Категорија: Makедонија

1 866 867 868 869 870 888 8680 / 8873 НАПИСИ
БЛОКИРАНИ ВЛЕЗОВИТЕ КОН БИТОЛА, ГДОМ СО КОНТРАПРОТЕСТ ВО ЦЕНТАРОТ

БЛОКИРАНИ ВЛЕЗОВИТЕ КОН БИТОЛА, ГДОМ СО КОНТРАПРОТЕСТ ВО ЦЕНТАРОТ

Демонстраните во Битола што бараат оставка на градоначалникот Владимир Талевски вечерва ги блокираа влезовите во градот од правецот на Грција во близи ...
ПРОТЕСТИТЕ ВО СКОПЈЕ СЕ ПРЕСЕЛИЈА ПРЕД ВЛАДАТА

ПРОТЕСТИТЕ ВО СКОПЈЕ СЕ ПРЕСЕЛИЈА ПРЕД ВЛАДАТА

Протестите во Скопје се преселија пред Владата на република Македонија откако полицијата го блокираше Камениот мост во Скопје за демонстрантите што од ...
MИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПРАВДА OБОЕНО ОД ДЕМОНСТРАНТИТЕ ВО СКОПЈЕ

MИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПРАВДА OБОЕНО ОД ДЕМОНСТРАНТИТЕ ВО СКОПЈЕ

Министерството за правда во центарот на Скопје вечерва беше обоено од демонстрантите што се на протестот што го организира граѓанската инцијатива „Про ...
ОМБУДСМАНОТ ПРОТИВ ПРОМЕНАТА НА РОКОВИТЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ДРЖАВНА МАТУРА

ОМБУДСМАНОТ ПРОТИВ ПРОМЕНАТА НА РОКОВИТЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ДРЖАВНА МАТУРА

Народниот правобранител остро реагира на објавувањето на Календарот за изменување на Календарот за организација на учебната 2015/2016 година во јавнит ...
Крваво црвена водата во фонтаната на плоштад

Крваво црвена водата во фонтаната на плоштад

Водата во фонтаната „Воин на коњ“ на плоштад „Македонија“ по вчерашните протести, денеска е обоена со црвена боја. Активистите велат дека црвената ...
ОБОЕНА ПРОЛЕТ, ПРОТЕСТИ НИЗ МАКЕДОНИЈА, ПРЕГОВОРИ ВО ВИЕНА

ОБОЕНА ПРОЛЕТ, ПРОТЕСТИ НИЗ МАКЕДОНИЈА, ПРЕГОВОРИ ВО ВИЕНА

Додека Европската унија се обидува да го спаси договорот од Пржино со закажување нова лидерска средба во Виена, во Македонија веќе втора недела не зап ...
ДЕМОНСТРАНТИТЕ ВО БИТОЛА ЈА ПРЕКИНАА ОКУПАЦИЈАТА НА ЗГРАДАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

ДЕМОНСТРАНТИТЕ ВО БИТОЛА ЈА ПРЕКИНАА ОКУПАЦИЈАТА НА ЗГРАДАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

  Битолчани кои протестираа против градоначалникот Владимир Талевски ја ослободија блокадата на зградата во која живее. За време на протсетот ...
ЗАВРШИ ПРОТЕСТОТ ВО СКОПЈЕ

ЗАВРШИ ПРОТЕСТОТ ВО СКОПЈЕ

Заврши протестот во Скопје. Демонстрантите полека го напушаат просторот пред Владата на Република Македонија. Владата беше последна дестинација на ...
ДЕМОНСТРАНТИТЕ ГО ОБОИЈА И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ДЕМОНСТРАНТИТЕ ГО ОБОИЈА И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

Демонстрантите фрлаа со  боја кон Министерството за култура во скопската населба Дебар Маало. Тоа го прават симболично затоа што скапиот проект „Скопј ...
ВО БИТОЛА ОКУПИРАНА ЗГРАДАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕВСКИ

ВО БИТОЛА ОКУПИРАНА ЗГРАДАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕВСКИ

Демонстрантите ја окупираа зградата каде што живее градоначалникот на Битола Владимир Талевски и протестираат со извиците „Врати ги парите!“ и „Оставк ...
1 866 867 868 869 870 888 8680 / 8873 НАПИСИ