Категорија: Сакам да кажам

1 140 141 142 143 144 149 1420 / 1481 НАПИСИ

ПЕНДРЕК СТОПАНСТВО

1. Работејќи систематски и долгорочно на подигањето на општото ниво на достоинството на граѓаните на Република Македонија, Владата во оставка, за која ...

ЛЕТНА ШЕМА

1. Најиздржливите примероци од сортата "граѓани на Македонија", кои храб­ро и стоички минаа низ голготата на експертизмот, одговарајќи секогаш подгот­ ...

ДИПЛОМАТСКО НАСЛАДУВАЊЕ

1. На почетокот на неделава што изминува, додека уште не бевме освестени од шокот што ни го приреди Европската заедница, на програмата на Македонската ...

КОМУНИСТИЧКИ МАНИФЕСТ

1. Пуританското идеолошко убедување дека со секое пречекорување на портите на Собранието на Македонија се остварува историската мисија на неокомунисти ...

КУРБАН БАЈРАМ

1. Конечно обелоденетиот податок дека парите од девизните штедни влогови на граѓаните од Републиката не се пренесени надвор, во Народната банка на бив ...

ЛОЈАЛНА ДРЖАВА

1. Додека на највисоко ниво, во Уставната комисија во Собранието на Маке­до­нија, цела група одбрани умови од сите области се труди да го постигне и н ...

ФОЛК-ФЕСТИВАЛ

1. Организаторите на фолк-фестивалите "Валандово" и "Цветници" подгот­вуваат тужба против потпретседателот на Собранието на Македонија Тито Петковски, ...

БЛАГОПРИЈАТНА СПЕСТЛИВОСТ

1. Емитувањето на серија филмувани прикази на теми позајмени од делата на Чарлс Буковски, во "пристојно" време (по дневникот) на програмата на Телевиз ...

ДОМАШНИ СТРАНЦИ

1. Којзнае како се извадил од памет рускиот министер за надворешни работи Андреј Козирев кога, таман пред да се качи на авионот за да летне за Скопје, ...

НАРОДНИ МАЧЕНИЦИ

1. Којзнае уште колку време ќе живеевме во заблуда, завидувајќи им на платите на саканите ни народни платеници, да не се појавеше Стоиле Стојков кој, ...
1 140 141 142 143 144 149 1420 / 1481 НАПИСИ