирани прегледи кај матичен лекар, специјалистички, лабораториски, дијагностички и болнички упати, рецепти, примени вакцини, содржи а ...
ЕВРОПСКИТЕ БАНКИ ГО ЗАМРЗНАА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ ОТИ ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ГРАДОТ НЕ ДОАЃААТ НА СОСТАНОЦИТЕ

ЕВРОПСКИТЕ БАНКИ ГО ЗАМРЗНАА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ ОТИ ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ГРАДОТ НЕ ДОАЃААТ НА СОСТАНОЦИТЕ

Градоначалничката Данела Арсовска и директорот на ЈП „Водовод и канализација“ Драган Илиевски поставен од нејзе и понатаму го кочат проектот за изград ...
СПОЈУВАЊЕТО НА НАСТАВНИ ПРЕДМЕТИ Е КАКО ДА ПРАТИШ ХИРУРГ ДА ГАСИ ПОЖАР, ПРОТЕСТ НА НЕЗАВИСНИОТ СИНДИКАТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

СПОЈУВАЊЕТО НА НАСТАВНИ ПРЕДМЕТИ Е КАКО ДА ПРАТИШ ХИРУРГ ДА ГАСИ ПОЖАР, ПРОТЕСТ НА НЕЗАВИСНИОТ СИНДИКАТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

„Не“ за спојувањето на наставните предмети, „Да“ за почитувањето на колективните договори, рекоа денеска од  Независниот синдикат за образование и кул ...
МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ПОСТОЕЛ И ЌЕ ПОСТОИ, ГО ЗАШТИТИВМЕ СО ПОЧЕТОКОТ НА ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ ВО ОХРИД

МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ПОСТОЕЛ И ЌЕ ПОСТОИ, ГО ЗАШТИТИВМЕ СО ПОЧЕТОКОТ НА ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ ВО ОХРИД

Македонскиот јазик постоел и сè додека има луѓе кои го употребуваат тој ќе постои, кажа премиерот Димитар Ковачевски на одблежувањето на Денот на сесл ...
ОТПАДОТ ОД СВИЊАРСКИТЕ ФАРМИ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ ЗАГАДУВА, ТУКУ СТАНУВА СТРУЈА ВО НОВАТА БИО ГАСНА ЕЛЕКТРАНА

ОТПАДОТ ОД СВИЊАРСКИТЕ ФАРМИ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ ЗАГАДУВА, ТУКУ СТАНУВА СТРУЈА ВО НОВАТА БИО ГАСНА ЕЛЕКТРАНА

Отпадот од фармите во источна Македонија повеќе не ја загадува животната средина туку од него се прави струја во био гасната електрана во село Сарамза ...
НА КОЛКУ ПЛАЌАШ ДАНОК НА ИМОТ, ТОЛКУ ЌЕ ДОБИЕШ ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА, СЕ СТОПИЈА 300-ТЕ МИЛИОНИ ЕВРА ПРВИЧНО ПРЕДВИДЕНИ ЗА ТРАСАТА НА АВТОПАТИТЕ ШТО ЌЕ ГИ ГРАДИ „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

НА КОЛКУ ПЛАЌАШ ДАНОК НА ИМОТ, ТОЛКУ ЌЕ ДОБИЕШ ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА, СЕ СТОПИЈА 300-ТЕ МИЛИОНИ ЕВРА ПРВИЧНО ПРЕДВИДЕНИ ЗА ТРАСАТА НА АВТОПАТИТЕ ШТО ЌЕ ГИ ГРАДИ „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

Има надеж за забрзување на градбата на автопатот Кичево-Охрид, заглавен 6 години во судски процеси за експропријација, зашто граѓаните во принцип на д ...
ДО ПОКАЧУВАЊЕТО НА ПЛАТАТА ЗА 78 ОТСТО СУДИИТЕ БЕА АЖУРНИ И БРЗИ, А СЕГА БИЛЕ МНОГУ УМОРНИ И ИСТОШТЕНИ, ПА СУДСКИОТ СОВЕТ ЌЕ ИМ ЈА НАМАЛУВА НОРМАТА

ДО ПОКАЧУВАЊЕТО НА ПЛАТАТА ЗА 78 ОТСТО СУДИИТЕ БЕА АЖУРНИ И БРЗИ, А СЕГА БИЛЕ МНОГУ УМОРНИ И ИСТОШТЕНИ, ПА СУДСКИОТ СОВЕТ ЌЕ ИМ ЈА НАМАЛУВА НОРМАТА

Судскиот Совет кој до пред само еден месец, додека да го добијат покажувањето на платите од плус 78 проценти, ги фалеше судиите и судовите дека биле а ...
ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ СЕ ЗАЈАКНАТ АКТИВНОСТИТЕ НА МВР ВО ШКОЛИТЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ СЕ ЗАЈАКНАТ АКТИВНОСТИТЕ НА МВР ВО ШКОЛИТЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Од септември, во новата учебна година, ќе се зајакнат активностите на Министерството за внатрешни работи (МВР) во школите, кажа денеска министерот за ...
1 2 3 4 5 6 1.503 40 / 15027 НАПИСИ