Категорија: Сакам да кажам

1 138 139 140 141 142 144 1400 / 1435 НАПИСИ

МАМА МИА

1. На почетокот бевме искрени и простодушни. Потоа се правдавме дека сме биле наивни. Подоцна веќе се почувствувавме длабоко навредени и излажани. Нак ...

ЕВРОПА ТРОПА

1. Само човек да не им се најде во кожата на Европејците. Сиромашките, наместо да се подготвуваат за прослава на Божик, тие се зафатени со пишување пи ...

МИЛУВАНИ НЕЦЕЛИВАНИ

1. Како да кажам дека никој не нé сака, ама не сакам да си помислат дека поради тоа паѓам во очај? Којзнае како му е на претседателот Глигоров со сите ...

ВРХОВЕН ТОКМАК

1. Собирајќи го последниот атом од истрошената македонска сила, кој остана  благодарејќи на моето дрско и некооперативно однесување кон македонските с ...

СИН БРАК

1. Најстрашното помина. Полупретседателството од Белград, што си се замислува како врховен командант на некакваси армија, годинава заборави да ни го ч ...
НЕЗАВИСЕН МАМУРЛАК

НЕЗАВИСЕН МАМУРЛАК

1 Генијалната идеја на Стојан Андов, синтетизирана во обичната реченица: "Ајде сега службите нека направат промаја!", ја спаси Македонија од страшната ...

ОАЗА ФАТАМОРГАНА

1. "Парламентарците" од пред Собранието на Македонија уште се лечат од македонскиот транс, во кој западнаа кога завчера вечер пред нивните очи се поја ...

ЕВРОПСКО МАГАРЕ

1. Одвај чекам да го донесеме Уставот. Белким тогаш ќе можам да си кажам што си сакам, а притоа никој да не ме посочи како предавник на националните и ...

НЕЗАВИСНА САЛАТА

1. Италијанците имаат обичај да смислуваат вицеви еден ден по некоја пос­лед­­на значајна вест. Меѓутоа, за Југославија - нема вицеви. Или вестите ги ...

КОЛЕКТИВНА ПСИХИЈАТРИЈА

1. Целиот обземен од колективниот занес на преживеаните и истрауматизи­рани остатоци од малтретираниот, обесправен и заклан српски народ, просто надуе ...
1 138 139 140 141 142 144 1400 / 1435 НАПИСИ