Категорија: Сакам да кажам

1 139 140 141 142 143 1410 / 1429 НАПИСИ
СОСЕДСКИ СЕКИРАЦИИ

СОСЕДСКИ СЕКИРАЦИИ

1. Просто ме фаќа срам. Така спокојно си седам и си пишувам само на еден ден пред референдумот, додека сите соседи паѓаат во очај од секирации само шт ...

ХРАБРИ МАЖИШТА

1. Генералите Вељко Кадиевиќ и Благоја Аџиќ само навидум изгледаат како вистински мажишта. Кога се појавуваат пред ТВ камерите. И тоа исклучиво на ТВ ...

МАРКОВИ ГУЛАБИ

1. Морам да почнам со Горбачов. Иако немам што многу да кажам, освен да признаам дека не верував дека ќе се врати. Барем не така брзо. Па сега ни оста ...

КАПЕТАН ДРАГАН

1. Драгиша повторно јава. На топ. Како на Дивиот Запад, каубојски мавта со ласо и ги предводи ловците на уценети глави, потпишани на потерниците што г ...

ТРУДНА НЕВЕСТА

1. Борисав Јовиќ конечно може мирно да спие. Омилените зборови од него­виот речник, од времето кога секоја вечер со својот препознатлив ведар лик ни п ...

ПРОБЛЕМАТИЧНИ ПРЕЧКИ

1. Се сеќавате ли на некој од оние стари социјалистички вицеви, од времето на самоуправувањето, кога бевме заљубени во себе и се занесуваме дека цел с ...

МРТВО МОРЕ

1. Чаша џус од портокали и непрегледна морска широчина. Тројцата прет­седатели Алија Изетбеговиќ, Слободан Милошевиќ и Фрањо Туѓман удобно испружени в ...

АЛИЈАНСА КИРОСЛАВИЈА

1. Ситуацијата ни е дефинитивно за никаде, дури и оние кои живеат од коцка почнаа да им испраќаат пораки за разум на шестмината суверени. Учесниците н ...

ПИЈАНИ ДОМАЌИНИ

1. Според тукашните правила на кафеанско однесување, човек треба да е луд ако се согласи на сите пијани гости да им нарача и плати последна тура пијач ...

НЕЗАВИСНИ КОРЕЊА

1. Најпопуларна реклама на Телевизија Црна Гора, откако и оваа република си го доби својот автентичен четврти глас во Претседателството на Југославија ...
1 139 140 141 142 143 1410 / 1429 НАПИСИ