Таг: Анализа

1 2 3 10 / 22 НАПИСИ
КОГА СЕ НА ВЛАСТ, ВМРО-ДПМНЕ ПРЕФЕРИРА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ПРЕКУ КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ, А СДСМ ПРЕКУ ПРИВРЕМЕНИ ВРАБОТУВАЊА, ПОКАЖА АНАЛИЗА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ИЗБОРИТЕ ВРЗ ЈАВНИОТ СЕКТОР

КОГА СЕ НА ВЛАСТ, ВМРО-ДПМНЕ ПРЕФЕРИРА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ПРЕКУ КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ, А СДСМ ПРЕКУ ПРИВРЕМЕНИ ВРАБОТУВАЊА, ПОКАЖА АНАЛИЗА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ИЗБОРИТЕ ВРЗ ЈАВНИОТ СЕКТОР

Движењето на привремените вработувања и консултантските услуги се менува согласно промената на власта, покажа првата Анализа на влијанието на изборите ...
ВМРО-ДПМНЕ Е ФАВОРИТ ЗА ПОБЕДА НА ИЗБОРИТЕ, НО МОЖЕБИ ЌЕ ИМА ПРОБЛЕМИ ДА ФОРМИРА КОАЛИЦИЈА, ВЕЛИ АНАЛИЗАТА НА ГРУПАТА БИЕПАГ

ВМРО-ДПМНЕ Е ФАВОРИТ ЗА ПОБЕДА НА ИЗБОРИТЕ, НО МОЖЕБИ ЌЕ ИМА ПРОБЛЕМИ ДА ФОРМИРА КОАЛИЦИЈА, ВЕЛИ АНАЛИЗАТА НА ГРУПАТА БИЕПАГ

Претседателските избори во Северна Македонија во 2024 би можеле да бидат најизрамнети во поново време, додека парламентарните избори, кои ќе се одржув ...
ЗДРУЖЕНИЕТО „ЕСЕ“ БАРА ДРЖАВАТА ДА ПЛАЌА ЗА РАН СКРИНИНГ НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА, СО ШТО БИ СЕ СПАСИЛЕ 30-50 ЖИВОТИ ГОДИШНО

ЗДРУЖЕНИЕТО „ЕСЕ“ БАРА ДРЖАВАТА ДА ПЛАЌА ЗА РАН СКРИНИНГ НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА, СО ШТО БИ СЕ СПАСИЛЕ 30-50 ЖИВОТИ ГОДИШНО

Со организиран скрининг на рак на грлото на матката, годишно би можеле да се спасат меѓу 30 и 50 животи во Македонија, се вели во анализата што ја под ...
СОМНИТЕЛНО Е ШТО ПРОЦЕНЕТАТА ВРЕДНОСТ НА ТЕНДЕРИТЕ ЧЕСТО СЕ СОВПАЃА СО ПОНУДЕНАТА, СПОРЕД АНАЛИЗА НА МОНИТОРИНГОТ НА ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

СОМНИТЕЛНО Е ШТО ПРОЦЕНЕТАТА ВРЕДНОСТ НА ТЕНДЕРИТЕ ЧЕСТО СЕ СОВПАЃА СО ПОНУДЕНАТА, СПОРЕД АНАЛИЗА НА МОНИТОРИНГОТ НА ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

Честото совпаѓање на проценетата вредност на тендерите со вредноста на понудите укажува на сомнежи за претходно договарање меѓу набавувачите и фирмите ...
ИДЕНТИФИКАЦИЈАТА НА ЗАГИНАТИТЕ ЌЕ СЕ ПРАВИ ПРЕКУ ДНК, ВЕЛАТ ОД МВР ЗА АВТОБУСКАТА НЕСРЕЌА СО 45 ЖРТВИ ВО БУГАРИЈА

ИДЕНТИФИКАЦИЈАТА НА ЗАГИНАТИТЕ ЌЕ СЕ ПРАВИ ПРЕКУ ДНК, ВЕЛАТ ОД МВР ЗА АВТОБУСКАТА НЕСРЕЌА СО 45 ЖРТВИ ВО БУГАРИЈА

Жртвите во страотната автобуска несреќа во Бугарија со 45 загинати, што се случи ноќеска во која изгоре автобус со македонски таблички, се изгорени до ...
НАД ПОЛОВИНА ОД НАЗНАЧЕНИТЕ ДИРЕКТОРИ ОД ВЛАДАТА СЕ СО МИНИМУМ ИСКУСТВО, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ НА ИДСЦС

НАД ПОЛОВИНА ОД НАЗНАЧЕНИТЕ ДИРЕКТОРИ ОД ВЛАДАТА СЕ СО МИНИМУМ ИСКУСТВО, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ НА ИДСЦС

Проблемот во процесот на вработувањето во јавната администрација е тоа што тој не вклучува повеќе кандидати од кои треба да се избере најдобриот, туку ...
СЕКОЈ ТРЕТ ГРАЃАНИН ИМА КОВИД АНТИТЕЛА, ПОКАЖА АНАЛИЗАТА НА ИНСТИТУТОТ ЗА ИМУНОБИОЛОГИЈА

СЕКОЈ ТРЕТ ГРАЃАНИН ИМА КОВИД АНТИТЕЛА, ПОКАЖА АНАЛИЗАТА НА ИНСТИТУТОТ ЗА ИМУНОБИОЛОГИЈА

Секој трет граѓанин има антитела на ковид-19, покажа испитувањето на Институтот за имунобиологија кое се спроведе изминатите две недели во Скопје. Ана ...
ПРОШИРУВАЊЕТО НА ЕУ ЌЕ СТАНЕ НЕВОЗМОЖНО АКО БУГАРИЈА ИНСИСТИРА ДА ЈА НАМЕТНЕ НИВНАТА ИСТОРИСКА ВИСТИНА – АНАЛИЗА НА ФРАНКФУРТЕР АЛГЕМАЈНЕ ЦАЈТУНГ

ПРОШИРУВАЊЕТО НА ЕУ ЌЕ СТАНЕ НЕВОЗМОЖНО АКО БУГАРИЈА ИНСИСТИРА ДА ЈА НАМЕТНЕ НИВНАТА ИСТОРИСКА ВИСТИНА – АНАЛИЗА НА ФРАНКФУРТЕР АЛГЕМАЈНЕ ЦАЈТУНГ

Проширувањето на ЕУ ќе стане невозможно ако биде прифатено бугарското тврдење дека постои само една историска вистина, и тоа нивното, и таа мора да би ...
ПОМОР НА КРАПОТ ВО ДВА РИБНИКА НА ТИКВЕШКО ЕЗЕРО ОТКАКО ПАДНА НИВОТО НА ВОДАТА

ПОМОР НА КРАПОТ ВО ДВА РИБНИКА НА ТИКВЕШКО ЕЗЕРО ОТКАКО ПАДНА НИВОТО НА ВОДАТА

Тони риба од две одгледувалишта на Тиквешко Езеро угинуваат секојдневно. Оваа појава сопствениците ја регистрирале од вторникот, кога започнало да се ...
ВОДАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО Е ПОГОДНА ЗА КАПЕЊЕ, ВЕЛАТ АНАЛИЗИТЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ВОДАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО Е ПОГОДНА ЗА КАПЕЊЕ, ВЕЛАТ АНАЛИЗИТЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Водата во крајбрежниот дел на Охридското Езеро, односно делот што се користи за капење и рекреација, е од прва и втора класа, велат од Центарот за јав ...
1 2 3 10 / 22 НАПИСИ