Таг: активисти

1 2 3 4 10 / 34 НАПИСИ
ТУРЦИЈА ПОДГОТВУВА ПРЕДЛОГ-ЗАКОН ЗА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ ДА СЕ ТРГНАТ ОД УЛИЦИТЕ

ТУРЦИЈА ПОДГОТВУВА ПРЕДЛОГ-ЗАКОН ЗА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ ДА СЕ ТРГНАТ ОД УЛИЦИТЕ

Турција подготви предлог-закон да ги тргне од улиците кучињата скитници, наведувајќи ја загриженоста од напади, сообраќајни несреќи и беснило. Оваа ве ...
ВО ХРВАТСКА НЕМА НИЕДНО БЕЗДОМНО КУЧЕ ОТИ СЛЕДИ ЗАТВОР ЗА НАПУШТАЊЕ МИЛЕНИК, ТАКА ТРЕБА И КАЈ НАС, ВЕЛАТ ОХРИДСКИ АКТИВИСТКИ КОИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ ВДОМИЛЕ 180 КУЧИЊА ВО СТРАНСТВО

ВО ХРВАТСКА НЕМА НИЕДНО БЕЗДОМНО КУЧЕ ОТИ СЛЕДИ ЗАТВОР ЗА НАПУШТАЊЕ МИЛЕНИК, ТАКА ТРЕБА И КАЈ НАС, ВЕЛАТ ОХРИДСКИ АКТИВИСТКИ КОИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ ВДОМИЛЕ 180 КУЧИЊА ВО СТРАНСТВО

За нецели две години од спроведувањето на хуманиот третман на кучиња скитници во Охрид, сликата низ улиците е далеку подобра. Општината преку ЈП „Охри ...
ЕКО-АКТИВИСТИ ОКУПИРАА ШУМА КРАЈ БЕРЛИН ЗА ДА СПРЕЧАТ СЕЧА ЗАРАДИ ПРОШИРУВАЊЕ НА ФАБРИКАТА НА „ТЕСЛА“

ЕКО-АКТИВИСТИ ОКУПИРАА ШУМА КРАЈ БЕРЛИН ЗА ДА СПРЕЧАТ СЕЧА ЗАРАДИ ПРОШИРУВАЊЕ НА ФАБРИКАТА НА „ТЕСЛА“

Еколошките активисти кои протестираат против ширењето на американскиот производител на електрични автомобили „Тесла“ надвор од Берлин, велат дека план ...
КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ ФРЛИЈА БОЈА ВРЗ ФАСАДАТА НА ГЕРМАНСКАТА ВЛАДА

КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ ФРЛИЈА БОЈА ВРЗ ФАСАДАТА НА ГЕРМАНСКАТА ВЛАДА

Членовите на групата за климатски активизам „Последната генерација“ утрово истурија портокалова боја на фасадата на германската Влада. На фотографијат ...
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА БЕРЛИН ГИ ПОВИКА КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ ДА НЕ ПРОТЕСТИРААТ ДОДЕКА ТРАЕ БЕРЛИНСКИОТ МАРАТОН

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА БЕРЛИН ГИ ПОВИКА КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ ДА НЕ ПРОТЕСТИРААТ ДОДЕКА ТРАЕ БЕРЛИНСКИОТ МАРАТОН

Градоначалникот на Берлин Каи Вегнер денеска ја повика групата за заштита на климата „Последна генерација“ да се воздржи од протестни акции на утрешни ...
НЕ СЕ ОТКАЖУВАМЕ ОД БОРБА СЀ ДОДЕКА НЕ СЕ ЗАТВОРИ ПРАШАЊЕТО ЗА ИЛОВИЦА, ЕКО-АКТИВИСТИТЕ ПОЧНАА ДА СОБИРААТ ПОТПИСИ ПРОТИВ РУДНИК

НЕ СЕ ОТКАЖУВАМЕ ОД БОРБА СЀ ДОДЕКА НЕ СЕ ЗАТВОРИ ПРАШАЊЕТО ЗА ИЛОВИЦА, ЕКО-АКТИВИСТИТЕ ПОЧНАА ДА СОБИРААТ ПОТПИСИ ПРОТИВ РУДНИК

Не се откажуваме се додека не се заврши работата и затвори прашањето со потенцијалниот рудник за бакар и злато „Иловица-Штука“ на планината Огражден, ...
ЕВРОПСКИТЕ БЕЗБЕДНОСНИ СЛУЖБИ ГИ СЛЕДАТ И ГИ ПРИСЛУШУВААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ КАКО ДА СЕ ЕКСТРЕМИСТИ

ЕВРОПСКИТЕ БЕЗБЕДНОСНИ СЛУЖБИ ГИ СЛЕДАТ И ГИ ПРИСЛУШУВААТ КЛИМАТСКИТЕ АКТИВИСТИ КАКО ДА СЕ ЕКСТРЕМИСТИ

Блокадите на патиштата на главните автопати во Британија предизвикаа сообраќаен хаос, протестите на нафтените инсталации во Германија го прекинаа снаб ...
ВЛАДАТА ДА НЕ ДОЗВОЛИ ОТВОРАЊЕ НА РУДНИКОТ ИЛОВИЦА-ШТУКА, БАРАА АКТИВИСТИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО СТРУМИЦА

ВЛАДАТА ДА НЕ ДОЗВОЛИ ОТВОРАЊЕ НА РУДНИКОТ ИЛОВИЦА-ШТУКА, БАРАА АКТИВИСТИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО СТРУМИЦА

Ако се отвори рудник, овој зеленчук во Струмичко нема да го има, а оваа коса што ја држам е симболика дека рудникот сите ќе нè покоси, им рече струмич ...
ВРЕМЕ Е ЗА НАРОДНА БУНА, ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО СТРУМИЧКО, ГНЕВНИ ШТО ВЛАДАТА СПОИ ДВЕ КОНЦЕСИИ ЗА РУДНИКОТ НА „ЕУРОМАКС“

ВРЕМЕ Е ЗА НАРОДНА БУНА, ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО СТРУМИЧКО, ГНЕВНИ ШТО ВЛАДАТА СПОИ ДВЕ КОНЦЕСИИ ЗА РУДНИКОТ НА „ЕУРОМАКС“

Активистите од „Здрава котлина“ со неверување ја дочекаа информацијата дека Владата донела одлука за спојување на двете концесии за рудник за бакар и ...
АКТИВИСТИ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ФРЛИЈА ЈАГЛЕН ВО ФОНТАНАТА ДИ ТРЕВИ, САНАЦИЈАТА ЌЕ БИДЕ ДОЛГА И СКАПА

АКТИВИСТИ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ ФРЛИЈА ЈАГЛЕН ВО ФОНТАНАТА ДИ ТРЕВИ, САНАЦИЈАТА ЌЕ БИДЕ ДОЛГА И СКАПА

Активисти за климатски промени вчера фрлија јаглен и ја потемнија водата во фонтаната Ди треви во Рим. Околу десет активисти од групата „Последната г ...
1 2 3 4 10 / 34 НАПИСИ