Таг: Антарктик

ИЛИНА АРСОВА СТАНА ПРВА МАКЕДОНКА КОЈА ГИ ИСКАЧИЛА НАЈВИСОКИТЕ ВРВОВИ НА СЕДУМТЕ КОНТИНЕНТИ

ИЛИНА АРСОВА СТАНА ПРВА МАКЕДОНКА КОЈА ГИ ИСКАЧИЛА НАЈВИСОКИТЕ ВРВОВИ НА СЕДУМТЕ КОНТИНЕНТИ

Илина Арсова го исполни предизвикот „Седум врвови“, станувајќи прва Македонка која ги искачила највисоките врвови на седумте континенти. За комплет ...
САНТА ОД 315 МИЛИЈАРДИ ТОНИ СЕ ОТКИНА ОД АНТАРКТИК

САНТА ОД 315 МИЛИЈАРДИ ТОНИ СЕ ОТКИНА ОД АНТАРКТИК

Санта тешка 315 милијарди тони се откина од ледениот гребен Ејмери на Антарктик. Наречена Д28, таа има површина од 1.636 квадратни километри и поради ...
ИЛИНА АРСОВА СЕ СПРЕМА ДА ГО ОСВОИ ВИНСОН НА АНТАРКТИКОТ И ДА СТАНЕ ПРВА МАКЕДОНКА КОЈА ГИ ИСКАЧИЛА СЕДУМТЕ ВРВОВИ НА СЕДУМ КОНТИНЕНТИ

ИЛИНА АРСОВА СЕ СПРЕМА ДА ГО ОСВОИ ВИНСОН НА АНТАРКТИКОТ И ДА СТАНЕ ПРВА МАКЕДОНКА КОЈА ГИ ИСКАЧИЛА СЕДУМТЕ ВРВОВИ НА СЕДУМ КОНТИНЕНТИ

Алпинистката Илина Арсова се подготвува да го искачи седмиот врв од седумте континенти, врвот Винсон на Антарктикот. Со искачувањето на овој врв, Арсо ...
КОЛОНИЈА СО ИЛЈАДНИЦИ ЦАРСКИ ПИНГВИНИ УНИШТЕНА ВО ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ НА АНТАРКТИК

КОЛОНИЈА СО ИЛЈАДНИЦИ ЦАРСКИ ПИНГВИНИ УНИШТЕНА ВО ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ НА АНТАРКТИК

Илјадници мали царски пингвини се удавиле откако во големо невреме била уништена ледената плоча на којашто биле одгледувани. Научниците велат дека ова ...
4 / 4 НАПИСИ