Категорија: Нераскажани приказни

1 32 33 34 35 36 37 340 / 364 НАПИСИ
СО ТРКА ОБЕЗБЕДУВААТ РЕАГЕНСИ И ЛЕКОВИ ЗА ЖИВОТ

СО ТРКА ОБЕЗБЕДУВААТ РЕАГЕНСИ И ЛЕКОВИ ЗА ЖИВОТ

Граѓани, родители и деца денеска учествуваа во втората по ред хуманитарна штафетна трка „Подај рака“, во организација на Здружението на граѓани за под ...
ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН СЕ УМИРА ОТИ НЕМА РЕАГЕНСИ ЗА ИСПИТУВАЊЕ

ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН СЕ УМИРА ОТИ НЕМА РЕАГЕНСИ ЗА ИСПИТУВАЊЕ

Болните од ретката болест Вилсон немаат пристап до навремена и правилна дијагноза на болеста, ниту пак до соодветни тестови за нејзино следење. Тие ве ...
ОТЕЦ ПИМЕН СЕ ПРЕТСТАВИ КАКО СКЕЧ ГУРУ ЦРТАЧ СО ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА

ОТЕЦ ПИМЕН СЕ ПРЕТСТАВИ КАКО СКЕЧ ГУРУ ЦРТАЧ СО ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА

Отец Пимен, митрополитот Европски на Македонската православна црква-ОА, деновиве се појави со цртежи склопени во изложба насловена „Балерините и нивна ...
СЕМЕЈСТВО НА ТЕЛЕСНИ ИНВАЛИДИ НЕ ДОБИ СОЦИЈАЛЕН СТАН ВО ПРИЛЕП

СЕМЕЈСТВО НА ТЕЛЕСНИ ИНВАЛИДИ НЕ ДОБИ СОЦИЈАЛЕН СТАН ВО ПРИЛЕП

Двајцата се телесни инвалиди, речиси од раѓање. Горан Свеќанцоски има 45 години, а сопругата Мирјана е десет години помлада. Вкупните приходи им се ок ...
Ѝ КАЖУВААТ „НЕ“ НА ДРОГАТА СО ПРОИЗВОДСТВО НА ОРГАНСКА ХРАНА

Ѝ КАЖУВААТ „НЕ“ НА ДРОГАТА СО ПРОИЗВОДСТВО НА ОРГАНСКА ХРАНА

,,Ми беше преку глава од животот со дрога. Свесен бев дека нема да издржам уште долго ако останев на хероин. Сакав да ставам крај на таквиот живот, но ...
НОРВЕЖАНИТЕ СЕГА МОЖАТ ДА СМЕНАТ ПОЛ СО САМО ЕДЕН КЛИК НА ИНТЕРНЕТ

НОРВЕЖАНИТЕ СЕГА МОЖАТ ДА СМЕНАТ ПОЛ СО САМО ЕДЕН КЛИК НА ИНТЕРНЕТ

На пасошот на десетгодишната Ана Тулин Миж стои слика на едно норвешко девојче со долга, плава коса со шнола. Вели дека името и е Ана, но под пол, пиш ...
КАКО ШТО ПАЃАА ФАБРИКИТЕ, ТАКА ПАДНАА И  ХУМОРОТ И САТИРАТА, ВЕЛИ АФОРИСТИЧАРОТ НИКОЛА ТАЛЕВСКИ

КАКО ШТО ПАЃАА ФАБРИКИТЕ, ТАКА ПАДНАА И ХУМОРОТ И САТИРАТА, ВЕЛИ АФОРИСТИЧАРОТ НИКОЛА ТАЛЕВСКИ

    Со сеќавањата на афористичарот Никола Талевски, САКАМДАКАЖАМ.МК ја продолжува серијата прилози посветени на 25-годишнината од ...
ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ВЕРУВА ДЕКА ЧЕВЛАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ЕКСПЛОАТИРАНИ

ТРУДОВАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ВЕРУВА ДЕКА ЧЕВЛАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ЕКСПЛОАТИРАНИ

Условите во кои работат македонските работници во чевларската индустрија го згрозија светот, но не и домашните институции и инспекции. Нема поместувањ ...
ГРАДСКАТА БОЛНИЦА „8 СЕПТЕМВРИ“ ПОТРОШИЛА 50.000 ЕВРА НА БАРАЊА ЗА СОГЛАСНОСТ ЗА ТЕНДЕРИ

ГРАДСКАТА БОЛНИЦА „8 СЕПТЕМВРИ“ ПОТРОШИЛА 50.000 ЕВРА НА БАРАЊА ЗА СОГЛАСНОСТ ЗА ТЕНДЕРИ

БИРОКРАТИЈАТА ПОВАЖНА ОД ЗДРАВЈЕТО – Серија текстови за корупцијата во здравството (6) Секое враќање на тендерската документација болниците и клиники ...
НЕМАМЕ ДОКАЗИ ДЕКА СЕ МЕСТАТ ТЕНДЕРИ ВО ЗДРАВСТВОТО, ВЕЛАТ ОД СОВЕТОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

НЕМАМЕ ДОКАЗИ ДЕКА СЕ МЕСТАТ ТЕНДЕРИ ВО ЗДРАВСТВОТО, ВЕЛАТ ОД СОВЕТОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

БИРОКРАТИЈАТА ПОВАЖНА ОД ЗДРАВЈЕТО – Серија текстови за корупцијата во здравството (5) Советот за јавни набавки нема докази дека договорните органи м ...
1 32 33 34 35 36 37 340 / 364 НАПИСИ