Таг: Андерс Брејвик

НЕОНАЦИСТОТ БРЕЈВИК ЈА ТУЖИ НОРВЕШКА ОТИ Е СМЕСТЕН ВО ИЗОЛАЦИЈА, БИЛ ОСАМЕН, МУ БИЛЕ НАРУШЕНИ ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

НЕОНАЦИСТОТ БРЕЈВИК ЈА ТУЖИ НОРВЕШКА ОТИ Е СМЕСТЕН ВО ИЗОЛАЦИЈА, БИЛ ОСАМЕН, МУ БИЛЕ НАРУШЕНИ ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

Неонацистот Андерс Брејвик кој уби 77 луѓе во Норвешка во 2011, ја тужи државата поради тоа што е сместен во изолација. Брејвик, кој уби осум лица ...
БРЕЈВИК ОСТАНУВА ВО ЗАТВОР ИАКО ТВРДЕШЕ ДЕКА СТАНАЛ НЕНАСИЛЕН НАЦИСТ

БРЕЈВИК ОСТАНУВА ВО ЗАТВОР ИАКО ТВРДЕШЕ ДЕКА СТАНАЛ НЕНАСИЛЕН НАЦИСТ

Норвешкиот суд го одби барањето на масовниот убиец Андерс Брејвик за пуштање на условна слобода, заклучувајќи дека тој не се променил и останува опасн ...
НОРВЕШКИОТ ТЕРОРИСТ БРЕЈВИК КОЈ УБИ 77 ДЕЦА БАРА ДА ГО ПУШТАТ НА СЛОБОДА ЗАШТО ВЕЌЕ НЕ БИЛ ОПАСНОСТ ЗА ОПШТЕСТВОТО

НОРВЕШКИОТ ТЕРОРИСТ БРЕЈВИК КОЈ УБИ 77 ДЕЦА БАРА ДА ГО ПУШТАТ НА СЛОБОДА ЗАШТО ВЕЌЕ НЕ БИЛ ОПАСНОСТ ЗА ОПШТЕСТВОТО

Норвешкиот масовен убиец Андерс Брејвик утре ќе се појави во суд по десет години зад решетки и тврдејќи дека веќе не претставува опасност за општество ...
3 / 3 НАПИСИ