Категорија: Нераскажани приказни

1 30 31 32 33 34 35 320 / 349 НАПИСИ
ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ УМИРА ОТИ ВЛАСТА ТРИ ГОДИНИ ЈА КОЧИ РЕФОРМАТА

ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ УМИРА ОТИ ВЛАСТА ТРИ ГОДИНИ ЈА КОЧИ РЕФОРМАТА

Осудени лица оставени без лекар, без лекови и затворски амбуланти без соодветна медицинска опрема е состојба за која канцеларијата на Народниот правоб ...
БОЛНИТЕ ОД РЕТКА БОЛЕСТ БЕА ШЕСТ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕКОВИ, АГЕНЦИЈАТА КРИЕ ЗОШТО ДОБИЛЕ АЛЕРГИЈА

БОЛНИТЕ ОД РЕТКА БОЛЕСТ БЕА ШЕСТ МЕСЕЦИ БЕЗ ЛЕКОВИ, АГЕНЦИЈАТА КРИЕ ЗОШТО ДОБИЛЕ АЛЕРГИЈА

Болните со ретката болест Гоше од средината на месецов повторно примаат терапија, откако шест месеци беа без лек. Во април годинава, Агенцијата за лек ...
ПЈАЧЕНЦА СТАНА СТРУМИЧЕНЦА СО 10.000 СТРУМИЧАНИ ИСЕЛЕНИ СО БУГАРСКИ ПАСОШ

ПЈАЧЕНЦА СТАНА СТРУМИЧЕНЦА СО 10.000 СТРУМИЧАНИ ИСЕЛЕНИ СО БУГАРСКИ ПАСОШ

Салата при Домот на АРМ во Струмица викендов беше претесна за сите кои сакаа да присуствуваат на Неделата на италијанскиот јазик и култура, што секоја ...
СОНЧЕВИОТ ГРАД ИЗЕДЕ 9,5 МИЛИОНИ ЕВРА ДРЖАВНИ ПАРИ, А НИКАКО ДА ВИДИ СОНЦЕ

СОНЧЕВИОТ ГРАД ИЗЕДЕ 9,5 МИЛИОНИ ЕВРА ДРЖАВНИ ПАРИ, А НИКАКО ДА ВИДИ СОНЦЕ

Сончевиот град на периферијата на главниот град во атарот на селото Сопиште никако да види сонце. Неговата изградба почнува секој веќе токму 10 години ...
ЏОС СТОУН ВО СКОПЈЕ СНИМИ ВИДЕО СО ТАНЧАРИТЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ

ЏОС СТОУН ВО СКОПЈЕ СНИМИ ВИДЕО СО ТАНЧАРИТЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ

Британската соул ѕвезда Џос Стоун, во Скопје сними видео со танчарите со Даунов синдром од танцовата трупа Дансерс јунајтед Македонија, кои се државни ...
СО ТРКА ОБЕЗБЕДУВААТ РЕАГЕНСИ И ЛЕКОВИ ЗА ЖИВОТ

СО ТРКА ОБЕЗБЕДУВААТ РЕАГЕНСИ И ЛЕКОВИ ЗА ЖИВОТ

Граѓани, родители и деца денеска учествуваа во втората по ред хуманитарна штафетна трка „Подај рака“, во организација на Здружението на граѓани за под ...
ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН СЕ УМИРА ОТИ НЕМА РЕАГЕНСИ ЗА ИСПИТУВАЊЕ

ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН СЕ УМИРА ОТИ НЕМА РЕАГЕНСИ ЗА ИСПИТУВАЊЕ

Болните од ретката болест Вилсон немаат пристап до навремена и правилна дијагноза на болеста, ниту пак до соодветни тестови за нејзино следење. Тие ве ...
ОТЕЦ ПИМЕН СЕ ПРЕТСТАВИ КАКО СКЕЧ ГУРУ ЦРТАЧ СО ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА

ОТЕЦ ПИМЕН СЕ ПРЕТСТАВИ КАКО СКЕЧ ГУРУ ЦРТАЧ СО ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА

Отец Пимен, митрополитот Европски на Македонската православна црква-ОА, деновиве се појави со цртежи склопени во изложба насловена „Балерините и нивна ...
СЕМЕЈСТВО НА ТЕЛЕСНИ ИНВАЛИДИ НЕ ДОБИ СОЦИЈАЛЕН СТАН ВО ПРИЛЕП

СЕМЕЈСТВО НА ТЕЛЕСНИ ИНВАЛИДИ НЕ ДОБИ СОЦИЈАЛЕН СТАН ВО ПРИЛЕП

Двајцата се телесни инвалиди, речиси од раѓање. Горан Свеќанцоски има 45 години, а сопругата Мирјана е десет години помлада. Вкупните приходи им се ок ...
Ѝ КАЖУВААТ „НЕ“ НА ДРОГАТА СО ПРОИЗВОДСТВО НА ОРГАНСКА ХРАНА

Ѝ КАЖУВААТ „НЕ“ НА ДРОГАТА СО ПРОИЗВОДСТВО НА ОРГАНСКА ХРАНА

,,Ми беше преку глава од животот со дрога. Свесен бев дека нема да издржам уште долго ако останев на хероин. Сакав да ставам крај на таквиот живот, но ...
1 30 31 32 33 34 35 320 / 349 НАПИСИ