Таг: 60 години

НА 4 АПРИЛ ВО МСУ СЕ ОТВОРА ХРОНОЛОШКА ИЗЛОЖБА ЗА СОЗДАВАЊЕТО И РАЗВОЈОТ НА МУЗЕЈОТ

НА 4 АПРИЛ ВО МСУ СЕ ОТВОРА ХРОНОЛОШКА ИЗЛОЖБА ЗА СОЗДАВАЊЕТО И РАЗВОЈОТ НА МУЗЕЈОТ

Изложбата „Координати на еден сон: 60 години проектирање современост МСУ СКОПЈЕ 1964 – 2024“ ќе се отвори задутре (4 април) во 19:30 часот во Музејот ...
УСТАВНИОТ СУД НЕ САМО ШТО ГИ БРАНЕШЕ ПРАВАТА НА НОВИНАРИТЕ ЗА 27 АПРИЛ, ТУКУ ПРИДОНЕСЕ И ЗА СЛОБОДНО И ДЕМОКРАТСКО МЕДИУМСКО ИЗВЕСТУВАЊЕ, КАЖА АМБАСАДОРОТ НА ОБСЕ

УСТАВНИОТ СУД НЕ САМО ШТО ГИ БРАНЕШЕ ПРАВАТА НА НОВИНАРИТЕ ЗА 27 АПРИЛ, ТУКУ ПРИДОНЕСЕ И ЗА СЛОБОДНО И ДЕМОКРАТСКО МЕДИУМСКО ИЗВЕСТУВАЊЕ, КАЖА АМБАСАДОРОТ НА ОБСЕ

Амбасадорот на мисијата на ОБСЕ во Македонија, Килијан Вал, на церемонијата за 60 години Уставен суд, го истакна потегот на Судот да ги заштити прават ...
МСУ ЌЕ ГО ИЗЛОЖИ ДЕЛОТО „ДОБЛЕСТ ВО НУЖНОСТ“ НА БАРУКЕЛО ЗА 60-ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО

МСУ ЌЕ ГО ИЗЛОЖИ ДЕЛОТО „ДОБЛЕСТ ВО НУЖНОСТ“ НА БАРУКЕЛО ЗА 60-ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО

После 35 години, на 10 февруари во Музејот на современа уметност (МСУ) во Скопје ќе биде изложено делото „Доблест во нужност“ на познатиот италијански ...
МАКЕДОНСКИТЕ СОПРУЖНИЦИ ЗАГЛАВЕНИ ВО ГАЗА НЕ СЕ ТУРИСТИ ИЛИ РАБОТНИЦИ, ТУКУ СО ГОДИНИ ЖИВЕЕЛЕ ТАМУ

МАКЕДОНСКИТЕ СОПРУЖНИЦИ ЗАГЛАВЕНИ ВО ГАЗА НЕ СЕ ТУРИСТИ ИЛИ РАБОТНИЦИ, ТУКУ СО ГОДИНИ ЖИВЕЕЛЕ ТАМУ

Заглавената брачна двојка македонски државјани во военото жариште во Газа, се долгогодишни жители таму, а не туристи или сезонски работници. Тие се на ...
НЕ СЕ СРАМЕВМЕ ОД РАБОТА, ПО МАТУРСКАТА ВЕДНАШ ОТИДОВМЕ НА БЕРЕЊЕ ТУТУН – ВЕЛЕШКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРОСЛАВИЈА 60 ГОДИНИ МАТУРА

НЕ СЕ СРАМЕВМЕ ОД РАБОТА, ПО МАТУРСКАТА ВЕДНАШ ОТИДОВМЕ НА БЕРЕЊЕ ТУТУН – ВЕЛЕШКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРОСЛАВИЈА 60 ГОДИНИ МАТУРА

Шеесет години матура одбележа генерацијата која средно училиште во Велес завршила пролетта 1962. Дел од нив повторно се собраа, барем неколку часа да ...
„МИС СТОН“ Е МАКЕДОНСКИОТ „ВОЈНА НА ЅВЕЗДИТЕ“ – КИНОТЕКАТА ОДБЕЛЕЖА 60 ГОДИНИ ОД ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМОТ

„МИС СТОН“ Е МАКЕДОНСКИОТ „ВОЈНА НА ЅВЕЗДИТЕ“ – КИНОТЕКАТА ОДБЕЛЕЖА 60 ГОДИНИ ОД ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМОТ

Во топла атмосфера со доајени на македонската култура, филмски работници, со приказни и анегдоти помеѓу витрините со архивски материјали од снимањето ...
6 / 6 НАПИСИ