Категорија: Сакам да кажам

1 142 143 144 145 146 148 1440 / 1478 НАПИСИ

КАЛИМЕРО МАЦЕДОНИАН

1. Македонската нација одвај зема душа по силните вибрации предизвикани од колетивниот патриотски оргазам, што настапи во истиот момент кога Маке­донс ...

НОЌНА ПРОГРАМА

1. Графитот "Ново Лисиче - самостојна држава", што деновиве се појави на тарабите на едно градилиште во најновата скопска населба, најпластично ги изр ...

ФИЛТЕР МАКЕДОНИЈА

1. Којзнае чија клетва го пристигна Сајрус Венс, кога сиромашкиот го снајде таков малер, па мораше Новата година да ја дочека во Југославија. Згора на ...

МАМА МИА

1. На почетокот бевме искрени и простодушни. Потоа се правдавме дека сме биле наивни. Подоцна веќе се почувствувавме длабоко навредени и излажани. Нак ...

ЕВРОПА ТРОПА

1. Само човек да не им се најде во кожата на Европејците. Сиромашките, наместо да се подготвуваат за прослава на Божик, тие се зафатени со пишување пи ...

МИЛУВАНИ НЕЦЕЛИВАНИ

1. Како да кажам дека никој не нé сака, ама не сакам да си помислат дека поради тоа паѓам во очај? Којзнае како му е на претседателот Глигоров со сите ...

ВРХОВЕН ТОКМАК

1. Собирајќи го последниот атом од истрошената македонска сила, кој остана  благодарејќи на моето дрско и некооперативно однесување кон македонските с ...

СИН БРАК

1. Најстрашното помина. Полупретседателството од Белград, што си се замислува како врховен командант на некакваси армија, годинава заборави да ни го ч ...
НЕЗАВИСЕН МАМУРЛАК

НЕЗАВИСЕН МАМУРЛАК

1 Генијалната идеја на Стојан Андов, синтетизирана во обичната реченица: "Ајде сега службите нека направат промаја!", ја спаси Македонија од страшната ...

ОАЗА ФАТАМОРГАНА

1. "Парламентарците" од пред Собранието на Македонија уште се лечат од македонскиот транс, во кој западнаа кога завчера вечер пред нивните очи се поја ...
1 142 143 144 145 146 148 1440 / 1478 НАПИСИ