Таг: аерозагадување

1 2 3 8 10 / 73 НАПИСИ
АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО Е ЕДНА ОД ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОГОЛЕМАТА СТАПКА НА СМРТНОСТ ВО БИТОЛА, ИЗРАБОТЕН НОВ НАЦРТ-ПЛАН ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ

АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО Е ЕДНА ОД ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОГОЛЕМАТА СТАПКА НА СМРТНОСТ ВО БИТОЛА, ИЗРАБОТЕН НОВ НАЦРТ-ПЛАН ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ

Просечната стапка на природна смртност на 10.000 жители во Битола е повисока од националната просечна стапка, а како една од причините се наведува аер ...
БИТОЛА НЕ МОЖЕ ДА ГО ВИДИ СОНЦЕТО ОД ЗАГАДЕНИОТ ЦРН И ЖОЛТ ВОЗДУХ, РЕЧЕ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

БИТОЛА НЕ МОЖЕ ДА ГО ВИДИ СОНЦЕТО ОД ЗАГАДЕНИОТ ЦРН И ЖОЛТ ВОЗДУХ, РЕЧЕ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

Овој прекрасен град на овој прекрасен сончев ден не може да го види сонцето зашто кога се доаѓа кон Битола од самиот рид се гледа црн и жолт воздух ко ...
ТЕТОВЦИ ЛАНИ 132 ДЕНА ДИШЕЛЕ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, НАЈКРИТИЧНИ БИЛЕ ЗИМСКИТЕ МЕСЕЦИ

ТЕТОВЦИ ЛАНИ 132 ДЕНА ДИШЕЛЕ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, НАЈКРИТИЧНИ БИЛЕ ЗИМСКИТЕ МЕСЕЦИ

Тетовци и натаму дишат загаден воздух. Од месечните податоци од Државниот автоматски мониторинг систем за квалитет на амбиенталниот воздух се гледа де ...
ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА НА ТЕХНИЧКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО БИТОЛА ЌЕ ДОБИЕ АКРЕДИТАЦИЈА ЗА МЕРЕЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО

ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА НА ТЕХНИЧКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО БИТОЛА ЌЕ ДОБИЕ АКРЕДИТАЦИЈА ЗА МЕРЕЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО

Лабораторијата за животна и работна средина при Техничкиот факултет во Битола ќе се акредитира со пари обезбедени преку Министерството за образование. ...
КУМАНОВО ЌЕ ПОСТАВИ СВОИ МЕРНИ СТАНИЦИ ЗА МЕРЕЊЕ НА АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

КУМАНОВО ЌЕ ПОСТАВИ СВОИ МЕРНИ СТАНИЦИ ЗА МЕРЕЊЕ НА АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

Куманово воспоставува сопствен систем за мерење на квалитетот на воздухот во градот, со цел да го контролира на степенот на загадувањето во поширокиот ...
ФРАНЦУСКАТА ВЛАДА КАЗНЕТА СО 10 МИЛИОНИ ЕВРА ОТИ НЕ УСПЕАЛА ДА ГО НАМАЛИ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

ФРАНЦУСКАТА ВЛАДА КАЗНЕТА СО 10 МИЛИОНИ ЕВРА ОТИ НЕ УСПЕАЛА ДА ГО НАМАЛИ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

Државниот совет ја казни Франција со рекордни 10 милиони евра поради преголемото загадување на воздухот во француските градови, предупредувајќи ја вла ...
НОВА СОВРЕМЕНА ОПРЕМА ВО ШТИП, ВО КОЈА ШВЕДСКА ВЛОЖИ 2,3 МИЛИОНИ ЕВРА, ЌЕ ГО РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ВО СКОПЈЕ

НОВА СОВРЕМЕНА ОПРЕМА ВО ШТИП, ВО КОЈА ШВЕДСКА ВЛОЖИ 2,3 МИЛИОНИ ЕВРА, ЌЕ ГО РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ВО СКОПЈЕ

Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип ја стави во фунцкија новата современа опрема донирана од Шведска во рамките на проектот „Скопје се справува со аер ...
ЊУ ДЕЛХИ ТРЕТА ГОДИНА ПО РЕД Е НАЈЗАГАДЕНИОТ ГЛАВЕН ГРАД НА СВЕТОТ, СКОПЈЕ НА 17. МЕСТО

ЊУ ДЕЛХИ ТРЕТА ГОДИНА ПО РЕД Е НАЈЗАГАДЕНИОТ ГЛАВЕН ГРАД НА СВЕТОТ, СКОПЈЕ НА 17. МЕСТО

Њу Делхи беше најзагадениот главен град на светот во 2020, освојувајќи ја оваа титула трета година по ред, објави швајцарската група „Ај-Кју ер“, која ...
ИНСПЕКТОРАТОТ УТВРДИЛ ДЕКА РЕК ИСПУШТА ПРАШИНА И СУЛФУРЕН ДИОКСИД НАД ГРАНИЧНИТЕ ВРЕДНОСТИ, ОД КОМБИНАТОТ ВЕЛАТ ГИ ЗАБРЗАЛЕ ЕКОЛОШКИТЕ ПРОЦЕСИ ВО ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ

ИНСПЕКТОРАТОТ УТВРДИЛ ДЕКА РЕК ИСПУШТА ПРАШИНА И СУЛФУРЕН ДИОКСИД НАД ГРАНИЧНИТЕ ВРЕДНОСТИ, ОД КОМБИНАТОТ ВЕЛАТ ГИ ЗАБРЗАЛЕ ЕКОЛОШКИТЕ ПРОЦЕСИ ВО ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ

Eмисиите на прашина и сулфурен диоксид што се мерат на двата оџака на РЕК „Битола“ ги надминуваат граничните вредности, како и максималните вкупни еми ...
ВО ЈАНУАРИ ВОЗДУХОТ ВО ГЛАВНИОТ ГРАД БИЛ НАЈМАЛКУ ЗАГАДЕН СПОРЕДЕНО СО ИЗМИНАТИТЕ 7 ГОДИНИ, ВЕЛАТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

ВО ЈАНУАРИ ВОЗДУХОТ ВО ГЛАВНИОТ ГРАД БИЛ НАЈМАЛКУ ЗАГАДЕН СПОРЕДЕНО СО ИЗМИНАТИТЕ 7 ГОДИНИ, ВЕЛАТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

Во јануари годинава воздухот во Скопје бил најчист во споредба со изминатите седум години. Ова го покажуваат податоците на Град Скопје кои ги објави д ...
1 2 3 8 10 / 73 НАПИСИ