Таг: Ана Бландијана

СЕКОЈ ЧИН НА ПИШУВАЊЕ ПЕСНИ ДЕНЕС Е ОТПОР, КАЖА ВЛАДА УРОШЕВИЌ НА ОТВОРАЊЕТО НА 58. СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

СЕКОЈ ЧИН НА ПИШУВАЊЕ ПЕСНИ ДЕНЕС Е ОТПОР, КАЖА ВЛАДА УРОШЕВИЌ НА ОТВОРАЊЕТО НА 58. СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

Во еден свет во кој поезијата е поттурната настрана, каде што пишувањето песни станува дејност на која јавноста не ѝ подарува речиси никакво внимание, ...
ЧИТАЊАТА НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА ЗА ПРВПАТ ЌЕ БИДАТ НА ЧЕТИРИ ЈАЗИЦИ

ЧИТАЊАТА НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА ЗА ПРВПАТ ЌЕ БИДАТ НА ЧЕТИРИ ЈАЗИЦИ

Триесет и два странски и 30 домашни поети ќе учествуваат на 58. Струшки вечери на поезијата (СВП), што ќе бидат отворени на 21 август. Програмата на ф ...
СТРУШКИОТ ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ ЗА РОМАНСКАТА ПОЕТEСА АНА БЛАНДИЈАНА

СТРУШКИОТ ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ ЗА РОМАНСКАТА ПОЕТEСА АНА БЛАНДИЈАНА

Романската поетеса Ана Бландијана е добитник на Златниот венец на Струшките вечери на поезијата (СВП), објави претседателката на Управниот одбор, проф ...
3 / 3 НАПИСИ